Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 03-07-2023
Auteur: Marc Gerlings

Utrechts Landschap maakt oase van rust tussen snelwegen

Utrechts Landschap maakt oase van rust tussen snelwegen
Bosuil.

Natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap heeft in de omgeving van Vianen twee percelen van samen 5,2 hectare aangekocht om daar natuur te ontwikkelen. De percelen liggen in de polders Bolgerijen en Boven-Autena en vormen een belangrijke schakel in het verbinden van natuurgebieden.

Afgelopen december kocht Utrechts Landschap in dezelfde omgeving al 1,8 hectare ten behoeve van de natuur. Utrechts Landschap verwierf in de polder Boven-Autena een bosperceel van 1,6 hectare, gelegen aan het fietspad ten noorden van de A2. In de polder Bolgerijen kocht de natuurorganisatie een grasperceel van 3,6 hectare dat ten zuiden van de Bolgerijsekade ligt.


Oase van rust tussen A-wegen
In de polders Bolgerijen en Autena wisselen grienden, hooilanden, weilanden en populierenbossen elkaar af. Ze vormen een oase van rust tussen de drukke A27 en A2. Het gebied is rijk aan reeën, vogels en insecten. In de grienden komen zwartkop, tuinfluiter en rietgors voor. In de hoge knotwilgen leven holenbroeders als de bosuil en matkopmees. Boven de grienden zoemen insecten als hoornaars, aardhommels en heel veel soorten boktorren. Ook heikikkers, landelijk vrij zeldzaam, komen in de gebieden voor.

Trefwoorden: natuur, recreatie, snelweg, fietsen

CELTH



||| Nieuws |||

04/06/25
Internationaal World Leisure Congress strijkt neer in Breda
Van 25 tot en met 28 augustus is Breda het toneel van het achttiende World Leisure Congress. Dit prestigieuze, tweejaarlijkse evenement brengt zo’n vijfhonderd academici en professionals uit de vrijetijdssector samen om te praten over het thema ‘Leisure for a Better Society’.
03/06/25
Collectief van toonaangevende horecapartners lanceert cruciaal onderzoek naar digitale toekomstbestendigheid sector
Vandaag start het eerste nationale Horeca 2.0 onderzoek. Het onderzoek komt op een kritiek moment voor een sector die kampt met een ongekende combinatie van personeelstekorten, stijgende kosten en veranderende consumenteneisen
02/06/25
Horecaomzet groeit in eerste kwartaal 2025 met 3,4 procent
De Nederlandse horeca heeft in het eerste kwartaal van 2025 een omzetgroei van 3,4 procent gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Tussen de deelsectoren zien we grote verschillen.
02/06/25
Horeca zoekt duurzame oplossingen voor personeelstekort
De personeelstekorten in de horeca vragen om meer dan oplossingen voor de korte termijn. Door bewuster te investeren in mbo-opgeleiden, technologie slim in te zetten en zij-instromers beter te begeleiden, kan de sector bouwen aan een stabieler en duurzamer personeelsbestand.
02/06/25
Exclusief voor leden
Vegan Food Tour zorgt voor verandering
In 2024 liepen 1.700 mensen mee met een Vegan Food Tour in drie steden: Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Ze bezochten in totaal 40 verschillende horecapartners van deze tourorgqanisatie, van comfort food tot fine dining. 66% van de deelnemers was geen veganist. Eten proeven leidt tot verandering.
21/05/25
Werkveldkandidaten gezocht voor Professional Doctorate in Leisure, Tourism & Hospitality
CELTH zoekt voor de professional doctorate kandidaten uit het werkveld. De PD biedt organisaties de kans om voorop te lopen in innovatie binnen de LTH-sector. Het traject, dat vier tot zes jaar duurt, combineert praktijkgericht onderzoek met concrete interventies.
14/05/25
Exclusief voor leden
Tweede XL klompenpad gaat open
Zaterdag 24 mei 2025 is in Neder-Betuwe de feestelijke opening van Klompenpad XL: het Spanjaardspad. Wethouder Herma van Dijkhuizen van gemeente Neder-Betuwe en projectleider Martijn Grievink van Stichting Landschapsbeheer Gelderland onthullen het startpaneel in Opheusden.
13/05/25
Deal tussen hotelier CitizenM en hotelgigant Marriott is geen bedrijfsovername
De overname lijkt op een klassieke bedrijfsovername, maar in werkelijkheid gaat het om de koop van het merk en de formule.