Store
Store

Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2022

Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2022

Ook benieuwd naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in de vrijetijdsindustrie? Dan mag u het 'Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2022’ niet missen! 

In dit prettig leesbare rapport een actueel inzicht in de belangrijkste trends en ontwikkelingen in toerisme, recreatie en vrije tijd.Het Trendrapport is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige onderzoeksbron voor de hele vrijetijdssector. Het rapport biedt naast een actueel (statistisch) overzicht in vraag en aanbod een toegespitst inzicht in voor de vrijetijdssector relevantie trends, innovaties en ontwikkelingsrichtingen. 

Online Trendrapport

Nieuw is de online omgeving waar alle content uit het Trendrapport -exclusief voor gebruikers-beschikbaar is. Een online platform waar u met slimme filtering snel de gewenste informatie kunt vinden. Alle in het Trendrapport gebruikte data is via de interactieve grafieken beschikbaar en te downloaden. Deze online omgeving blijft actueel omdat de redactie van NRIT deze continu met de meest recente data en inzichten aanvult. 

Wat is het Trendrapport toerisme, recreatie

en vrije tijd?

  • Hét standaardwerk voor de vrijetijdsindustrie
  • Alle branchekennis, benchmarks en inspiratie in één publicatie
  • De beste en meest betrouwbare branche- en marktcijfers
  • De nieuwste kennis en inzichten in Capita Selecta
  • Inclusief online platform!

Wat kan het Trendrapport voor u betekenen?

  • Actuele kennis op de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken
  • Inzicht in de nieuwste trends en marktontwikkelingen in de branche
  • Kant en klare betrouwbare input voor uw eigen toekomstplannen
  • Handig en toegankelijk online naslagwerk

Het Trendrapport in vogelvlucht

In deel één van het Trendrapport een concreet en helder overzicht van de demografische, economische, sociaal-culturele, technologische en ecologische trends en ontwikkelingen waarbinnen de sector moet opereren.  We zoomen daar vanuit een wereldbeeld steeds verder in op Europa, Nederland en de Nederlandse regio’s. In elke geografische view komen, naast de DESTEP-factoren, de voor die view relevante toeristische statistieken aan bod. 

In deel twee van het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd zoomen we in op de zeven domeinen van de gastvrijheidseconomie. . In die hoofdstukken per domein een overzicht van de ontwikkelingen in aanbod, vraag, beleid en innovatie. Domeinen die we behandelen zijn horeca, verblijfsrecreatie, watersport, reisbranche, attractieparken, actieve recreatie en evenementen.

In deel drie van het rapport Capita Selecta, een serie interessante en verdiepende artikelen die door diverse deskundigen van onder andere CELTH zijn geschreven.

Eén overzichtelijke uitgave met alle trends en ontwikkelingen

Het 'Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd' voert u langs de belangrijkste toeristisch-recreatieve ontwikkelingen van 2021-2022. Aan de hand van zo’n 150 figuren worden deze cijfermatig toegelicht. Waar mogelijk wordt een prognose voor 2023 en verder gegeven. Door de presentatie van al deze informatie in één overzichtelijke uitgave is het rapport ook uitstekend bruikbaar als naslagwerk.

Bestelinformatie

Bestellen van het nieuwste Trendrapport inclusief online toegang gaat eenvoudig via de bestelknop 'Toevoegen aan mandje'. Meer exemplaren nodig? Informeer naar de aantrekkelijke kwantumkorting bij kornet@nrit.nl

Leverbaar: januari 2023

Auteur: NRIT

Omvang: 414 pagina's + online toegang

€ 137,50 (excl. btw)

137,50 (excl. btw)
Toevoegen aan mandje

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

29/03/23
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt verschillende gerechten voor Roompot
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt twee gerechten voor Roompot. Een beef rendang en een vegan rendang en daarnaast een vleeskroket en een vegan kroket van zijn rendang.
29/03/23
Citystore Rijk Van Nijmegen opent deuren op Grote Markt
De nieuwe Citystore Rijk van Nijmegen gaat bezoekers en bewoners met een gloednieuw concept inspireren langer te blijven door unieke verhalen over stad en regio.
28/03/23
Consumentenbond pakt prijsmisleiding reisaanbieders aan
De Consumentenbond gaat een procedure bij de Reclame Code Commissie aanspannen tegen de reisorganisaties Corendon, Stip Reizen, Prijsvrij en D-Reizen. Aanleiding is een onderzoek onder twaalf reisorganisaties waaruit naar voren kwam dat 83% van de reizen die de Consumentenbond bekeek niet voor de aanbiedingsprijs was te boeken.
28/03/23
Vernieuwd Charles Dickens Museum opent na 5 jaar zijn deuren
Charles Dickens Museum wordt 2 april officieel geopend. Het museum is geheel herbouwd, ingericht en ondergebracht in Braamt.
28/03/23
Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie
Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is officieel geopend. In totaal 112 kamers en suites rondom de Wogon Savanne gelegen. Ontbijten en dineren kan in dezelfde Savanne.
28/03/23
De lente is begonnen, Keukenhof is weer open
De Keukenhof is weer open. Spreiding van de bezoekers geeft een optimale beleving. Daarom wordt gewerkt met entreekaarten op datum en een maximaal aantal bezoekers per dag. Tot en met 14 mei worden ruimt 1 miljoen bezoekers verwacht.
28/03/23
Nationaal Park van eiland Rügen opent skywalk
Het in de Oostzee gelegen eiland Rügen trekt jaarlijks veel bezoekers met het Nationaal Park Jasmund en zijn indrukwekkende witte krijtrotsen. Dat aantal zal zeker toenemen met de opening van een attractie. Vanaf 22 april is er een nieuwe hotspot op het eiland, de ‘Skywalk Königsstuhl’, een zwevend uitkijkplatform op 122 meter hoogte.
28/03/23
Exclusief voor leden
Futuristische blik van easyJet op reizen in 2070
easyJet heeft zes toonaangevende futuristen en expert laten nadenken over de toekomst van vakanties. Hoe gaan we over 50 jaar op vakantie? De uitkomsten zijn verrassend maar bouwen vooral verder op wat we al weten. Vooral de visuals zijn spectaculair.