Store
Store

Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2022

Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2022

Ook benieuwd naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in de vrijetijdsindustrie? Dan mag u het 'Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2022’ niet missen! 

In dit prettig leesbare rapport een actueel inzicht in de belangrijkste trends en ontwikkelingen in toerisme, recreatie en vrije tijd.Het Trendrapport is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige onderzoeksbron voor de hele vrijetijdssector. Het rapport biedt naast een actueel (statistisch) overzicht in vraag en aanbod een toegespitst inzicht in voor de vrijetijdssector relevantie trends, innovaties en ontwikkelingsrichtingen. 

Online Trendrapport

Nieuw is de online omgeving waar alle content uit het Trendrapport -exclusief voor gebruikers-beschikbaar is. Een online platform waar u met slimme filtering snel de gewenste informatie kunt vinden. Alle in het Trendrapport gebruikte data is via de interactieve grafieken beschikbaar en te downloaden. Deze online omgeving blijft actueel omdat de redactie van NRIT deze continu met de meest recente data en inzichten aanvult. 

Wat is het Trendrapport toerisme, recreatie

en vrije tijd?

  • Hét standaardwerk voor de vrijetijdsindustrie
  • Alle branchekennis, benchmarks en inspiratie in één publicatie
  • De beste en meest betrouwbare branche- en marktcijfers
  • De nieuwste kennis en inzichten in Capita Selecta
  • Inclusief online platform!

Wat kan het Trendrapport voor u betekenen?

  • Actuele kennis op de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken
  • Inzicht in de nieuwste trends en marktontwikkelingen in de branche
  • Kant en klare betrouwbare input voor uw eigen toekomstplannen
  • Handig en toegankelijk online naslagwerk

Het Trendrapport in vogelvlucht

In deel één van het Trendrapport een concreet en helder overzicht van de demografische, economische, sociaal-culturele, technologische en ecologische trends en ontwikkelingen waarbinnen de sector moet opereren.  We zoomen daar vanuit een wereldbeeld steeds verder in op Europa, Nederland en de Nederlandse regio’s. In elke geografische view komen, naast de DESTEP-factoren, de voor die view relevante toeristische statistieken aan bod. 

In deel twee van het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd zoomen we in op de zeven domeinen van de gastvrijheidseconomie. . In die hoofdstukken per domein een overzicht van de ontwikkelingen in aanbod, vraag, beleid en innovatie. Domeinen die we behandelen zijn horeca, verblijfsrecreatie, watersport, reisbranche, attractieparken, actieve recreatie en evenementen.

In deel drie van het rapport Capita Selecta, een serie interessante en verdiepende artikelen die door diverse deskundigen van onder andere CELTH zijn geschreven.

Eén overzichtelijke uitgave met alle trends en ontwikkelingen

Het 'Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd' voert u langs de belangrijkste toeristisch-recreatieve ontwikkelingen van 2021-2022. Aan de hand van zo’n 150 figuren worden deze cijfermatig toegelicht. Waar mogelijk wordt een prognose voor 2023 en verder gegeven. Door de presentatie van al deze informatie in één overzichtelijke uitgave is het rapport ook uitstekend bruikbaar als naslagwerk.

Bestelinformatie

Bestellen van het nieuwste Trendrapport inclusief online toegang gaat eenvoudig via de bestelknop 'Toevoegen aan mandje'. Meer exemplaren nodig? Informeer naar de aantrekkelijke kwantumkorting bij kornet@nrit.nl

Leverbaar: januari 2023

Auteur: NRIT

Omvang: 414 pagina's + online toegang

€ 137,50 (excl. btw)

137,50 (excl. btw)
Toevoegen aan mandje

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/11/23
Vandaag eerste vlucht Londen – New York op SAF
Virgin Atlantic heeft de primeur met de eerste vlucht met volledig duurzame brandstof SAF, van Londen naar New York JFK. Zonder passagiers maar met eigenaar Sir Richard Branson en Mark Harper (UK staatssecretaris vervoer).
28/11/23
Exclusief voor leden
3x reistrend winter 2023
Geen verregende kerst, maar zon, zee en strand willen we en daarvoor vliegen we naar verre bestemmingen. Van Barcelona tot Dubai en Kaapstad: uit data van wereldwijde reiswebsite Skyscanner blijkt dat de meeste Nederlanders toe zijn aan zachte temperaturen.
28/11/23
Kwart Nederlanders heeft interesse in wintersportvakantie
Een kwart van de Nederlanders overweegt om de komende drie jaar op wintersport te gaan. De meeste potentiële wintersporters willen gaan skiën. Oostenrijk is met afstand de meest populaire bestemming.
27/11/23
Antwerpse erfgoedprijs naar Koninklijke Kempen
Dit jaar wint het project ‘Koninklijke Kempen’ van de Onroerend Erfgoeddienst Stuifzand de Erfgoedprijs van 10.000 euro. Het project maakt het publiek warm voor het Koninklijke domein in de Kempen.
27/11/23
Exclusief voor leden
Van Gogh zonnebloemen in NP Van Gogh
In de zomer van 2024 krijgt Brabant een kunstwerk van planten en bloemen in de vorm van de ‘Vaas met zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Dit project, dat wordt uitgevoerd bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur, wordt mogelijk gemaakt door Natuurhuisje die zich als partner aansluit bij Van Gogh Nationaal Park (NP).
27/11/23
Exclusief voor leden
Vijf genomineerden voor de Fietsroute van het Jaar 2024
Vijf routes in Europa zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Dit jaar had de jury een luxeprobleem. Er was een grote kwaliteit onder de aangedragen routes voor de uitverkiezing.
27/11/23
Nieuwe voorzitter voor VvKR
Kim Nooyens is de nieuwe voorzitter van VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.
24/11/23
FECs met toekomstperspectief door nieuwe leisureconcepten
Op 12 december, tijdens de Praktijkdag FEC bij Playdome in Roosendaal, worden succesfactoren van combinaties in leisure van diverse kanten belicht.