Store
Store

Het Vakantiepark in Nederland

Het Vakantiepark in Nederland

De markt voor vakantieparken is volop in beweging. De binnenlandse markt is dan wel voor een groot deel tussen de drie grote aanbieders CenterParcs, Landal GreenParks en Roompot Vakantieparken verdeeld, de uitdagingen zijn er niet minder om. Campings staan nog aan de vooravond van verregaande technologische ontwikkelingen en internationale overnames, individuele bungalowparken met de vraag bij welk samenwerkingsverband of boekingsplatform ze zich aansluiten en allemaal worstelen ze met de wispelturige en ongrijpbare consument, branchevervaging, sterke concurrentie van vliegvakanties en smalle marges.


Om nog maar niet te praten over vakantieparken die ‘end of life’ zijn, parken die uitgeponde accommodaties willen renoveren, campings die worstelen met de camper of de keuze tussen een natuurlijke camping met weinig voorzieningen of een full service vijfsterren camping.


Daarnaast willen beleidsmakers meer grip op de sector krijgen om negatieve effecten te voorkomen of juist het toerisme aan te jagen. Problemen en uitdagingen die om een gedegen en integraal fundament en inzicht vragen in de branche wat er tot op heden niet is.


Digitaal én fysiek boek

De publicatie ‘De toekomst van het vakantiepark’ wil informeren met feiten over vakantieparken, inzicht geven in de markt waarin ze opereren en inspireren om tot een duurzame toekomst voor de branche te komen. De hoofdstukken van het boek verschijnen zodra deze gereed zijn eerst in digitale vorm. In het najaar van 2020 worden hoofdstukken in een gedrukte publicatie gebundeld en aan de bestellers ter beschikking gesteld.


Voor wie is deze publicatie een must-read?

Het boek is een must-read publicatie voor eigenaren, directeuren en managers van vakantieparken maar is zeker interessant voor beleidsmakers, onderwijs, financiers, adviseurs, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, toeleveranciers en andere aan de branche gelieerde bedrijven en organisaties.


Wat staat er in?

Het boek start met de status quo; hoe zit de markt in elkaar en wat zijn de huidige ontwikkelingen? Dat alles gelardeerd met veel data over vraag en aanbod. Een apart hoofdstuk wordt gewijd aan de geschiedenis van het vakantiepark. Maar ook: hoe worden vakantieparken ontwikkeld en geëxploiteerd, welke rol spelen de diverse stakeholders? Vervolgens schetsen we vanuit diverse perspectieven de ontwikkelingskansen voor de markt en sluiten af met scenario’s voor de toekomst. Elk hoofdstuk bevat enkele praktijkcasussen. Voor het boek wordt eigen onderzoek onder zowel aanbieders als gasten uitgevoerd zodat we beschikken over uniek en actueel bronmateriaal. De scenario’s worden samen met de branche ontwikkeld en gevalideerd.
Hoe kan ik bestellen?

Deze publicatie kan eenvoudig via de store van PleisureWorld NRIT worden besteld. De eerste drie hoofdstukken zijn inmiddels verschenen en digitaal beschikbaar, de complete publicatie is in het najaar van 2020 gereed. De prijs van de publicatie is € 65,-.


Wat krijgt u?

  • Digitaal als eerste de hoofdstukken van het boek
  • Een fysieke publicatie waarin alle hoofdstukken zijn gebundeld
  • En bovenal een voorsprong op de concurrentie!

65,00 (excl. btw)
Toevoegen aan mandje

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

06/07/20
6x meer boekingen voor vliegtuig in juni
Nederlanders hebben veel meer vliegtickets gekocht in de afgelopen junimaand, blijkt uit cijfers van...
06/07/20
Impuls Zeeland aangesloten bij Trade and Innovate NL
Trade and Innovate NL, het landelijk netwerk van publieke organisaties dat zich inzet voor de intern...
06/07/20
Varend corso zonder ruchtbaarheid
Met een speciaal ingelaste mini-editie van het Varend Corso Westland is het corsoweekeinde toch niet...
06/07/20
Kampen gaat met animatieteam in de stad werken
Als eerste stad van Nederland presenteert Kampen in de zomervakantie een vast, wekelijks animatieprogramma. Net alsof je op de camping staat.
06/07/20
Virtuele tijdreis naar Delftshaven 1620
Binnenkort is het voor het eerst het mogelijk een digitale tijdreis naar het Delfshaven van 1620 te maken. Op 2 augustus komt TimeTransit Delfshaven online
06/07/20
Vakhandel verkoopt recordaantal elektrische fietsen
De verkoop van e-bikes door fietsspeciaalzaken is in mei 2020 met 38 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.
06/07/20
Kamperen in stijl op Camping Geversduin
Camping Geversduin introduceerde vorige week een gloednieuwe accommodatie: de Duin Boet. Dat is een compleet ingerichte luxe tent opgebouwd uit een houten frame met overdekte houten veranda. Met alle luxe die je in een vakantiewoning mag verwachten.
06/07/20
Online training voor animatiemedewerkers redt het seizoen
Richard Otten van Animatiewerk en Daan Olders van ict-bedrijf GIEA ontwikkelden een platform voor meer dan 60 trainingsvideo’s. Inmiddels hebben al 350 jongeren de training met goed gevolg doorlopen en kunnen op vakantieparken aan de slag.