Geplaatst op: 23-06-2022
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Martin Maassen aan de slag bij FACET

Martin Maassen aan de slag bij FACET

Martin Maassen, oud-directeur van RECRON, gaat aan de slag bij adviesbureau FACET. Daar gaat hij recreatieondernemers helpen bij hun toekomstplannen. 

Martin was na de fusie van RECRON met HISWA enige tijd van de radar verdwenen. Hij heeft, na een hectische periode bij RECRON vooral tijd voor zichzelf genomen: "Tot 2020 ben ik directeur geweest van RECRON. Daarna nog even plaatsvervangend directeur van de fusieorganisatie. De afgelopen jaren heb ik tijd genomen om mijn hobby’s op te pakken: politiek, voetbal en schrijven. Zo ben ik gemeenteraadslid van mijn woonplaats in Apeldoorn. Daarnaast ben ik voorzitter van de Apeldoornse voetbalvereniging AGOVV. Het enige wat ik nog verder wil oppakken is het schrijven van columns."

Volgens Martin passen hij en FACET heel goed bij elkaar: Wat ik mooi vind aan FACET is dat zij de tijd nemen in de ontwikkeling van toekomstvisies voor recreatieondernemers. De laatste twee jaar werd ik regelmatig gebeld door recreatieondernemers. Of ik niet een kop koffie wilde komen drinken om te sparren over hun onderneming. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, luidt het gezegde. Voor mij is de overstap naar FACET dan ook meer dan logisch. Ik doe niets liever dan met recreatieondernemers in gesprek over hun toekomst”.

Als afsluiting geeft Martin zijn visie op de toekomst van de recreatiebranche in drie verschillende ontwikkelingen:

  1. De ontwikkeling dat grote ketens alleen maar groter worden houdt nog even aan. Maar uiteindelijk ‘winnen’ de familiebedrijven het. Die hebben uiteindelijk de charme van de sector.
  2. Het wordt nóg belangrijker om specifiek de doelgroepen te benaderen. Tot in detail weten wie ze zijn en waarop je in kunt spelen.
  3. De omgeving wordt belangrijker. Ook vindt de recreant van de toekomst duurzaamheid een belangrijk topic waar zij hun verblijf op uitzoeken.
Link: https://facet-aa.nl/bij-martin-maassen-en-facet-staat-de-tijd-niet-stil/
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, campings, kampeerterreinen, bungalowparken, advies, innovatie

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

12/08/22
VisitVeluwe sluit zomerseizoen af met gratis koninklijke portretjes
VisitVeluwe zet een leuke actie op om bezoekers een mooie herinnering te bezorgen aan het einde van de zomermaand augustus. Het is onderdeel van het themajaar koninklijk.
12/08/22
Exclusief voor leden
Succesvol lichtverhaal weer terug op muren Princessehof
Museum Princesshof gebruikt weer zijn buitenmuren om er een lichtverhaal op te vertellen. De productie Maria Louise was here keert terug en deze keer is het gratis voor het publiek. Een mooie combinatie van museum, erfgoed en het vertellen van een historisch verhaal.
05/08/22
Surprise! Je customer experience verhogen met extraatjes
Customer experience wordt groeit en groeit. Klanten willen niet alleen waarde, maar ze willen een beleving. Gelukkig is de Leisure branche daar ideaal voor. Denk eens aan het plaatsnemen op het terras, samen met de hond. Bij sommige terrassen moet je vragen om een bak water. Je kunt daar als bedrijf op inspelen. Geef honden een bak water, nog voordat je de klant de bestelling kunt geven. Of nog beter: geef grote honden een grote bak en kleine honden een kleine bak. Personaliseer de extraatjes!
22/07/22
11fountains magazine moet cultuurtoerisme stimuleren
Fryslân blijft de legacy van de Culturele Hoofdstad van Europa 2018 onder de aandacht brengen. De&n...
13/07/22
Exclusief voor leden
Corendon vergroot netwerk vanuit grote Duitse luchthavens naar Ras Al Khaimah
Corendon is met Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA), het toerisme bureau van het gelijknamige emiraat een luchtvaartpartnerschap aangegaan. Directe vluchten worden daardoor mogelijk vanaf november 2022 vanuit grote Duitse steden Frankfurt, Düsseldorf en München.
08/07/22
Peter de Grote festival verandert in Aurora
Van 20 tot en met 30 juli 2022 vindt het Aurora Festival plaats, het kamermuziekfestival op bijzondere locaties, dat tot vorig jaar bekend stond als het Peter de Grote Festival. De organisatie wilde af van die Russische naam.
06/07/22
Exclusief voor leden
Horst en Nulde veranderen in ‘Veluwe aan Zee’
De nieuwe naam van de twee recreatiegebieden past bij de ontwikkeling die de locaties de komende jaren door gaan maken. Leisurelands meldt bij de presentatie op deze middag dat ‘Veluwe aan Zee’ zich gaat richten op het beleven van het strand, een jaarrond aanbod en het wordt zowel een plek voor mensen uit de buurt als toeristen van verder af.
05/07/22
Adfemture winnende busreis van BAAV competitie 2022
Yanne Bots, Elias De Bruyn en Merel Dubois, tweedejaars studenten van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement bij Thomas More zijn twee keer in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse wedstrijd van de BAAV, de Vlaamse autocarsector.