Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 12-03-2025
Auteur: Redactie
NRIT

Efteling Grand Hotel opent op 1 augustus 2025

Efteling Grand Hotel opent op 1 augustus 2025

Het Efteling Grand Hotel heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in de bouw. Onder toeziend oog van diverse bouwcollega’s werd een spitse piron van 4 meter op een grote koepel op het dak bevestigd, waardoor het hotel een hoogte van 39 meter bereikte. Ter gelegenheid van deze mijlpaal deelt de Efteling de openingsdatum van het nieuwe luxe hotel: vanaf vrijdag 1 augustus 2025 kunnen gasten voor het eerst binnen de parkgrenzen verblijven in het Efteling Grand Hotel.

Nicole Scheffers, Directeur Park & Resorts, zegt: "Met het Efteling Grand Hotel bouwen we aan de toekomst en zetten we, passend bij onze visie, in op internationale groei. Er is de afgelopen maanden enorm hard gewerkt om onze gasten vanaf 1 augustus kennis te laten maken met de hoogste kwaliteit van luxe binnen de Wereld van de Efteling. Het is bijzonder om deze mijlpaal – het hoogste punt - met alle collega’s te vieren die hier zo aan hebben bijgedragen.” Na voltooiing van het nieuwe hotel heeft de Efteling de beschikking over 2.456 slaapplaatsen

Over het Efteling Grand Hotel

Efteling investeert 50 miljoen euro in de bouw van het Efteling Grand Hotel. Het is dan het grootste hotel van de Efteling en krijgt 7 etages, wordt 106 meter breed en omvat 140 kamers en suites met in totaal 644 bedden. Hotelgasten kunnen ontspannen in het zwembad met spa-faciliteiten. Twee restaurants, een sfeervolle koffiebar en Arcadeau - een grote souvenirwinkel - zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers.

GrandEftelingHotel

GrandEftelingHotel

GrandEftelingHotel

GrandEftelingHotel
Trefwoorden: attractieparken, horeca, hotels,

CELTH



||| Nieuws |||

03/06/25
Collectief van toonaangevende horecapartners lanceert cruciaal onderzoek naar digitale toekomstbestendigheid sector
Vandaag start het eerste nationale Horeca 2.0 onderzoek. Het onderzoek komt op een kritiek moment voor een sector die kampt met een ongekende combinatie van personeelstekorten, stijgende kosten en veranderende consumenteneisen
02/06/25
Horecaomzet groeit in eerste kwartaal 2025 met 3,4 procent
De Nederlandse horeca heeft in het eerste kwartaal van 2025 een omzetgroei van 3,4 procent gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Tussen de deelsectoren zien we grote verschillen.
02/06/25
Horeca zoekt duurzame oplossingen voor personeelstekort
De personeelstekorten in de horeca vragen om meer dan oplossingen voor de korte termijn. Door bewuster te investeren in mbo-opgeleiden, technologie slim in te zetten en zij-instromers beter te begeleiden, kan de sector bouwen aan een stabieler en duurzamer personeelsbestand.
02/06/25
Exclusief voor leden
Vegan Food Tour zorgt voor verandering
In 2024 liepen 1.700 mensen mee met een Vegan Food Tour in drie steden: Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Ze bezochten in totaal 40 verschillende horecapartners van deze tourorgqanisatie, van comfort food tot fine dining. 66% van de deelnemers was geen veganist. Eten proeven leidt tot verandering.
21/05/25
Werkveldkandidaten gezocht voor Professional Doctorate in Leisure, Tourism & Hospitality
CELTH zoekt voor de professional doctorate kandidaten uit het werkveld. De PD biedt organisaties de kans om voorop te lopen in innovatie binnen de LTH-sector. Het traject, dat vier tot zes jaar duurt, combineert praktijkgericht onderzoek met concrete interventies.
14/05/25
Exclusief voor leden
Tweede XL klompenpad gaat open
Zaterdag 24 mei 2025 is in Neder-Betuwe de feestelijke opening van Klompenpad XL: het Spanjaardspad. Wethouder Herma van Dijkhuizen van gemeente Neder-Betuwe en projectleider Martijn Grievink van Stichting Landschapsbeheer Gelderland onthullen het startpaneel in Opheusden.
13/05/25
Deal tussen hotelier CitizenM en hotelgigant Marriott is geen bedrijfsovername
De overname lijkt op een klassieke bedrijfsovername, maar in werkelijkheid gaat het om de koop van het merk en de formule.
09/05/25
Exclusief voor leden
Horeca laat miljoenen liggen door te weinig alcoholvrije opties
De horeca mist jaarlijks een omzet van maar liefst €437 miljoen door onvoldoende in te spelen op de groeiende vraag naar alcoholvrije dranken. De verkoop van alcoholvrije drankje groeit sterk maar het aanbod in de horeca is zeer gering.