Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 05-07-2024
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Nieuw: De Noordwijkse Keuken

Kookboek met recepten van Noordwijkse topchefs

Nieuw: De Noordwijkse Keuken

Op 3 juli heeft burgemeester Wendy Verkleij bij Breakers Beach House in Noordwijk aan Zee het eerste exemplaar van het kookboek ‘De Noordwijkse Keuken’ in ontvangst genomen. Een unieke bundeling van recepten die zijn ontwikkeld door Noordwijkse topchefs die met hun restaurants werken volgens de principes van de Tuin van Holland en Proeftuin Noordwijk. Gerechten met gezond, divers eten en lokale seizoensproducten in de hoofdrol waar nu iedereen zelf mee aan de slag kan gaan.


Proeftuin Noordwijk

De Tuin van Holland, met de Leidse regio en Noordwijk, was de eerste internationale keuken die in de17e eeuw inzette op gezondheid. In het project Proeftuin Noordwijk wordt verder gebouwd op deze principes met een hedendaagse invulling. Gezond en divers eten met seizoensgebonden en lokale producten. Sinds vorig jaar geven 10 Noordwijkse topchefs hier hun eigen draai aan. Met unieke gerechten, wisselend per seizoen, om kennis te maken met al het moois (en lekkers) wat de streek te bieden heeft. Burgemeester van Noordwijk Wendy Verkleij is onder de indruk van deze mooie concrete uitwerking in het project: ‘Proeftuin Noordwijk is niet alleen een culinaire inspiratiebron voor onze chefs, maar laat bovenal zien hoe iedereen in onze mooie gemeente dit nu zelf kan ontdekken. En wat zo mooi past binnen heilzame badplaats Noordwijk, waar gezondheid en genieten hand in hand gaan.’


De Noordwijkse Keuken

Om ervoor te zorgen dat iedereen die culinaire traditie ook thuis tot leven kan brengen, hebben alle chefs speciale gerechten ontwikkeld om zelf thuis te maken. Deze creaties zijn nu gebundeld in het kookboek De Noordwijkse Keuken. Een unieke verzameling van 18 recepten van Noordwijkse topchefs. Met voor-, hoofd- en nagerechten van elk seizoen, met bruikbare tips van de chefs en achtergrondinformatie over de Tuin van Holland en groenten per seizoen. Vanaf 3 juli is De Noordwijkse Keuken te koop in de VVV’s in Noordwijk en in Noordwijkerhout of te downloaden via www.noordwijk.info/kookboek.

Link: https://www.noordwijk.info/nl/thema/kookboek-de-noordwijkse-keuken
Trefwoorden: Kookboek, topchefs

CELTH



||| Nieuws |||

13/06/25
ABN AMRO presenteert Bourgondische Lunchindex 2025
Nederlanders lunchen snel en efficiënt, Belgen nemen de tijd voor contact en culinaire beleving. Dat blijkt uit het nieuwe rapport van ABN AMRO, getiteld 'Lunchcultuur in de Lage Landen: kansen voor een Bourgondische lunchrevolutie'. De bank onderzocht de lunchbestedingen in Nederland en België en ziet grote verschillen die economische kansen bieden voor horeca, toerisme en grensoverschrijdende samenwerking.
13/06/25
Exclusief voor leden
Albron en Hutten gaan samen verder als Hai
Albron en Hutten hebben vandaag hun nieuwe gezamenlijke organisatienaam bekendgemaakt: Hai – Hutten Albron Impactmakers. De naam symboliseert de gelijkwaardige samenwerking tussen beide bedrijven en hun gedeelde ambitie om maatschappelijke impact te vergroten. Albron en Hutten blijven als losse merken actief in de cateringmarkt.
10/06/25
Exclusief voor leden
Elektrisch op pad bij Fletcher Hotels: Opel Rocks beschikbaar voor gasten
Fletcher Hotels biedt gasten vanaf deze zomer een nieuwe, duurzame manier om de omgeving te verkennen: de elektrische Opel Rocks. In samenwerking met Opel en mobiliteitspartner SURE Mobility worden 140 van deze compacte stadsauto’s ingezet bij hotels in toeristische regio’s.
10/06/25
Exclusief voor leden
Haarlem krijgt eerste 5-sterrenhotel: Hotel Palazzo
Aan de Leidsevaart in Haarlem verrijst binnenkort het eerste 5-sterrenhotel van de stad. Vastgoedontwikkelaar Cobraspen Groep transformeert een monumentaal schoolgebouw uit 1883 tot het luxueuze Hotel Palazzo. De gemeente heeft inmiddels toestemming gegeven voor de bestemmingswijziging naar hotel.
06/06/25
Exclusief voor leden
Waar gaan Nederlanders met Pinksteren naar toe? Booking.com ziet opmerkelijke bestemmingen in top 10
Naar welke binnen- en buitenlandse bestemmingen reizen Nederlanders met de Pinksterdagen? Booking.com maakt drie top tien lijstjes met opmerkelijke bestemmingen. En ook op accommodatietype zien we een bijzondere top 5.
04/06/25
Internationaal World Leisure Congress strijkt neer in Breda
Van 25 tot en met 28 augustus is Breda het toneel van het achttiende World Leisure Congress. Dit prestigieuze, tweejaarlijkse evenement brengt zo’n vijfhonderd academici en professionals uit de vrijetijdssector samen om te praten over het thema ‘Leisure for a Better Society’.
03/06/25
Collectief van toonaangevende horecapartners lanceert cruciaal onderzoek naar digitale toekomstbestendigheid sector
Vandaag start het eerste nationale Horeca 2.0 onderzoek. Het onderzoek komt op een kritiek moment voor een sector die kampt met een ongekende combinatie van personeelstekorten, stijgende kosten en veranderende consumenteneisen
02/06/25
Horecaomzet groeit in eerste kwartaal 2025 met 3,4 procent
De Nederlandse horeca heeft in het eerste kwartaal van 2025 een omzetgroei van 3,4 procent gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Tussen de deelsectoren zien we grote verschillen.