Geplaatst op: 19-04-2024
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken

Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken

Gewoon bij jou om de hoek’, dat is de boodschap die men twee weken lang door heel Drenthe in bushokjes ziet hangen. Doel van de campagne is om inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen. Want waar je ook woont, in het Drentse landschap is vlakbij altijd een plek waar je op ieder moment naartoe kunt om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van alledag.

 

Een druk bestaan

We leven in een drukke maatschappij, met een groeiende behoefte aan rust en bezinning. "Uit onderzoek*, dat we samen met PanelWizard uitvoerden, blijkt dat maar liefst 86% van de Nederlanders stress ervaart in het dagelijks leven. Werkdruk, lange to-do lijsten en zorgtaken zijn de grootste boosdoeners, maar ook zorgen over de eigen gezondheid spelen een rol”, aldus Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe. "Om te ontspannen gaan ook Drenten vaak ver weg, terwijl er in hun eigen omgeving zoveel plekken zijn om de wereld even op pauze te zetten”, laat Crum weten.

 

Onbekendere natuurgebieden om te ontdekken

Het Drentse landschap biedt ontelbaar veel plekken waar je als inwoner op ieder moment van de dag naartoe kunt om even bij te komen van de drukte van alledag. Verspreid over de provincie prijken dan ook afbeeldingen van dertien verschillende natuurgebieden. Daarbij is ervoor gekozen om wat onbekendere plekken in de directe omgeving te tonen. "Een inwoner van Ruinen of Dwingeloo is wel bekend met het Dwingelderveld, maar Landgoed Rheebruggen, daar komt men vaak niet. Door niet voor de geijkte natuurgebieden te kiezen, herontdekken Drenten niet alleen hun eigen provincie, we dragen ook bij aan een spreiding van de bezoekers.

Op deze wijze kunnen zowel mens als natuur ontstressen”, zegt Crum.

 

Hulp van inwoners bij realisatie

De foto’s die zichtbaar zijn op de posters zijn alle dertien door inwoners van of bezoekers aan Drenthe gemaakt. "Door afbeeldingen gemaakt door Drenten en bezoekers te gebruiken, wordt de boodschap nóg authentieker en geloofwaardiger. En hoe leuk is het, dat de foto die jij gemaakt hebt, nu zo groot en door iedereen te zien is”, zegt Crum. Op de poster staat ook een QR-code die passanten direct naar een wandelroute en wat meer achtergrondinformatie over het betreffende natuurgebied leidt. "We willen het ontdekken van het gebied zo laagdrempelig mogelijk maken”, geeft Crum aan.

 

Samenwerking natuurorganisaties en ROEG!

Bij de totstandkoming van de campagne is advies ingewonnen bij Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap en IVN. "Door inwoners te wijzen op onbekendere natuurgebieden, spreiden we bezoekers in gebied en kunnen we de doelstellingen van de natuurorganisaties ondersteunen. En zij kunnen ons het beste vertellen op welke plekken recreanten meer dan welkom zijn”, zegt Crum. Ook is er een doorvertaling naar het tv-programma ROEG! op RTV Drenthe. "De redactie was enthousiast over onze plannen en maakt in ieder geval vijf reportages. Samen met een inwoner wordt één van de dertien uitgelichte natuurgebieden bezocht, waarbij de bewoner deelt wat dit gebied zo bijzonder voor hem of haar maakt. De eerste reportage is op 23 april a.s. te zien”, aldus Crum.

 

Twee keer twee weken zichtbaar

De posters zijn twee weken lang zichtbaar in vijftig bushokjes verspreid over de provincie en worden ondersteund door een onlinecampagne op Instagram en Facebook. In september wordt de campagne herhaald. "We hopen dat mensen door deze campagne weer even met andere ogen naar hun eigen omgeving gaan kijken. Bij jou om de hoek vind je namelijk alle ingrediënten voor een moment van rust en ontspanning.

Het is met reden dat jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers voor Drenthe kiezen om weer even op te laden, dus kom mee naar buiten en ervaar het zelf”, laat Crum nog weten.

 

*Het onderzoek werd door PanelWizard uitgevoerd tussen 6 maart en 15 maart 2024 onder een representatieve steekproef van 1.078 Nederlanders.

Trefwoorden: Posters, bushokjes

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/06/24
Nieuw VVV infopunt voor Tilburg
Tilburg heeft een gloednieuw informatiepunt op het station. Na zeven jaar vond Stichting Marketing Tilburg dat het merk Tilburg een nieuw jasje verdiende. Daarom lanceerden ze twee nieuwe websites én ging een nieuw informatiepunt open op het station: info in Tilburg.
07/06/24
De winnaars van de City- en Regiomarketing Awards
Bureau Citybranding heeft met een integrale merkmanagementaanpak voor Den Haag de Nationale City- en Regiomarketing Trofee gewonnen. Brabant Branding werd bekroond met City- en Regiomarketing Innovatie Award voor haar Brabantse ImagoMonitor.
31/05/24
Exclusief voor leden
Strategische alliantie voor agrotoerisme in Limburg
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Limburg Marketing en Coöperatie Platform Agrotoerisme vormen per 1 juni een strategische alliantie voor agrotoerisme.
31/05/24
Exclusief voor leden
Corendon houdt sales acties voor 1 jarig By June
By June, het reismerk van touroperator Corendon viert op 21 juni haar eerste verjaardag. Ter ere van deze gelegenheid wordt de hele maand juni gevierd met diverse winacties van merkambassadeurs op de socialmediakanalen en met verrassingen.
27/05/24
Exclusief voor leden
Willem-Alexander opent H'ART Museum officieel
Booking.com en Agoda.com, beide onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingsites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is.
27/05/24
Booking
Booking.com en Agoda.com, beide onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingsites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is.
22/05/24
Uitbreiding Hart van Limburg VVV-gidsenteams Roermond en Stevensweert
Negen nieuwe gezichten geïnstalleerd voor de rondleidingen in Roermond. Het gidsenteam bestaat nu uit 32 VVV-gidsen dat inzetbaar is voor wel 5 talen.
17/05/24
Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...