Geplaatst op: 30-09-2022
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Belgische en Nederlandse gouverneurs openen horecavakbeurs BBB Maastricht

Belgische en Nederlandse gouverneurs openen horecavakbeurs BBB Maastricht

Maandag 10 oktober wordt de 68e editie van BBB Maastricht geopend door twee bijzondere genodigden: Emile Roemer, commissaris van de Koning in Limburg en Jos Lantmeeters, Gouverneur Belgisch Limburg. Journaliste en presentatrice Dionne Stax gaat in gesprek met de heren over het belang van grensoverschrijdend samenwerken en de synergie tussen Nederlandse en Belgische horecaprofessionals. BBB Maastricht vindt plaats van 10 t/m 12 oktober in MECC Maastricht.

 

Maastricht ligt op steenworp afstand van België, wat unieke mogelijkheden met zich meebrengt. Er vindt al veel samenwerking plaats tussen horecaondernemers in het Nederlands- Belgisch grensgebied, maar ligt er nog veel meer potentieel. BBB Maastricht gaat zich daarom inzetten om grensoverschrijdend netwerken en ondernemen te stimuleren en België als belangrijk ‘unique selling point’ in te zetten ten behoeve van een succesvolle horecabranche. Na de officiële opening van de beurs wordt een nieuw ‘Made in Belgium’ plein geopend met producten en diensten van Belgische komaf. Deze Belgisch-Nederlandse opening zal op plezante wijze worden geopend door horecaprofessionals Dirk Beljaarts, algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland en Ludo Geurden, voorzitter Horeca Vlaanderen. Tijdens de opening staat Euregionaal denken centraal, hier zal Dionne Stax de vier heren over interviewen. 

 

BBB Maastricht

De 68e editie van BBB Maastricht, de horecavakbeurs voor Nederlandse en Belgische horecaleveranciers en professionals vindt plaats van maandag 10 t/m woensdag 12 oktober 2022 in MECC Maastricht. Deze editie presenteert de organisatie een vernieuwde beursvloer vol inspirerende sprekers, een breed assortiment aan horecaproducten en -services en verrassende gerechten en dranken voor elk horecasegment. Horecaprofessionals kunnen zich gratis registreren voor de beurs via de website BBB Maastricht.

Link: https://www.bbbmaastricht.nl
Trefwoorden: Samenwerking, horecavakbeurs

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/11/22
Stationsgebied Helmond maakt schaalsprong met placemaking
Het Stationskwartier moet dé ontmoetingsplek worden van Helmond en de regio. Met veel groen en een mooie mix van wonen, winkelen, werken en verblijven. Dat is de ambitie van de gemeente Helmond en de provincie Noord-Brabant.
28/11/22
Exclusief voor leden
Schoon water en gezonde boden leidend bij beleid gebiedsontwikkeling
Voldoende en schoon water en een gezonde bodem wordt het uitgangspunt voor gebiedsontwikkeling. Daarom wil het kabinet water en bodem sturend laten zijn bij beslissingen over de inrichting van ons land. Dat heeft de ministerraad besloten, op voorstel van minister Harbers en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Dat beleid is van invloed op de recreatiegebieden en recreatiebedrijven.
28/11/22
Avonturenboerderij Molenwaard werkt samen met Keukenhof
In Keukenhof zijn de tuinmannen druk aan het planten voor seizoen 2023: 5 van de 7 miljoen bloembollen zijn inmiddels geplant. Fien & Teun hielpen samen met een aantal kinderen de tuinmannen een handje. In het voorjaar keert het duo van Avonturenboerderij Molenwaard terug naar Keukenhof tijdens de meivakantie.
25/11/22
Holidayguru.nl wint award voor Beste Website van het Jaar 2022 in categorie Reizen
Dit jaar is de award voor Beste Website van het Jaar 2022 in de categorie Reizen gewonnen door Holidayguru.
25/11/22
Exclusief voor leden
Groningen bestelt waterstoftreinen
Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en Arriva-directeur Anne Hettinga ondertekenden donderdag 24 november de overeenkomst voor de aanschaf van vier nieuwe waterstoftreinen.
24/11/22
Allereerste winteropening Walibi
Voor het eerst in zijn geschiedenis is er een winteropening van attractiepark Walibi. Deze kerstvakantie vindt Bright Nights; Rides & Lights, hét nieuwe winterevenement van Walibi Holland plaats.
24/11/22
Hoe is het beursconcept EventSummit opgebouwd?
Vijftien jaar geleden werd EventSummit bedacht. De twee bedenkers over het concept, de roerige jaren, bijna failliet maar nu is het een strakke beurs.
23/11/22
Exclusief voor leden
Bijna twee derde Nederlanders vindt uit eten gaan nu te duur
De inflatie en stijgende gas- en energieprijzen worden een steeds groter risico voor de horeca. Bijna twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan intussen te duur.