Geplaatst op: 14-05-2024
Auteur: Marc Gerlings

Opening themagebied Oostenrijk in Europa-Park

Opening themagebied Oostenrijk in Europa-Park
Wildwaterbaan en Alpenexpres liggen naast elkaar. Foto: Europa-Park
Sinds vandaag kunnen bezoekers van het attractiepark een compleet nieuw berglandschap in Europa-Park ontdekken. Het Oostenrijkse themagebied kan  vanuit de boomstammetjes van de eveneens vernieuwde Tiroler Wildwaterbaan en mijntrein Alpenexpress "Enzian” beleefd worden. Nog twee attracties zijn gepland.

Ook te voet kun je het nieuwe themagebied doorkruisen; er is een spannend parcours met hangbruggen, klimelementen en glijbanen aangelegd.

Roland Mack, directeur en eigenaar van Europa-Park: "Het was belangrijk voor ons om de ‘Alpenexpress Enzian’ en de ‘Tiroler Wildwaterbaan’ te herbouwen, zoals generaties ze al tientallen jaren kennen en liefhebben. De 'Edelsteengrot' is ook een van de favorieten van onze gasten. Tegelijkertijd kijken we nu naar de toekomst met de 'Magische Diamantenkloof' en de 'Yomi Adventure Trail' en creëren we nieuwe herinneringen voor het hele gezin.”

Ann-Kathrin Mack, verantwoordelijk voor het project: "Ik ben opgegroeid met de ‘Alpenexpress Enzian’ en de ‘Tiroler Wildwaterbaan’ en heb er veel dierbare herinneringen met mijn familie en vrienden gemaakt. Het is voor mij des te specialer en emotioneler dat we de attracties nu hebben heropend. Ik ben ook ongelooflijk trots op hoe we het project in recordtijd, maar tegelijkertijd met veel aandacht voor detail samen met alle vakmensen en bedrijven hebben gerealiseerd.”

Diamantkloof centrum

In het hart van het themagebied wacht de nieuwe ‘Magische Diamantenkloof’ op jonge en oudere ontdekkingsreizigers. Zij beleven hier een wilde beleving: in de alpenbergen kronkelen woeste rivieren, brullen hoge watervallen en maken majestueuze rotsen veel indruk. De kloof beslaat een groot gebied (meer dan 2.000 vierkante meter) en de rotspartijen zijn fors (maar liefst 6.000 vierkante meter rotsen).

Suis door de bergen in Alpenexpress Enzian

In de volledig nieuw gebouwde familie-achtbaan ‘Alpenexpress Enzian’ suis je 100 seconden door de ‘Magische Diamantenkloof’, met snelheden tot 45 km/u. Deze charmante publiekslieveling trakteert ook de jongste gasten (vanaf 4 jaar) op een spannende kennismaking met de wereld van achtbanen. Rolstoelgebruikers zijn ook van harte welkom, zij kunnen gebruik maken van een speciale lift.  

Virtual reality heet Coastiality

In deze achtbaan kun je ook kiezen voor virtual reality. Europa-Park noemt dit Coastiality. Nadat je bent ingestapt, zet je een VR-headset op. Tijdens de rit gaat er dan voor jou een fantastische, geanimeerde 3D-wereld open. Op hetzelfde moment voel je de G-krachten, de wind en de bewegingen van de rijdende achtbaan. Je kunt kiezen uit verschillende avonturen, waaronder het nieuwe ‘Fina & de Yomi's - Magische wereld van diamanten’. Tickets voor deze extra VR-beleving zijn verkrijgbaar voor 3 euro (bij de ingang van de achtbaan).

Ook de ‘Tiroler Wildwaterbaan’ is geheel vernieuwd . Deze werd voor het eerst geopend in 1978. Je maakt nu een spetterende tocht over heuvels en dalen in een uitgeholde boomstam. De rit (met een duur van 4.30 min.) begint met een klim tegen een steile rotswand. Deze brengt je hartslag flink omhoog maar biedt je tevens een fascinerend uitzicht. En de afdaling die volgt in de ‘Magische Diamantenkloof’ is natuurlijk lekker snel.

Ontdek de Yomi Adventure Trail

Zin in nog meer avontuur? Bezoek dan de nieuwe ‘Yomi Adventure Trail’ met hangbruggen, veel klimelementen, waterpartijen en glijbanen. Het nieuwe avontuurlijke pad (van meer dan 200 meter) leidt bezoekers over rotsen tot wel twaalf meter hoog door de ‘Magische Diamantenkloof’. Je geniet van een prachtig panoramisch uitzicht.

Via het avontuurlijke pad kom je onder andere bij de Edelsteengrot, met daarin het huis van de Yomis. Dat zijn de kleine, groene mythische wezens uit de bergen. Zij gebruiken magische natuurkrachten om kattenkwaad uit te halen. Je vindt ze overal in het Oostenrijkse themagebied.

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark, het is al 8 keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Je vindt er 17 themagebieden waarin Europese landen (waaronder sinds vandaag Oostenrijk) tot in de kleine details zijn nagebouwd. Europa-Park heeft meer dan 100 attracties en shows. 
Trefwoorden: attractiepark, thema, Oostenrijk, Europa-Park

CELTH
 


||| Nieuws |||

04/06/24
Exclusief voor leden
Eerste Stryker achtbaan staat op Belgisch staal
Onlangs werd in Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark, de achtbaan ‘Voltron Nevera powered by Rimac’ in bedrijf genomen. Mack Rides, het moederbedrijf van Europa-Park, was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze baanbrekende achtbaan. Deze zogenoemde ‘Stryker-coaster’ is nog nergens anders te beleven.
30/05/24
Exclusief voor leden
Efteling klantvriendelijste bedrijf van Nederland, hoe scoort de rest van de leisure?
De Efteling is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot ‘Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland’. In de Top 75 staan 11 bedrijven in de categorie leisure waaronder veel dierentuinen.
22/05/24
Exclusief voor leden
Formatiestukken geven meer duidelijkheid over btw-verhoging
Rond de aanstaande btw-verhoging van het nieuwe voor diverse vrijetijdsdiensten was vooral veel onduidelijkheid. Na het vrijgeven van de onderliggende stukken is er iets meer duidelijkheid in afbakening van de getroffen sectoren en activiteiten. Vooral bij logies is toch nog veel onduidelijkheid, mede vanwege de grote diversiteit aan logiesaanbod.
16/05/24
Efteling mag toch groeien
Omwonenden van pret- en verblijfspark de Efteling die bezwaar hadden gemaakt tegen de stijgende bezoekersaantallen van het attractiepark, krijgen ongelijk van de Raad van State. De Efteling mag daardoor groeien in het aantal bezoekers.
03/05/24
Nederlandse bezoekster 100.000ste passagier op ‘Voltron Nevera powered by Rimac’
Minder dan een week na de opening telde de 14de achtbaan in het nieuwe themagebied Kroatië van Europa-Park op 2 mei al zijn 100.000e passagier.
02/05/24
Nieuw wijnevenement tussen de dieren voor goede doel in ZooParc Overloon
Wijnliefhebbers kunnen op 6 juli een speciale wijnproeverij beleven met uitzicht op de dieren. De opbrengst gaat naar Stichting Wildlife.
26/04/24
SEA LIFE Scheveningen opent interactieve tentoonstelling ‘Kracht van de Natuur’
SEA LIFE opent een nieuwe interactieve tentoonstelling over het windpark Hollandse Kust Zuid dat voor de kust van het Scheveningse aquarium ligt. Kinderen leren van de karakters Milly en Windston meer over het onderwaterleven in de Noordzee, de bouw van een windpark en over onderzoek om ecologie te versterken.
26/04/24
Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale
De laatste kans om Panorama Hanze te bezoeken. Het hoogtepunt van het Zwolse Hanzejaar sluit op 30 juni de deuren.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...