Geplaatst op: 10-06-2021
Auteur: Marc Gerlings

Eindhoven Museum maakt Eindje Spelen

Eindhoven Museum maakt Eindje Spelen
Eindje Spelen uitnodiging voor bezoek panorama. Foto: Eindhoven Museum
Op zondag 27 juni kun je met een team vrienden of familie aan de slag met Eindje Spelen. Eindje Spelen is een teamspel gemaakt in opdracht van Eindhoven Museum met allerlei vragen en opdrachten over Eindhoven, toen en nu. Samen moet je locaties herkennen, foto’s en filmpjes maken, (historische) vragen beantwoorden, informatie achterhalen, opdrachten uitvoeren en de stad in voor antwoorden. Het is meteen een uitnodiging voor een panorama in de stad.

Welk knotje is van DJ La Fuente? Waarom heet de IJzeren Man eigenlijk zo? In welk stadsdeel staat friettent Martin Zwerts? Het is een spel over Eindhoven met urban vragen, historische feiten (opzoeken mag!), leuke weetjes en typisch Eindhovense opdrachten. Elk teamlid kan op deze manier een bijdrage leveren. Eindje Spelen laat je op een andere manier naar de stad kijken en biedt een nieuwe blik op Eindhoven. Eindje Spelen is een initiatief van Eindhoven Museum en gemaakt door ontwerpbureau morgenmakers.

Eindje Spelen uitnodiging voor panorama

Eindje Spelen is bedacht en gemaakt naar aanleiding van Eindhoven Panorama. Eindhoven Museum presenteert van 3 tot en met 25 juli Eindhoven Panorama op Stadhuisplein. Dit openluchtpanorama heeft een omtrek van 70 meter en bestaat uit foto’s, beelden, tekeningen en verhalen over Groot-Eindhoven. Het concept en ontwerp is van Florian de Visser en is geïnspireerd op Panorama Mesdag.

Eindje Spelen is tevens een uitnodiging voor Eindhoven Panorama, want veel vragen zijn gebaseerd op het panorama. Eindhoven Panorama biedt een blik op de voormalige dorpen Woensel, Tongelre, Stratum, Gestel, Strijp en het stadje Eindhoven in de afgelopen 100 jaar. Bezoekers kunnen verhalen, beelden en gebeurtenissen ontdekken die herinneringen oproepen aan de stad in ontwikkeling.

Topics:Cultuur
Trefwoorden: museum, spel, panorama, Eindhoven

||| Blogs |||

25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
20/09/21
New opportunities arise
New opportunities arise
20/09/21 · · Roland Kleve | Lees meer
This edition, with many in-depth articles, highlights the past corona period (what hit us?) but also looks ahead and focuses on new opportunities for our ‘new normal’. Here is an assembly of passioned articles written by our lecturers, students and industry partners.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/12/21
Overheid hoeft de reisadviezen voor landen buiten de EU niet aan te passen
Het ministerie van Buitenlandse Zaken hoeft de reisadviezen voor landen buiten de Europese Unie niet aan te passen. Het verschil dat in de adviezen wordt gemaakt tussen landen binnen en buiten de EU is niet onrechtmatig. Dat heeft de rechter in kort geding bepaald.
03/12/21
HISWA-RECRON eert leden
HISWA-RECRON heeft tijdens haar Algemene Ledenvergadering drie leden in het zonnetje gezet. Vice-voorzitter Cees Slager werd benoemd tot Erelid, Jos de Punder en Eric van der Wansem tot Lid van Verdienste.
03/12/21
Vakantiebeurs weer afgelast
De Vakantiebeurs, die van 12 tot en met 16 januari 2022 zou plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht, is afgelast. Ook de vakdag op 11 januari gaat niet door. Het Travel Congress gaat wel door maar in een online editie.
02/12/21
Utrechtse Heuvelrug voert verplicht Ruitervignet in
Ruiters en menner moeten met ingang van 1 januari 2022 op de Utrechtse Heuvelrug een Ruitervignet aanschaffen. Een bijzondere stap om het onderhoud van de ruiterpaden te bekostigen.
02/12/21
“Het beantwoorden van reviews beïnvloedt verkoopcijfers”
Bijna iedereen leest wel eens reviews op het internet. Die reacties (en de manier waarop een onderne...
02/12/21
Staycation weer populair: 70% Nederlandse vakantiehuizen bezet door Nederlanders
Met de groeiende onzekerheid rondom de coronamaatregelen kiezen Nederlanders weer steeds meer voor e...
02/12/21
Exclusief voor leden
Kasteel Hoensbroek kaapt Museumprijs weg voor Volkenkunde en Amsterdam Museum
Vanmorgen werd Kasteel Hoensbroek, tijdens de live uitzending van Koffietijd, verrast met het nieuws dat het met een overtuigende 41% van de publieksstemmen (27.745 stemmen), de VriendenLoterij Museumprijs 2021 in de wacht heeft gesleept.
02/12/21
Bouw van nieuw centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen gestart
Op Vakantiepark Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het ni...