Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 21-05-2021
Auteur: Marc Gerlings

Jaap Smit wordt voorzitter bestuur IPO

Jaap Smit wordt voorzitter bestuur IPO
Jaap Smit. Foto: Provincie Zuid-Holland.
Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, is per 1 juni de nieuwe voorzitter van het bestuur van het Interprovinciaal Overleg (IPO), het samenwerkingsverband van de twaalf provincies. De Algemene Vergadering van het IPO heeft op 20 mei ingestemd met zijn voordracht.

"De 12 provincies staan voor enorme maatschappelijke uitdagingen op het gebied van woningbouw, bereikbaarheid, energie, landbouw en natuur. Samen met het rijk, gemeenten, waterschappen en bedrijven gaan we hiermee aan de slag binnen de ambities voor een beter klimaat en voor een sterke en innovatieve economie na de coronacrisis. Het is een eer om als voorzitter van het IPO de verbinding te maken met onze partners om onze gezamenlijke doelen te behalen”, aldus Smit.

Het IPO bevordert de samenwerking tussen de 12 provincies en zorgt voor gezamenlijke belangenbehartiging in Den Haag en Brussel. De komende periode zal veel aandacht uitgaan naar de kabinetsformatie en de provinciale belangen in het nieuwe regeerakkoord.

De voorzittersfunctie van het IPO bestuur werd op 15 april vacant na het vertrek van de Limburgse gouverneur Theo Bovens. Vanaf dat moment is de Zeeuwse commissaris van de Koning Han Polman tijdelijk voorzitter.
Topics:Beleid
Trefwoorden: IPO, provincie, bestuur, beleid

CELTH



||| Nieuws |||

03/06/25
Collectief van toonaangevende horecapartners lanceert cruciaal onderzoek naar digitale toekomstbestendigheid sector
Vandaag start het eerste nationale Horeca 2.0 onderzoek. Het onderzoek komt op een kritiek moment voor een sector die kampt met een ongekende combinatie van personeelstekorten, stijgende kosten en veranderende consumenteneisen
02/06/25
Horecaomzet groeit in eerste kwartaal 2025 met 3,4 procent
De Nederlandse horeca heeft in het eerste kwartaal van 2025 een omzetgroei van 3,4 procent gerealiseerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Tussen de deelsectoren zien we grote verschillen.
02/06/25
Horeca zoekt duurzame oplossingen voor personeelstekort
De personeelstekorten in de horeca vragen om meer dan oplossingen voor de korte termijn. Door bewuster te investeren in mbo-opgeleiden, technologie slim in te zetten en zij-instromers beter te begeleiden, kan de sector bouwen aan een stabieler en duurzamer personeelsbestand.
02/06/25
Exclusief voor leden
Vegan Food Tour zorgt voor verandering
In 2024 liepen 1.700 mensen mee met een Vegan Food Tour in drie steden: Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Ze bezochten in totaal 40 verschillende horecapartners van deze tourorgqanisatie, van comfort food tot fine dining. 66% van de deelnemers was geen veganist. Eten proeven leidt tot verandering.
21/05/25
Werkveldkandidaten gezocht voor Professional Doctorate in Leisure, Tourism & Hospitality
CELTH zoekt voor de professional doctorate kandidaten uit het werkveld. De PD biedt organisaties de kans om voorop te lopen in innovatie binnen de LTH-sector. Het traject, dat vier tot zes jaar duurt, combineert praktijkgericht onderzoek met concrete interventies.
14/05/25
Exclusief voor leden
Tweede XL klompenpad gaat open
Zaterdag 24 mei 2025 is in Neder-Betuwe de feestelijke opening van Klompenpad XL: het Spanjaardspad. Wethouder Herma van Dijkhuizen van gemeente Neder-Betuwe en projectleider Martijn Grievink van Stichting Landschapsbeheer Gelderland onthullen het startpaneel in Opheusden.
13/05/25
Deal tussen hotelier CitizenM en hotelgigant Marriott is geen bedrijfsovername
De overname lijkt op een klassieke bedrijfsovername, maar in werkelijkheid gaat het om de koop van het merk en de formule.
09/05/25
Exclusief voor leden
Horeca laat miljoenen liggen door te weinig alcoholvrije opties
De horeca mist jaarlijks een omzet van maar liefst €437 miljoen door onvoldoende in te spelen op de groeiende vraag naar alcoholvrije dranken. De verkoop van alcoholvrije drankje groeit sterk maar het aanbod in de horeca is zeer gering.