Geplaatst op: 14-02-2020
Auteur: Redactie
NRIT Media

Nominaties Fiets Innovatie Awards 2020 bekend

Nominaties Fiets Innovatie Awards 2020 bekend

De nominaties voor de Fiets Innovatie Awards 2020 zijn geselecteerd. In totaal zijn dit jaar 19 inzendingen door de jury beoordeeld, waaruit uiteindelijk 6 nominaties zijn geselecteerd. Op 28 februari worden de FIA’s 2020 uitgereikt tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION en E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht.  

Genomineerden Fiets Innovatie Awards 2020:

AGU -  Fizik Antares Versus Evo 00 Adaptive

Het Antares Versus Evo 00 Adaptive zadel is het eerste in een nieuwe reeks hoogwaardige fietszadels van het merk Fizik die uitblinken in krachtoverbrenging, schokdemping, stabiliteit en comfort. Dit zonder concessies te hoeven doen, zoals vaak bij de traditionele manier van zadels maken nodig blijkt te zijn.
Dit nieuwe zadel is tot stand gekomen door samenwerking met het Amerikaanse Carbon 3D. Zij zijn gespecialiseerd in 3D printen en maken hierbij gebruik van Carbon Digital Light Synthesis (DLS) technologie. Hierbij worden licht en zuurstof gefuseerd om polymeer producten te maken van hars. Ze kunnen hiermee veel sneller betere en beter afgewerkte producten leveren dan bij conventioneel 3D printen. Het hele bovenwerk van het zadel is 3D geprint en geplaatst op een schaal van carbon.

Cycling Sports Group - Cannondale Wheel Sensor en APP

De Cannondale wielsensor is een zeer nauwkeurige wielsensor die snelheid, afstand en tijd registreert bij beweging, zonder op knoppen te hoeven drukken. 

De door de sensor verzamelde data worden ook verwerkt en opgeslagen in de app. Dus ritten worden automatisch vastgelegd;  routeinformatie bijhouden zonder gedoe. In de Cannondale app worden alle gegevens van de fiets ingebracht en opgeslagen; zoals de zadelhoogte, het type ketting, de vering, afstelling, onderdelen en onderhoudsinformatie.
Door de combinatie van alle gegevens is het ook mogelijk om via de app te laten herinneren wanneer het tijd is voor onderhoud.

Ere Research - ERE Research Genus CC 145 Saddle

Met het Comfort Trigger system kan de berijder door middel van een pal onder het zadel drie standen van comfort van het zadel instellen. 

Hesling - Alvaro spatbord

Met het Alvaro spatbord is het Hesling gelukt de kabels met eenvoudige clips onder het spatbord vast te zetten. De positie voor kabeldoorvoer kan exact bepaald worden, op elke willekeurige plek in het spatbord. Dit zorgt voor een cleane afwerking van de kabels en een perfecte boog van het spatbord.
Het Alvaro spatbord is met zijn strakke design écht een onderdeel van de fiets: de kleur van het spatbord is in tegenstelling tot ‘extrusie’ spatborden exact af te stemmen op de kleur van het frame, maar er kan ook een contrasterende kleur gekozen worden. Het spatbord kan zowel glanzend als mat worden uitgevoerd.
Het Alvaro spatbord wordt vervaardigd van kunststof en heeft een strak design: licht in gewicht, volledig recyclebaar en het voldoet daarmee aan de toenemende vraag naar duurzame producten. Het is zelfs mogelijk om het spatbord van gerecycled materiaal te produceren. Ook is het mogelijk om geïntegreerde jasbeschermers te monteren met een variabele opening voor het slot of slot/rem gat.

Juncker - Saris Motion Platform 1 (MP1) 

Met dit Motion Platform 1 (MP1) van het Amerikaanse merk Saris breng je het dynamische fietsgevoel van buiten naar je indoor trainingen. Door middel van het innovatieve onderstel beweegt het platform met je bewegingen mee, zodat ‘doof’ gevoel in je contactpunten met je fiets tot een minimum worden beperkt. De MP1 is compatibel met allerlei indoor trainers, zowel ‘direct drive’ als ‘wheel-on’, van meerdere merken.

Trek Benelux – Bontrager WaveCel

WaveCel is een veiligheidstechnologie voor het materiaal dat gebruikt wordt in helmen en exclusief beschikbaar voor deze Bontrager-helmen. 
Standaard helmen met EPS-schuim zijn ontworpen voor recht-toe-recht-aan, directe impacts. WaveCel werkt goed bij het type fietsongevallen dat in de praktijk het meest voorkomt: onfortuinlijk, met verdraaiingen en impact onder een schuine hoek.

Deze WaveCel-helmen voor racefietsen, mountainbikes, forenzen en e-bikes zijn bijzonder effectief in het voorkomen van hersenschuddingen door vaak voorkomende fietsongevallen.

Jury

De producten worden door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld. De vakjury bestaat uit experts van de redacties van Tweewieler, NieuwsFiets.nu, Fiets en ANWB Media, een ervaringsdeskundige, een ontwerper en RAI Vereniging. Voor de beoordeling van de inzendingen kijkt de jury naar – technische – vernieuwing. Zij richt zich daarbij op totaal nieuwe producten, vernieuwde producten, nieuwe werkingen of effecten en een combinatie van producten die tot een nieuw resultaat leiden.

Trefwoorden: Nominaties, award, fiets innovatie

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...