Geplaatst op: 05-12-2015

Online pagina over het trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2015

Online pagina over het trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2015
Op deze pagina staat alle extra online informatie over het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd. Het rapport is hier te bestellen.

Dit rapport wordt jaarlijks samengesteld door CBS, NBTC Holland Marketing, CELTH en NRIT Media. Wij bieden in dit prettig leesbare rapport een actueel inzicht in de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van toerisme, recreatie en vrije tijd. Het Trendrapport is inmiddels uitgegroeid tot hét standaard jaarboek voor de hele vrijetijdssector. Het rapport biedt naast een actueel (statistisch) overzicht in vraag en aanbod een toegespitst inzicht in voor de vrijetijdssector relevantie trends, innovaties en ontwikkelingsrichtingen.

Deze artikelen verschenen over het nieuwe Trendrapport op zowel de NRIT- als de CBS-site:

5-12-2015: Nieuw Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd ten doop gehouden
20-11-2015: Bijna alle Nederlanders gaan er wel eens op uit
19-11-2015: Zakelijke toerist goed voor ruim 16 miljoen hotelovernachtingen
17-11-2015: Meer toeristen in Nederland
11-11-2015: Telegraaf met primeur uit NRIT Trendrapport: 250 kampeerterreinen verdwenen
3-11-2015: Toptrends uit het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2015
27-10-2015: Meer toeristen naar Bonaire en Saba
20-10-2015: Veertien CELTH-bijdragen in nieuwe Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd
17-8-2015: Toerisme steeds belangrijker voor Nederlandse economie

Correcties:

Op pagina 162 zijn enkele cijfers in tabel 2.8 gecorrigeerd. Hier de link naar de nieuwe tabel waar de gecorrigeerde cijfers rood zijn aangegeven.

Gerelateerde berichten:

 • Geen gerelateerde berichten.
 • ||| Blogs |||

  05/04/23
  Pak het leiderschap in human capital
  De digitale en duurzame transitie zoals de Europese Commissie de belangrijkste uitdaging voor toerisme omschrijft, schetst in het ‘Transition Pathway’’ document dat in 2022 is uitgegeven, 27 actiepunten. Met input en kennis van stakeholders uit alle disciplines in de toeristische sub sectoren, is een beeld geschetst wat de kwetsbaarheid maar ook de kansen toont voor de reiswereld in de toekomst. Dat geeft niet alleen inzicht in wat Brussel op de agenda heeft staan, maar faciliteert ook het gesprek hoe we nationaal en regionaal Human Capital in leisure, toerisme en hospitality kunnen aanpakken.
  25/01/23
  Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
  Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
  01/12/22
  Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
  Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
  12/09/22
  Janken om personeel
  De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
  12/07/22
  Het roer om!?
  Het roer om!?
  12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
  Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...

  ||| Twitter |||

  ||| Nieuws |||

  26/05/23
  Exclusief voor leden
  Center Parcs Eifel na zeven maanden vernieuwingsslag open
  Center Parcs Park Eifel opent vandaag opnieuw haar deuren voor gasten. Het vakantiepark was zeven maanden lang volledig gesloten voor een grondige make-over. Dat is ongekend voor Center Parcs. In Nederland zijn vernieuwingen tot nu toe doorgevoerd waarbij de parken gewoon open waren voor gasten. Dat komt ook door de nieuwbouw van 120 cottages.
  25/05/23
  Exclusief voor leden
  WTTC: Productie SAF moet omhoog, actie dringend gewenst
  De World Travel & Tourism Councit (WTTC) wil dat regeringen de productie en gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) voortvarend aanpakken. Doen ze dat niet dan zijn de klimaatdoelstellingen voor de luchtvaart onhaalbaar.
  25/05/23
  Grootse leisure-ontwikkelingen in Groningse Tolbert
  Voor grootse leisure-ontwikkelingen hoef je niet altijd in de Randstad te zijn. In het piepkleine Groningse dorp Tolbert staat een mega leisure centrum met maar liefst 23 verschillende binnen- en buitenactiviteiten. Posta Plaza voegt nu honderden vierkante meters real life gaming toe aan het complex: Formule 1 en de Jail Challenge.
  25/05/23
  Frankrijk verbiedt korte binnenlandse vluchten
  Voor het klimaat licht hoopvol nieuws uit Frankrijk dat komt met een verbod op korte binnenlandse vluchten. Wel een regeling met haken en ogen een eentje die minder ver gaat dan een burgerpanel wenste. Ook de impact op het klimaat is gering.
  25/05/23
  Exclusief voor leden
  Bezoek attractieparken hersteld, dierentuinen en vooral musea nog niet
  De grootste Nederlandse attractieparken zijn qua bezoek in 2022 hersteld van de coronapandemie. Het gezamenlijk bezoek loopt 1% voor op 2019. Een ander verhaal zijn de dierentuinen en de musea die het niveau van 2019 nog niet hebben behaald.
  24/05/23
  Rotterdam, Amsterdam en Graz de beste steden voor bewuste toerist
  24 mei 2023 - Stedentrips zijn wereldwijd enorm populair, de verwachting is zelfs dat er in 2025 bijna 800 miljoen mensen jaarlijks een stedentrip maken1. Echter is het niet altijd makkelijk om bij het kiezen van de stad een verantwoorde keuze te maken als duurzame toerist.
  24/05/23
  Exclusief voor leden
  ARTIS duikt in AI met Animal Intelligence
  AI neemt heel veel over en maakt onze hele maatschappij anders. Maar het dierenleven is ook wonderlijk creatief ARTIS zet Artificial Intelligence in om die verwondering over het dierenleven te verbreden voor de bezoekers. Een creatieve actie de dierenwereld opnieuw te leren zien via de sociale mediakanalen van het park.
  23/05/23
  Center Parcs viert Dag van de Biodiversiteit
  Op maandag 22 mei stond bij Center Parcs alles in het teken van de rijke flora en fauna in haar parken. Kinderen konden hun eigen minituintje maken en gingen op stap met een Ranger.