Geplaatst op: 16-04-2024
Auteur: Marc Gerlings

Bekijk de tweede uitzending van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024

Bekijk de tweede uitzending van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024
Op dinsdag 16 april komt de tweede kennisvideo live voorafgaand aan het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd dat plaatsvindt op 18 april in Vlissingen. De veelzijdige toeristische sector is het thema, met Frank van den Eijnden, Impuls Zeeland, Bert Smit en Ellen van der Spoel.

Binnen de sector lijkt alles te veranderen maar daar speelt mee dat er een stevig tekort is aan personeel en experts in de sector. Daarom laten we de veelzijdige sector zien. Er is grote vraag naar personeel op alle vlakken. Vanuit de functies voor gastvrijheid tot onderzoek, governance en productontwikkeling.

Frank van den Eijnden, directeur Van Gogh Sites Foundation en Van Gogh Nationaal Park vertelt over de voortgang én de balans in het ontwikkelen van de Van Gogh locaties in Brabant. Veel aandacht in zijn werk gaat nu uit naar de combinatie met het Van Gogh Nationaal Park. Dat vraagt veel aandacht in governance, het laten samenwerken van partijen en bestuurlijke aandacht. Een complexe omgeving en ongelooflijk interessant wat toerisme en recreatie voor elkaar krijgen in deze samenwerking.

Impuls Zeeland toont de innovaties bij toerisme in Zeeland. Deze instelling zorgt voor een extra vliegwiel voor de ondernemers die de intentie hebben om duurzamer te ondernemen. Die combinatie leidt tot talrijke vernieuwingen en een levendige sector die zich in de breedte ontwikkelt.
 
Bert Smit (CELTH en BUas) deed onderzoek naar de belevingswaarde van attracties. Wat trekt consumenten aan in attracties? En hoe kun je die aantrekkingskracht verder optimaliseren. Het is fundamenteel onderzoek maar verre van saai. De uitkomsten kun je direct spiegelen aan het werk waar je zelf actief in bent.

Tot slot Ellen van der Spoel (NHL Stenden). Zij hield in 2023 een succesvolle Industry Fair bij Stenden. Tientallen werkgevers in toerisme kwamen daar vissen naar talenten. Wat willen die werkgevers nu? Waar moeten we op letten als we de volgende generatie studenten afleveren in het toeristische werkveld. Door de vele contacten met het bedrijfsleven heeft Ellen daar zicht op.

Drie verschillende sprekers waardoor je de breedte van de sector ervaart. Laat je inspireren en kijk nu de uitzending die live staat.

Waar kan je de uitzending zien?

Kijk op dinsdag 16 april vanaf 10.00 naar de video Trendcongres Toerisme en Vrijetijd, de veelzijdige toeristische sector.

Geïnspireerd door de video? Wil je live de transitie in toerisme doorzetten? Kom dan naar Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 in Vlissingen. Je kunt nog inschrijven tot uiterlijk woensdag 17 april 11.00

Met partners kom je verder

Het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 – Transitie in toerisme wordt mogelijk gemaakt door Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, Hogeschool Saxion, NHL Stenden, HZ University of Applied Sciences, en mediapartner NRIT. Ondersteunende partners zijn Destinatie Nederland, ANVR en Reiswerk.
Trefwoorden: Trendcongres, toerisme, vrije tijd, LOTM, Destinatie, ANVR, Reiswerk, sector

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Exclusief voor leden
Grote zorgen bij natuur en cultuur over coalitieakkoord
De trein die Nederland, Blegië en Duitsland verbindt, zal vanaf zondag 9 juni officieel gaan rijden voor reizigers conform dienstregeling.
17/05/24
Exclusief voor leden
Drielandentrein rijdt vanaf 9 juni
De trein die Nederland, Blegië en Duitsland verbindt, zal vanaf zondag 9 juni officieel gaan rijden voor reizigers conform dienstregeling.
17/05/24
Exclusief voor leden
Arcadia 2025 bouwt Oldenhove om tot mienskipshûs
Over precies een jaar wordt het startschot gegeven voor Arcadia 2025, een 100-daags cultureel programma in de provincie Fryslân. In deze tweede editie wordt de kerk Oldehove in Leeuwarden weer een centrum voor de gemeenschap van kunst, cultuur en vrijetijd.
17/05/24
Exclusief voor leden
Eerste doorfietsroute Utrecht is meteen ook aantrekkelijk voor toerisme
Staatssecretaris Fleur Gräper, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, nam een kleine replica van een ijzeren Romeins masker in ontvangst tijdens een bezoek aan Gelderland. Ze kreeg het masker van gedeputeerde Peter Drenth. Gemeente Ede stond centraal, met de aansluiting op cultuur en erfgoed in de Foodvalley.
17/05/24
Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten.
17/05/24
De 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux
Pleisureworld heeft de 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux bekend gemaakt. Uit de top 10 wordt op 8 oktober, tijdens De Vakdag Vakantiehuis van de Toekomst 2024, de overall winnaar gekozen.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
17/05/24
Exclusief voor leden
Eerste doorfietsroute Utrecht is meteen ook aantrekkelijk voor toerisme
Veiliger en prettiger fietsen over een breed fietspad met zoveel mogelijk voorrang op kruisingen: dat is het idee achter het concept doorfietsroutes. De doorfietsroute F199 tussen Amersfoort en Bunschoten is de eerste in de provincie Utrecht die volledig gerealiseerd is.

||| Agenda |||

23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...