23-09-2024: Toerisme Top 2024

Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het thema is 'digitalisering & gastvrijheid' met als centrale vraag hoe de toeristische sector de kansen van digitalisering kan verzilveren. 

De digitale transformatie voltrekt zich in een hoog tempo. Dit biedt kansen én uitdagingen voor de toeristische sector. Nu al zijn technologieën zoals AI zichtbaar in de hele klantreis, van reservering tot de daadwerkelijke beleving. Terwijl enkele grote spelers de leiding nemen in deze transformatie, is het belangrijk dat iedereen in de sector, van groot tot klein, meedoet.

Op de Toerisme Top 2024 gaan we in veel verschillende sessies én op vele locaties met elkaar in gesprek over wat digitalisering voor het gastvrijheidsdomein kan betekenen. We schetsen een beeld van onze digitale toekomst en bekijken hoe de digitale transformatie een gunstige uitwerking kan hebben op bezoekers, beleidsmakers én ondernemers. Hoe digitaal vaardig ben jij als organisatie of ondernemer? We zijn benieuwd naar jouw inbreng!

Laat je deze dag inspireren door twee bevlogen keynote sprekers. Deborah Nas, professor en expert op het gebied van technologische innovatie vertelt hoe onze maatschappij omgaat met technologische transities. Milan Meyberg, een inspirerende visionair op het gebied van duurzaamheid, innovatie en AI neemt je mee in zijn revolutionaire denkwereld.Meer informatie op: https://toerismetop.nbtc.events

||| Nieuws |||

19/07/24
Exclusief voor leden
Minder vakantiewoningen verkocht
De verkoop van vakantiewoningen is flink gedaald. Tijdens de coronaperiode waren vakantiewoningen populair. Nu de pandemie onder controle is, neemt de populariteit ook weer af.
19/07/24
Subsidie voor beter publieksbereik archeologie
De provincie Zuid-Holland wil dat archeologie meer publiek bereikt. De nu ingestelde subsidieregeling Publieksbereik Archeologie is bedoeld om het draagvlak voor archeologie onder de inwoners en bezoekers van de provincie te verbreden.
19/07/24
Recreatiegebied afgesloten vanwege incidenten met wolf
De wolf rukt op in Nederland en dat heeft gevolgen voor recreatie in gebieden waar de wolf voorkomt. Na recente incidenten met een wolf heeft de gemeente Leusden besloten om een kerngebied van Landgoed Den Treek per direct af te sluiten voor recreanten en bezoekers.
19/07/24
80 jaar vrijheid herdacht op 330 kilometer vrijheidspad
Op 10 september 2024 start in Leopoldsburg, België, het Vrijheidspad, een 11-daagse wandelestafette die het begin van 80 jaar vrijheid markeert. De route loopt door de provincies Limburg (Nederland en België), Noord-Brabant en Gelderland, en volgt de Market Garden Liberation Route.
19/07/24
Zeeland.com lanceerde zomercampagne op Concert at SEA
Zeeland.com, het marketingkanaal van Zeeland dat wordt beheerd door de Provincie Zeeland, heeft haar nieuwe zomercampagne ‘Ik wil alleen maar Zeeland’ gelanceerd. Het is de bedoeling om bezoekers aan Concert at SEA bewust te maken van het feit dat Zeeland meer is dan een fijne vrijetijds- en vakantieprovincie.
17/07/24
Exclusief voor leden
Hoe Strava voor beleidsmakers werkt
Nederlanders zijn fervente wandelaars, maar waar wandelen ze precies? Dankzij Strava Metro, een app die fiets-, hardloop- en wandelprestaties bijhoudt, is het nu mogelijk om dit te achterhalen. Wandelnet heeft samen met Track-landscapes en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de mogelijkheden van Strava’s wandel- en hardloopdata onderzocht.
17/07/24
Exclusief voor leden
Keukenhof populair op Instagram
De Keukenhof in Lisse staat wereldwijd op de vierde plaats van meest Instagrammabel bloementuinen. Op de eerste plaats staat de Gardens by the Bay in Singapore.
17/07/24
VVV en Ondernemersvereniging ontwikkelen spannende kinderspeurtocht
VVV Waterland van Friesland en de ondernemersvereniging van Heeg (OVH2000) hebben een spannende kinderspeurtocht ontwikkeld die kinderen op een avontuurlijke manier kennis laat maken met het historische watersportdorp Heeg.