Geplaatst op: 08-01-2024
Auteur: Redactie
NRIT

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund haalt recordbedrag op

DierenPark Amersfoort Wildlife Fund haalt recordbedrag op
Foto: Dierenpark Amersfoort

Stichting DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft in 2023 een recordbedrag gedoneerd. Mede dankzij de hulp van bezoekers van DierenPark Amersfoort is 180.000 euro geschonken aan meerdere natuurbeschermingsprojecten in binnen- en buitenland.

Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft 180.000 euro kunnen verdelen onder tientallen organisaties die bedreigde diersoorten beschermen en natuurbehoud mogelijk maken. "Onder andere bezoekers die hun petflessen inleveren in het dierenpark, rechtstreekse donaties en acties vanuit het dierenpark hebben dit ontzettend mooie bedrag mogelijk gemaakt”, verklaart Elise projectmedewerker Elise van Schaik.

Het afgelopen jaar steunde het Wildlife Fund onder andere projecten die de zwartvoetpinguïn, Indische neushoorn, Grévy zebra en vleermuis beschermen. "De vier organisaties die deze projecten mogelijk maken ontvangen ook in 2024 een financiële bijdrage van het Wildlife Fund”, vertelt Elise. Nieuwe projecten, waaronder een initiatief om de brilbeer in Venezuela te beschermen en het project van Wildlife Forensic Fund die illegale handel in bedreigde diersoorten tegengaat, zullen komend jaar financiële steun ontvangen.  

Sinds de oprichting in 2003 steunt het Wildlife Fund jaarlijks tientallen projecten. Net als voorgaande jaren kunnen bezoekers hun petflessen en blikjes inleveren in de grote kliko’s in het park. Het bedrag dat het Wildlife Fund hiermee in 2024 ophaalt, wordt geschonken aan Adopteer Regenwoud, een organisatie in Costa Rica die het regenwoud van onder andere de luiaard beschermt. Elise: "Wij zijn dankbaar voor elk bedrag dat wordt geschonken, groot of klein. Elke euro draagt bij aan natuurbehoud.” Natuurliefhebbers kunnen een rechtstreekse donatie doen of hun petfles of blikje meenemen tijdens hun volgende bezoek aan DierenPark Amersfoort.

Trefwoorden: attractieparken, dierentuinen, goede doelen

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/07/24
Exclusief voor leden
Keukenhof populair op Instagram
De Keukenhof in Lisse staat wereldwijd op de vierde plaats van meest Instagrammabel bloementuinen. Op de eerste plaats staat de Gardens by the Bay in Singapore.
15/07/24
Beekse Bergen rond project Olifantenvallei af
De Beekse Bergen heeft de ontwikkeling van de Olifantenvallei voltooid met de opening van een nieuw restaurant en een educatieve hut. De Olifantenvallei is uitgebreid tot 2 hectare om de gehele kudde, inclusief kalfjes, voldoende ruimte te geven.
15/07/24
Exclusief voor leden
Hoogste punt bereikt bouw Chimpanseevallei Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort heeft het hoogste punt in de bouw van de nieuwe Chimpanseevallei bereikt. Tot twaalf meter hoogte wordt de grootste netconstructie van het park met de hand vastgezet.
15/07/24
Exclusief voor leden
Ouwehands blij met geboorte reuzenpanda
Reuzenpanda Wu Wen beviel op vrijdagavond 12 juli 2024 weer van een jong. Moeder en haar jong verblijven in het kraamhol en maken het goed.
12/07/24
Hellendoorn vernieuwt langste rapid river van Nederland
De langste ‘rapid river’ van Nederland (480 meter) is niet alleen één van de populairste attracties van Avonturenpark Hellendoorn kreeg een opknapbeurt.
11/07/24
Efteling Danse Macabre opent op 31 oktober
De Efteling heeft de naam van de nieuwe grote attractie bekend gemaakt. Het wordt: Danse Macabre. Deze attractie vervangt het oude spookslot en open op 31 oktober. Deze spectaculaire attractie is een combinatie van een zogenaamde thrill ride en immersieve showtechniek, die nog nergens ter wereld bestaat.
09/07/24
Exclusief voor leden
Madurodam is Rotterdamser dan ooit
Op 8 juli heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam het nieuwe Rotterdam gedeelte in Madurodam feestelijk geopend. Deze nieuwe toevoeging aan het park bevat gedetailleerde, iconische gebouwen op schaal, waaronder de Markthal, het Depot en de kubuswoningen.
05/07/24
Koninklijk rijtuig naar Spoorwegmuseum
Tijdens het staatsbezoek van de koninklijke familie aan België in 2023 werd bekend dat het koninklijke rijtuig SR10 met pensioen ging. Komende vrijdag 12 juli wordt het rijtuig door Wouter Koolmees, president-directeur van NS, officieel overgedragen aan het Spoorwegmuseum.