Geplaatst op: 28-08-2023
Auteur: Redactie
NRIT

B&B Vol Liefde zorgt voor meer startende B&B's

B&B Vol Liefde zorgt voor meer startende B&B's

Nederland is in de ban van B&B Vol Liefde. Dat blijkt niet alleen uit de torenhoge kijkcijfers van de datingshow op RTL4, maar ook uit de statistieken van Bedandbreakfast.nl. Daarin is duidelijk te zien dat er volop wordt gezocht naar de deelnemende B&B’s en de plaatsen waarin deze gevestigd zijn. Het programma zorgt ook voor een hausse aan nieuwe B&B’s.

Het roer om

Het starten van een B&B is een droom die steeds vaker wordt waargemaakt, merkt ook Hanny Arens oprichter van Bedandbreakfast.eu. "Traditioneel gezien besluiten veel mensen na de zomer het roer om te gooien en een B&B te beginnen. B&B-programma’s dragen daar zeker aan bij. Op onze internationale website Bedandbreakfast.eu is het aantal jaarabonnementen in de afgelopen periode met 114% gestegen ten opzichte van 2022. Tegelijkertijd zien we op Bedandbreakfast.nl een toename van 50% meer bezoekers dat specifiek zoekt naar informatie over het starten van een B&B in Nederland. Alles bij elkaar opgeteld is de liefde voor B&B’s dus groter dan ooit!”

Debbie is ongekend populair

Dat er veel wordt gezocht naar de deelnemende B&B’s uit het populaire programma, is geen verrassing voor Arend: "Op onze websites Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu zien we steevast een piek in het verkeer rondom tv-programma’s als B&B Vol Liefde en Bed & Breakfast. Mensen zijn toch nieuwsgierig wat een kamer kost, of ze willen een reservering maken. Wat dit seizoen opvalt bij B&B Vol Liefde, is de grote interesse in de B&B van kandidaat Debbie en haar vestigingsplaats Sant Andreu del Terri. In vergelijking met de andere deelnemers, staat zij met stip bovenaan.”

Positief effect voor alle B&B’s

Deelname aan een tv-programma kan een positief effect hebben, wat zowel geldt voor de kandidaten als de omringende B&B’s op de plaats van bestemming. Uit de statistieken van Bedandbreakfast.eu blijkt dat 57% van de B&B Vol Liefde fans interesse heeft in een verblijf in het Spaanse Sant Andreu del Terri, waar de B&B van Debbie is gevestigd. De tweede en derde plek zijn voor Marjan (Budens, 21%) en Walter (Troche, 12%). Daarna volgen de bestemmingen waar Bram (Norrhult, 6%), Petri (Monclar, 3%) en Martijn (Hua Hin, 1%) hun B&B runnen. Kandidaten Joy en Leendert staan niet geregistreerd op Bedandbreakfast.eu.

Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, b&b

CELTH
 








||| Nieuws |||

22/07/24
Exclusief voor leden
Opleving in Nederlandse  hotelvastgoedmarkt
In de eerste helft van 2024 is er een duidelijke opleving van activiteit bij vastgoedbeleggers in Nederland, met een bijzondere focus op hotelvastgoed. Waar in het eerste halfjaar van 2023 slechts 42 miljoen euro in hotelvastgoed werd belegd, steeg dit beleggingsvolume in het afgelopen halfjaar naar maar liefst 250 miljoen euro.
15/07/24
Fletcher Hotels breidt uit naar Europa: Eerste hotel in Duitsland geopend
Fletcher Hotels, de grootste hotelketen van Nederland, zet een historische stap met de opening van hun eerste internationale hotel in Duitsland. Over tien jaar wil Fletcher in Duitsland 400 tot 500 hotels hebben. Ook in Nederland ziet het bedrijf nog mogelijkheden.
11/07/24
Exclusief voor leden
Robert Simons “Horeca is hét visitekaartje van Rotterdam
Met de vaststelling van de nieuwe horecagebiedsplannen zet Rotterdam een stap richting een nog bruisendere stad. Op 2 juli jl. heeft het college van B&W de nieuwe horecagebiedsplannen voor Centrum, Delfshaven, Feijenoord, Kralingen-Crooswijk, Noord en de Centraal Aangestuurde Gebieden vastgesteld.
11/07/24
Udo Delfgou volgt Dirk Beljaarts op als algemeen directeur
Udo Delfgou volgt per 1 oktober 2024 Dirk Beljaarts op als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland. Delfgou is momenteel directeur van INretail, de branchevereniging voor ondernemers in de non-foodsector.
05/07/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs legt zes dubbel court padelbanen aan
Wat als er weinig evenementen zijn en je hebt heel veel indoor vierkante meters over. En je wilt daar toch graag rendement uithalen? De Jaarbeurs ziet een gat in de markt voor padelbanen.
05/07/24
Nieuw: De Noordwijkse Keuken
Op 3 juli heeft burgemeester Wendy Verkleij bij Breakers Beach House in Noordwijk aan Zee het eerste exemplaar van het kookboek ‘De Noordwijkse Keuken’ in ontvangst genomen.
04/07/24
Exclusief voor leden
Hilton beste werkgever in Nederland
Hotelketen Hilton is uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Dit is op donderdag 27 juni bekendgemaakt tijdens het Best Workplaces Awardsfestival, dat werd georganiseerd door Great Place To Work (GPTW), het internationale onderzoeksbureau op het gebied van goed werkgeverschap.
28/06/24
Waar liggen kansen voor werknemers?
Jaarlijks brengt het UWV kansrijke beroepen in beeld. Dat zijn beroepen waar vanuit de markt veel vraag naar is. Welke beroepen in de gastvrijheidssector bieden veel kansen op een baan?

||| Agenda |||

10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...