Geplaatst op: 10-05-2023
Auteur: Marc Gerlings

Culinaire beleving drie landen

Culinaire beleving drie landen
Omslag van het amuse routeproduct. Foto: Visit Zuid-Limburg.

Drie landen in één dag bezoeken en dit bezoek combineren met een fietstocht en smaakvolle traktaties? Om het grensoverschrijdende karakter van Zuid-Limburg te benadrukken, ontwikkelde dmo Visit Zuid-Limburg samen met de gemeenten Sittard-Geleen, Selfkant (DE) en Dilsen-Stokkem (BE), een grensoverschrijdende fietstocht van 37 kilometer genaamd de Drielanden amuse tocht.


De Drielanden amusetocht (37 km) brengt je al fietsend onder meer door het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei met z’n nostalgische maasdorpen, een van Nederlands oudste steden Sittard en de Duitse Selfkant regio die ooit 14 jaar lang een extra stukje Nederland was. Naast nog meer bijzondere plekken onderweg, geniet je van 4 grensoverschrijdende smaakvolle traktaties. Onderweg zal duidelijk blijken dat de drie gemeenten van oudsher een nauwe band met elkaar hebben.

 

De route is te volgen via de fietsknooppunten, die naadloos aansluiten op de fietsknooppunten in België en Duitsland. Je kunt de route dagelijks (met uitzondering van de maandagen) tot en met september 2023 fietsen tijdens de openingstijden van de vier deelnemende horecalocaties, te weten:


  1.     Restaurant de Limbourg (Sittard, NL)
  2.     Kasteel Limbricht (Limbricht, NL)
  3.     Brasserie de Wissen (Negenoord, BE)
  4.     Eisparadies Penners (Tüddern, DE).

 

In 3 talen

De route, de coupons voor de amuses en meer informatie over de bezienswaardigheden onderweg, staan beschreven in het Drielanden amuse tocht routeproduct. Bovendien is er zowel een Nederlandse als Duitse versie van het product beschikbaar. Aangekomen bij een van de deelnemende ondernemers, zullen zij op vertoon van het routeproduct de amuse serveren. Waarna ze vervolgens de coupon afstempelen in het routeproduct. De tocht is vanaf nu onder andere verkrijgbaar bij alle Visit Zuid-Limburg vestigingen, de deelnemende horecagelegenheden en via de webshop.visitzuidlimburg.nl à € 17,50 per persoon.

 

4 x de grens over

Tijdens de Drielanden amuse tocht passeer je viermaal de Grens, tweemaal met België en tweemaal met Duitsland. De oversteek naar België gaat middels het veerpont ‘Hoal Euver II’ tussen Berg aan de Maas (NL) en Meeswijk (BE) en het veerpont ’t Veerke’ tussen Rotem (BE) en Grevenbicht (NL). Veerpont Hoal Euver II is van mei t/m september dagelijks geopend van 7.00 tot 21.30 uur. Veerpont t Veerke is van mei t/m september dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur. De oversteek is volledig kosteloos.


Trefwoorden: dmo, route, fiets

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

08/06/23
Ruim 40.000 vakantiegangers willen proefslapen in Cadzand
Ruim 40.000 mensen schreven zich al in voor een proefslaapweekend op het nieuwe park in het Zeeuwse Cadzand. EuroParcs stelt 40 Beach lodges kosteloos beschikbaar.
01/06/23
Exclusief voor leden
Eerste tekenen van herstel van de hotelmarkt?
De NH Hotel Group komt met kwartaalcijfers en die laten een sterke vraag in het eerste deel van dit jaar zien. De groep verwacht dat deze trend de komende maanden zal aanhouden.
30/05/23
Exclusief voor leden
Ibis voegt derde hotel toe aan luchthaven München
Het merk ibis Styles, bouwt een hotel op de luchthaven van München. De startceremonie van de bouw vond plaats op 30 mei 2023. Het hotel met 358 kamers moet in het voorjaar van 2025 worden geopend. Het is een signaal vanuit de hotelbranche dat weer strategisch wordt geïnvesteerd op grote reizigersstromen.
26/05/23
Exclusief voor leden
Center Parcs Eifel na zeven maanden vernieuwingsslag open
Center Parcs Park Eifel opent vandaag opnieuw haar deuren voor gasten. Het vakantiepark was zeven maanden lang volledig gesloten voor een grondige make-over. Dat is ongekend voor Center Parcs. In Nederland zijn vernieuwingen tot nu toe doorgevoerd waarbij de parken gewoon open waren voor gasten. Dat komt ook door de nieuwbouw van 120 cottages.
22/05/23
Exclusief voor leden
Prima eerste kwartaal voor logiesaccommodaties
Het Nederlands toerisme draait weer als een tierelier. Van een reset na COVID-19, zoals verwacht en door sommigen gehoopt, is geen sprake. Het aantal Nederlandse gasten blijft op een hoog niveau en ook de buitenlandse gasten weten Nederland weer te vinden. Ook de intercontinentale gast maakt een inhaalslag maar is nog niet op het niveau van voor de pandemie.
16/05/23
Exclusief voor leden
Hoe moet de sector omgaan met uitdagingen rond arbeid, prijzen en marges?
ING heeft vandaag weer een nieuwe interessante sectorupdate leisure gepubliceerd. In deze update ook aandacht voor de grote uitdagingen van de sector rond arbeidsmarkt, prijzen en marges. Wat signaleren de experts van de bank?
11/05/23
5 segmenten Recreatie Vakbeurs uitverkocht
De inschrijvingen voor Recreatie Vakbeurs 2023 op 14, 15 en 16 november in Evenementenhal Hardenberg verlopen voorspoedig en sneller dan normaal. De 5 segmenten Recreatietechniek, Dienstverlening, ICT & Software, Entertainment & Games en Spelen & Bewegen zijn volledig volgeboekt.
11/05/23
Seminar: Stuur je gast eens weg
Hoe kun je gasten een onvergetelijke vakantie bieden? Die vraag staat centraal op het seminar ‘Stuur je gast eens weg’. Een middag die zowel voor ondernemers in dag- als verblijfsrecreatie interessant is.

||| Agenda |||

27/06/23
27/06/23 t/m 27-06-23: Embrace Growth
Op dinsdag 27 juni organiseert BookingExperts de eerste editie van het kennisevent Embrace. Voor en ...
25/09/23
25/09/23 t/m 25-09-23: Toerisme Top 2023
De Toerisme Top 2023 wordt dit jaar in Drenthe georganiseerd op maandag 25 september. De Toeris...
14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...