Geplaatst op: 12-04-2023
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Interactief VVV Inspiratiepunt Doetinchem opent de deuren

Interactief VVV Inspiratiepunt Doetinchem opent de deuren

Wethouder Henk Bulten heeft op 7 april het nieuwe VVV Inspiratiepunt geopend. De benedenverdieping van het oude postkantoor, waar nu de VVV en Stadsmuseum gevestigd zijn, is een openbare ontmoetingsplek geworden. In het inspiratiepunt kunnen inwoners en bezoekers zich laten inspireren om er op uit te gaan in de gemeente Doetinchem en de Achterhoek. 

 

Directeur Esther Ruesen is trots op de transformatie. "Bezoekers verwachten steeds meer beleving en met dit inspiratiepunt spelen we daar op in. Daarbij geven we aan de hand van de verhalen van Doetinchem tips over hoe je die zelf kunt beleven. Ik ben ongelooflijk trots op onze vrijwilligers en alle andere partijen die hier een succes van hebben gemaakt.” "Doetinchem als centrum gemeente van de Achterhoek heeft nu een fysieke plek die recht doet aan de vele mogelijkheden die wij te bieden hebben”, aldus Ruesen.

 

Inspiratie over de omgeving

Het vernieuwde VVV Inspiratiepunt heeft veel interactieve onderdelen die je zelf kunt bedienen. Zo is er bij binnenkomst een keuzerad waarmee je aan de hand van vier thema's diverse bezienswaardigheden in en om de stad Doetinchem kan ontdekken. Door het bedienen van het rad verandert de projectie op de wand en krijg je tips om er op uit te gaan.


Bij de verhalentap krijg je verhalen uit de stad Doetinchem. Door letterlijk een biertaphendel naar je toe te trekken krijg je video's of verhalen te zien over het centrum van de stad. Een stukje verderop in de ruimte stroomt de Oude IJssel over een wand en de vloer; een spectaculair kunstwerk van Rianne te Kaat.


Op de Achterhoek wand krijgen bezoekers tip over de bredere regio en door middel van de Routemixer kun je routes op maat creëren. Tot slot zijn de vitrines omgevormd tot interactieve onderdelen. De indrukwekkende historische maquette van Doetinchem (1940) is ook in de nieuwe opstelling nog steeds te zien.


Stimuleringsprogramma Achterhoek Toerisme

De realisatie van het VVV Inspiratiepunt wordt uitgevoerd door Stichting Stadsmuseum Doetinchem en is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van gemeente Doetinchem, Achterhoek Toerisme, provincie Gelderland en LEADER/Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en een bijdrage uit de Vrijetijdsagenda van de samenwerkende gemeenten in de Achterhoek. Het project maakt onderdeel uit van een stimuleringsprogramma van Achterhoek Toerisme om fysiek gastheerschap een nieuwe impuls te geven.

Trefwoorden: VVV, opening, inspiratiepunt

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

26/09/23
Rijksmuseum Amsterdam werkt samen met Disney
Mickey Mouse in het Rijks? Het is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Het Rijksmuseum werkt samen met Disney aan een nieuw familieprogramma. Dit programma wordt feestelijk gelanceerd tijdens de familiemaand die het Rijksmuseum jaarlijks in oktober organiseert.
13/09/23
Corendon nieuwe sponsor veldrijden
Deze namiddag werd in het Amsterdams Corendon Village Hotel het veldritteam Crelan-Corendon voorgesteld. De Nederlandse reisorganisatie wordt tweede naamsponsor voor drie seizoenen en de ploeg wordt zowel bij de mannen als de vrouwen versterkt.
11/09/23
DI-RECT unplugged op de Marker Wadden
Hoe vraag je aandacht voor de natuur? Landal GreenParks en Natuurmonumenten gaven ruimte aan de populaire band DI-RECT op de Marker Wadden.
06/09/23
Strand Scheveningen is wél open
Met het mooie weer deze week haast DMO The Hague & Partners dat het strand wel degelijk open is voor bezoekers. Waarom moet de DMO snel bijsturen?
06/09/23
Stadsgids Eveline van Wanrooij wil met petitie sluiting VVV Rotterdam voorkomen
Als RotterdamPartners besluit op 1 januari 2024 te stoppen met VVV Rotterdam in het Schielandshuis aan de Coolsingel verliest Rotterdam, 84 jaar na het bombardement, opnieuw haar hart. Dat vindt Eveline van Wanrooij, sinds 1998 stadsgids in Rotterdam
04/09/23
ANWB Alarmcentrale: drukke zomer door extreem weer
Deze zomer 900.000 telefoontjes en digitale meldingen met hulpvragen bij de ANWB en een uitzonderlijk hoog aantal schademeldingen door extreem weer.
21/08/23
Exclusief voor leden
Siffan Hassan in communicatie Summio vakantieparken
Topatlete Sifan Hassan heeft zich vlak voor het WK Atletiek verbonden aan een nieuwe sponsor, namelijk vakantieparkenmerk Summio Parcs. Op 17 augustus kwamen Global Sports Communication en Summio Parcs tot een samenwerkingsovereenkomst van twee jaar.
16/08/23
Exclusief voor leden
Julianatoren pakt in september uit met dinoweken
Attractiepark Julianatoren pakt vanaf 2 september uit met het thema dino’s in het park. Veel pretparken hebben dit altijd goed scorende onderwerp gebruikt. Julianatoren pakt het breder aan, je kan al thuis op RTL 4 en Videoland naar content kijken, zoals ‘Cas de Ranger en de Dinomachine’.

||| Agenda |||

14/11/23 t/m 16-11-23
14/11/23 t/m 16-11-23: Recreatie Vakbeurs 2023
Dé vakbeurs voor een toekomstbestendige recreatiebranche.   Op 14, 15 en 16 novemb...
24/01/24 t/m 25-01-24
24/01/24 t/m 25-01-24: Recreatie Next Level 2024
Recreatie Vakbeurs organiseert op 24 en 25 januari 2024 een nieuw event voor de recreatiebranche: R...