Geplaatst op: 17-03-2023
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

TUI wil de Amazon van reizen worden

TUI wil de Amazon van reizen worden
Foto: TUI

De ITB in Berlijn had een omvangrijk congresprogramma. De redactie van NRIT pikte de krenten uit de pap en doet deze week verslag. CEO Sebastian Ebel van TUI ging dieper in op de uitdagingen van zijn reisbedrijf. TUI wil de komende jaren groeien, nieuwe klanten werven en nieuwe producten voor haar bestaande klanten ontwikkelen. Alles met als doel de Amazon van reizen worden.

Eigen loyaltyprogramma

TUI introduceert nog dit jaar een eigen loyaltyprogramma. Ebel was onder de indruk van het loyaltyprogramma van Hilton. Een programma dat veel verder gaat dan punten sparen alleen maar een programma waarmee je zelf kunt inchecken en de deur van je kamer kunt openen. Het toekomstige programma van TUI omvat niet alleen loyalty maar ook gemak. TUI wil veel meer controle hebben over de waardeketen en klanten door de hele klantreis van dienst kunnen zijn. "De technologie is daarvoor beschikbaar.”

Focus op dynamic packaging

Groeikansen ziet TUI in meer en eigen exclusieve content. Ook dynamic packaging is voor TUI een grote groeimarkt. Nu al koopt 25% van de klant losse reisonderdelen. "We willen dat de klant meer losse producten bij TUI boekt en niet alleen 1 maal per jaar een pakketreis. We krijgen nu al veel nieuwe klanten binnen die losse producten bij TUI kopen.” Die ambitie gaat heel ver, zo liet Ebel zich ontvallen: "TUI wil de Amazon van de leisure worden waar je regelmatig een reisproduct afneemt.” Een mooi voorbeeld van de doorgedreven dynamic packaging zijn de rondreizen waar klanten zelf hun reisprogramma kunnen samenstellen en bij een wijziging van het programma latere onderdelen zich automatisch aanpassen.

Musement beste investering ooit

Musement van TUI waar tickets voor losse attracties, musea en andere activiteiten kunnen worden geboekt, is daarbij een belangrijk speerpunt. "Musement was een van de beste investeringen die TUI ooit heeft gedaan.”

Meer eigen hotels

TUI wil veel meer in control zijn over de reisonderdelen die het verkoopt. Het nieuwe hotelfonds moet daar een belangrijke rol in gaan spelen. Van de hotels die via dit fonds worden gekocht, is TUI voor 10% eigenaar maar voert voor 100% het management.

Minder reizigers, meer omzet

TUI heeft in 2022 20% minder reizigers gehad ten opzichte van 2019 maar de omzet was wel significant hoger. Voor 2023 moet de achterstand in pax op 10% liggen.

Moelijker markt door kosten levensonderhoud

Maar dat betekent niet dat alles bij hetzelfde is gebleven. Vakantiegangers blijven langer en ze kopen meer branded products. Aan de onderkant van de markt ziet TUI een moeilijker markt met klanten die moeite hebben met het aan elkaar knopen van de eindjes door de opgelopen kosten van het dagelijks leven. "Een aanzienlijk deel van de consumenten kan zich een vakantie door de inflatie niet meer veroorloven.” Verwachtingen wilde Ebel niet graag doen maar hij ziet de toekomst zonnig tegemoet "The best is stil lto come.”

Duurzaamheid is core business

Voor de reisbranche goed nieuws want TUI blijft in alle verkoopkanalen actief. Ook de milieubeweging kan een klein vlaggetje uithangen als de Ebel mogen geloven "Duurzaamheid is de kern van onze business en zien we als een kans. We willen daarin vooroplopen.” Nog dit jaar opent TUI haar eerste klimaatneutrale hotels.   

Trefwoorden: reisbranche, vakanties, hotels, reisbedrijven, TUI, strategie, toekomstverwachtingen

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/03/23
Brabanthallen 's-Hertogenbosch voorzien van 5.000 zonnepanelen
Brabanthallen maakt stappen voor duurzaamheid door het plaatsen van zonnepanelen en led-verlichting.
09/03/23
Provincie Zuid-Holland wil centra versterken
Een gevarieerd levendig centrum heeft iedere bestemming nodig om bezoekers aan te trekken. De provincie Zuid-Holland stelt een subsidieregeling open om centra te versterken. Een half miljoen euro is beschikbaar.
06/03/23
Exclusief voor leden
Muiderslot wordt één maand beleving van gastronomie en waterlinies
Het middeleeuwse Muiderslot is één van de mooiste kastelen van Nederland. Met meer dan 700 jaar aan geschiedenis zit het vol verhalen. Pop-up restaurant SterkWater tovert het Muiderslot van 30 maart t/m 30 april om tot een bijzondere horecalocatie. Hier geniet je niet alleen van spannende smaakcombinaties, maar ook van de verhalen over de waterlinies. Hoe zit die beleving in elkaar?
28/02/23
Gedetailleerde regionale cijfers over toerisme beschikbaar
Hoe ontwikkelt het toerisme zich in de diverse regio’s van Nederland? En wat betekent dat voor drukte in een bepaald gebied? Datavragen die voor beleidsmakers uitermate relevant zijn en waar tot voor kort maar mondjesmaat antwoord op kon worden gegeven.
28/02/23
Volume horeca stagneert, hotels en vakantieparken boeken meeste omzetgroei
Met 0,1 procent steeg de omzet van de horeca in het vierde kwartaal 2022 nauwelijks ten opzichte van het derde kwartaal, meldt het CBS. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) daalde met 1,3 procent. De hotels en vakantieparken doen het relatief nog het best gerekend naar omzet maar ook zij merken daling in het volume.
22/02/23
Recordjaar voor Nederlands toerisme
Het jaar 2022 kan de boeken in als een recordjaar voor het Nederlands toerisme. Logiesaccommodaties ontvingen 44,4 miljoen gasten, iets meer dan in 2019 toen nog 43,9 miljoen gasten werden geteld. De sector is daarmee onverwacht snel hersteld van de pandemie. Toch is niet alles weer bij het oude. Het aantal buitenlandse gasten bleef nog achter.
21/02/23
Exclusief voor leden
Horeca, cultuur en recreatie lange nasleep pandemie in bedrijfsresultaten
Iets meer dan 71 procent van de ondernemers denkt een positief bedrijfsresultaat te hebben geboekt voor 2022. Dat is bijna evenveel als een jaar geleden, toen bijna 71 procent van de ondernemers dit dacht voor 2021. Dat zijn mooie cijfers van CBS maar als je kijkt naar cultuur, horeca en recreatie dan is het herstel van de pandemie lastiger dan in andere sectoren.
20/02/23
Exclusief voor leden
Hostelketen opent tweede nijntje kamer
Natuurlijk staat die tweede gethematiseerde nijntje kamer in Utrecht. De stad van de bedenker van...