Geplaatst op: 02-02-2023
Auteur: Marc Gerlings

Blijdorp in NPO-serie dierentuin

Blijdorp in NPO-serie dierentuin
Beeld uit de serie. Foto: NTR.

 

‘Het Echte Leven in de Dierentuin’ komt met een nieuw seizoen vanuit Diergaarde Blijdorp. Met oude vertrouwde bewoners, maar ook met nieuwe en bijzondere verhalen. Van leeuwen die uitvechten wie de baas is tot een familiecrisis bij de gorilla’s – de verborgen camera’s bewijzen dat het leven in de dierentuin nooit saai is.

Het Echte Leven in de Dierentuin Het leven van de dieren is dag en nacht vastgelegd met verborgen en vaste camera's, dichterbij dan je als bezoeker ooit komt. Gepassioneerde verzorgers vertellen wat hierachter schuilgaat: werken aan soortbehoud, natuurbescherming en wetenschappelijk onderzoek.


Het is een vruchtbaar seizoen, want voor het eerst in 17 jaar zijn de flamingo’s weer aan het broeden en de verzorgers wachten met smart op de eerste flamingo-kuikens. Ook in het olifantenverblijf wordt een nieuwe aanwinst geboren: kalfje Maxi. Maar de blijdschap slaat snel om in paniek. In plaats van liefde en zorg, laat zijn moeder vijandigheid zijn. Draait ze nog bij of staat Maxi er alleen voor?


Ook de gorillafamilie is uitgebreid met de komst van kleine Ajabu, maar het gevaar ligt op de loer met twee pubers in het verblijf. Kan zijn moeder hem beschermen en uit handen houden van dit ravottende duo?


En de ouders van het pasgeboren papegaaiduikerkuiken Fie kunnen niet meer voor haar zorgen – ze zijn inmiddels aan het broeden op een tweede ei. Fie krijgt daarom twee adoptieouders. Maar kunnen zij eigenlijk wel voor zo’n kleintje zorgen?


Hartverwarmende avonturen met soms bikkelharde strijd maar ook opbloeiende relaties en nieuw leven. Het Echte Leven in de Dierentuin coproductie van NTR en I Care Producties. Uitzending: Elke zondag vanaf 26 februari om 21.35 uur op NPO 1.

 

Trefwoorden: dierentuin, media

CELTH
 


||| Nieuws |||

07/06/24
De winnaars van de City- en Regiomarketing Awards
Bureau Citybranding heeft met een integrale merkmanagementaanpak voor Den Haag de Nationale City- en Regiomarketing Trofee gewonnen. Brabant Branding werd bekroond met City- en Regiomarketing Innovatie Award voor haar Brabantse ImagoMonitor.
31/05/24
Exclusief voor leden
Strategische alliantie voor agrotoerisme in Limburg
De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Limburg Marketing en Coöperatie Platform Agrotoerisme vormen per 1 juni een strategische alliantie voor agrotoerisme.
31/05/24
Exclusief voor leden
Corendon houdt sales acties voor 1 jarig By June
By June, het reismerk van touroperator Corendon viert op 21 juni haar eerste verjaardag. Ter ere van deze gelegenheid wordt de hele maand juni gevierd met diverse winacties van merkambassadeurs op de socialmediakanalen en met verrassingen.
27/05/24
Exclusief voor leden
Willem-Alexander opent H'ART Museum officieel
Booking.com en Agoda.com, beide onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingsites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is.
27/05/24
Booking
Booking.com en Agoda.com, beide onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingsites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is.
22/05/24
Uitbreiding Hart van Limburg VVV-gidsenteams Roermond en Stevensweert
Negen nieuwe gezichten geïnstalleerd voor de rondleidingen in Roermond. Het gidsenteam bestaat nu uit 32 VVV-gidsen dat inzetbaar is voor wel 5 talen.
17/05/24
Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...