Geplaatst op: 25-10-2022
Auteur: Marc Gerlings

Den Haag biedt brede winterprogrammering maar beperkt de sfeerverlichting

Den Haag biedt brede winterprogrammering maar beperkt de sfeerverlichting
Sfeerbeeld van de Royal Christmas Fair. Foto: The Hague & Partners.

Deze winter biedt Den Haag veel voor de bezoekers. De Royal Christmas Fair, The Hague HighLights, Cool Event en Magic Scheveningen, Jazz Enroute, straatentertainment, kerstconcerten, lichtobjecten door de hele de stad en nog veel meer. 

De winterprogrammering wordt gekoppeld aan de positie van koninklijke stad. 'Have a royal winter', is de boodschap van dmo The Hague & Partners.

Koninklijk genieten op de Royal Christmas Fair

De Royal Christmas Fair is één van de grootste kerstmarkten van Nederland. Van 8 tot en met 23 december 2022 brengt de Fair veel twinkelende lichtjes en met bekende kerstliedjes de ultieme kerstsfeer. Op het romantische Lange Voorhout in de historische binnenstad van Den Haag kun je elke dag van 12:00 tot 21:00 uur slenteren langs honderd kerstkraampjes, smullen van winterse lekkernijen, genieten van gratis optredens en natuurlijk originele kerstcadeautjes kopen.

Cool Event Scheveningen

Deze winter is de Haagse badplaats Scheveningen weer dé plek voor de ultieme wintersportervaring aan zee. Voor de veertiende keer verzorgt Cool Event Scheveningen een ijsbaan voor het Kurhaus. Op de overdekte ijsbaan kan jong en oud van 12 november 2022 tot en met 29 januari 2023 elke dag van 10-22 uur schaatsen. 

Dit jaar vinden er ook gratis schaatsshows plaats op de ijsbaan. Ook de ijssculpturenexpositie is dit jaar weer terug: kleed je warm aan, bewonder de mooiste ijssculpturen, zie hoe de kunstwerken gemaakt worden en ga ook zelf aan de slag, van 3 december 2022 tot en met 22 januari 2023. 

The Hague HighLights

Haagse verhalen vertellen met licht, dat is wat The Hague HighLights doet. Dit jaar komen er nieuwe verhalen bij en staan bijzondere plekken - in het Museumkwartier Den Haag – in het volle licht. Van woensdag 14 tot en met zondag 18 december (van 17 tot 23 uur) ben je van harte welkom om met vrienden, collega’s of familie de lichtkunstwerken te bekijken. Je vindt The Hague HighLights dit jaar op de Hofvijver, het Mauritshuis, de Gevangenpoort, de Lange Vijverberg en het Toernooiveld.  

Magical Winter 

Wanneer het begint te schemeren, komt het entertainment op Scheveningen je tegemoet. Op 29 en 30 december 2022 en 6 en 7 januari 2023 toer je rond in een koets als echte royalty en laat je je meevoeren langs alle lichtobjecten en pop-up acts. Geniet van metersgrote verlichte vliegers, dans mee naast de ballerina in een snowglobe en sluit de avond af met de Human Discoball of Lucifer’s Party vuuract op de Noord-Boulevard. 

Lichtobjecten verspreid door de stad

Vanaf eind november vind je door de hele stad verschillende LED lichtobjecten. Deze zorgen tussen 16.00 en 23.00 uur voor sfeer en gezelligheid en zijn bovendien zeer geschikt voor mooie instaposts. 

Royal Winter ShoppingNight

Op vrijdag 16 december winkel je extra lang tijdens de Royal Winter ShoppingNight met winterse fashion shows op het podium in de Grote Marktstraat, muzikale optredens en heel veel sfeer op straat.  

Dit alles en nog veel meer vind je deze winter in Den Haag op de speciale winterpagina denhaag.com/winter  

Energiebesparing

Vanwege de energiecrisis heeft de gemeente besloten de sfeerverlichting alleen tussen 16.00 en 23.00 uur aan te zetten. Zij roept Haagse ondernemers op om hetzelfde te doen met de eigen sfeerverlichting. 
Trefwoorden: Den Haag, winter 2022 2023, marketing, evenement, kerstmis, energiecrisis

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
20/03/24
Groningen Store organiseert schattenjacht in de stad
De Groningen Store bestaat vijf jaar en viert dat met een nieuwe webshop en een schattenjacht in de stad. Daarmee worden inwoners op een bijzondere manier bij de VVV betrokken.
20/03/24
Exclusief voor leden
Campagne door dmo's Finland rond 'gelukkigste bevolking ter wereld'
Finland is vandaag voor het zevende opeenvolgende jaar uitgeroepen tot het land met de gelukkigste bevolking ter wereld, volgens het World Happiness Report 2024* van de Verenigde Naties. Visit Finland en Helsinki Partners zetten dat in voor een campagne om een klein groepje bezoekers de lifehacks te laten ervaren met een masterclass.
07/03/24
NS station Leeuwarden steunt museum Princessehof
Spoorbedrijf NS wil meer doen met maatschappelijke partners. Concreet is dit te zien in het station ...
08/02/24
Bewonerscampagne Amsterdam laat bijzondere gezichten zien
Woensdag 24 januari lanceerde amsterdam&partners de nieuwe bewonerscampagne ‘Amsterdam verruimt je blik’, een campagne die het gevoel van trots bij Amsterdammers vergroot door de rijkdom aan perspectieven en initiatieven van Amsterdammers in beeld te brengen.
06/02/24
Ludieke zomercampagne Visit Zuid-Limburg: Don’t Vlaai Away
Don’t Vlaai Away is de ludieke aftrap van de zomercampagne van Visit Zuid-Limburg. De Limburgse DMO wil hiermee Nederlanders verleiden hun vakantie in eigen land te vieren en is een knipoog naar de Europese erkenning van de Limburgse vlaai als beschermd streekproduct.
01/02/24
Brabant zet vol in op bezinningstoerisme met Ons Kloosterpad
De toekomst van Ons Kloosterpad in de provincie Noord-Brabant is veiliggesteld. De provincie Noord-Brabant, Vereniging Samenwerkende Kloosters en Visit Brabant hebben daartoe een overeenkomst gesloten.
01/02/24
Apollo zet webportaal op voor reisagenten
Nu gaat de touroperator ook live met Apollo Partner Web die het mogelijk maakt voor lokale reisbureaus en agenten om klanten direct in te boeken.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...