Geplaatst op: 25-02-2022
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Rooi Pannen brengt vrijetijdsopleidingen samen op campus

Rooi Pannen brengt vrijetijdsopleidingen samen op campus

De vrijetijdsopleidingen van de Brabantse MBO-opleiding De Rooi Pannen zitten eindelijk samen op 1 campus. In het nieuwe gebouw aan de Tilburgse Ringbaan-West zijn Mbo Toerisme & Recreatie en Mbo Marketing & Evenementen onder een dak samengebracht. "Het is een prachtige etalage van ons praktijkonderwijs,” vertelt Joris Karman, directeur van de twee onderwijsafdelingen. 

De scholengemeenschap investeerde in totaal tien miljoen euro in de verbouwing van het gebouw waarin wordt opgeleid voor sectoren die hard zijn getroffen door corona. De Rooi Pannen heeft ook vrijetijdsopleidingen in Breda en Tilburg. In Breda zit de opleiding in een oude kazerne waar in het eigen hotel prachtige themakamers zijn gerealiseerd. 

Geen onderwijsgebouw

"Een onderwijsgebouw dat geen onderwijsgebouw is, is wat het nieuwe gebouw moest worden,” vertelt Karman. "Het is gebouwd op onze missie: elke student leren het beste uit zichzelf te halen. Met een podcaststudio, foto-/filmstudio met green screen, front office, vliegtuig, backstage en meer prikkelt het gebouw om die visie te realiseren.” Kees van Strien, voorzitter van het college van bestuur, vult aan: "Deze praktijkfaciliteiten van Mbo Toerisme & Recreatie en Mbo Marketing & Evenementen zijn goed zichtbaar vanaf Ringbaan-West. We willen aan de buitenwereld laten zien dat ons praktijkonderwijs meer is dan alleen horeca en een winkelcentrum.”

RooiPannen

Mbo’ers zijn hard nodig

Voor de officiële opening van het nieuwe gebouw op woensdag 23 februari werd Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling, ingeschakeld om het lintje door te knippen. "De samenwerking met mbo-scholen als De Rooi Pannen is erg belangrijk voor de Efteling,” vertelt hij. "We hebben mbo’ers zeker in de toekomst hard nodig. Dit mooie praktijkgebouw helpt daarbij en geeft vleugels aan het onderwijs hier. De ambitie van De Rooi Pannen om de beste te zijn in praktijkgerichtheid spreekt ons erg aan." De focus op leren in de praktijk was ook tijdens de opening te zien, waarbij studenten rondleidingen gaven, hapjes serveerden en een show uitvoerden waarin onder anderen dansers, sporters, stewardessen, musici en marketeers een rol hadden.

RooiPannen
Trefwoorden: onderwijs, toerisme, horeca, dagrecreatie, verblijfsrecreatie, reisbranche

CELTH
 


||| Nieuws |||

13/06/24
Den Haag ziet oprichting anti-corruptie rechtbank als kans
Integrity Initiatives International (III) is gestart met de uitbreiding van haar activiteiten in Europa met als doel de oprichting van een International Anti-Corruption Court (IACC) in Den Haag. Dat ziet dmo The Hague & Partners als een nieuwe kans voor de bestemming Den Haag.
12/06/24
Prijsvrij Vakanties D-reizen en TUI Nederland breiden samenwerking uit
Sinds begin juni worden TUI pakketreizen niet alleen aangeboden via de winkels van D-reizen en D-reizen.nl maar ook bij Prijsvrij Vakanties.
12/06/24
Exclusief voor leden
Riksja Travel maakt drastische keuze voor klimaat
Riksja Travel gaat korte verre vliegvakanties niet meer actief promoten. Dat doet de touroperator om minder impact op het klimaat te maken.
11/06/24
Exclusief voor leden
Amsterdam aantrekkelijk voor hotelinvesteringen maar Utrecht maakt inhaalslag
Amsterdam is in 2024 de meest aantrekkelijke stad voor hotelinvesteringen. Dit blijkt uit de Dutch Hotel City Index, die tijdens de PROVADA 2024 wordt gepresenteerd door Horwath HTL en ABN AMRO. Amsterdam blijft op plaats één maar let op Utrecht en Rotterdam.
10/06/24
Pitches gehouden voor eerste F&B Jan Vlasman Award
Deze nieuwe prijs is dit jaar in het leven geroepen door de Hospitality Synergy Group om Vlasman nalatenschap te eren. Een derde- of vierdejaars hotelschoolstudent die zich tijdens zijn hotelschool carrière op een bijzondere manier heeft ontwikkeld, maakt kans op deze titel van F&B talent van het jaar.
10/06/24
Nationaal Fietscongres 2025 in Utrecht
Samen met de Fietsersbond verwelkomt gastheer provincie Utrecht in 2025 fietsprofessionals uit Nederland en België in de regio Utrecht. Dit werd tijdens het Nationaal Fietscongres op 5 en 6 juni bekendgemaakt.
10/06/24
Exclusief voor leden
Ankie van Wersch directeur MVO Nederland
Ankie van Wersch (47) is de nieuwe directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland.
10/06/24
Exclusief voor leden
Eerste energy hub geplaatst
Tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 bleek dat bij ondernemers grote zorgen zijn over de krapte op het elektriciteitsnet. Het kan plannen voor extra faciliteiten naar gasten in de weg zitten. In Tholen is vandaag een extra energy hub geplaatst om het net te ontlasten.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...