Geplaatst op: 28-05-2020
Auteur: Marc Gerlings

Medeoprichter van Toverland Caroline Kortooms neemt afscheid van Attractiepark Toverland

Medeoprichter van Toverland Caroline Kortooms neemt afscheid van Attractiepark Toverland
Caroline Kortooms vertrekt bij Toverland en start eigen bureau. Foto: Toverland.
Caroline Kortooms heeft besloten om Toverland te gaan verlaten na 20 jaar Algemeen Directeur te zijn geweest. Het Algemeen Directeurschap droeg ze in november 2019 over aan Jean Gelissen jr. en het afgelopen halfjaar was Caroline werkzaam als Leider Visie en Bedrijfscultuur.

Onder leiding van Caroline werd Toverland in nog geen 20 jaar tijd één van de meest toonaangevende attractieparken van Nederland. Caroline zet haar carrière voort als inspirator op het gebied van bedrijfscultuur, leiderschap en communicatie. In het najaar van 2020 volgt de officiële afscheidsreceptie.

Mensen achter Toverland

Toverland ontstond in 1996, toen Jean Gelissen sr. zijn zus Caroline vroeg om samen met hem een attractiepark te ontwikkelen. Sinds de opening op 19 mei 2001 is Toverland onder leiding van Caroline uitgegroeid tot een toonaangevend attractiepark dat zich niet alleen onderscheidt in haar themagebieden en attractieaanbod, maar ook in haar visie en bedrijfscultuur. 

"Ik ben Jean sr. enorm dankbaar dat hij mij gevraagd heeft om samen Toverland op te bouwen”, vertelt Caroline. "Het is ons levenswerk geworden. Het is ongelofelijk wat we hebben mogen doen. Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij Toverland.”

Specialist bedrijfscultuur

"De keuze om Toverland te verlaten was heel moeilijk, maar ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging”, aldus Caroline. "Mijn passie ligt nu in het inspireren van andere bedrijven met de kennis en ervaring die ik in Toverland heb opgedaan. Nu Jean jr. aan het roer staat van Toverland en blijft koersen op een gasttevredenheid van een 9+, kan ik met een gerust hart mijn vleugels spreiden.” Caroline gaat verder als specialist op het gebied van bedrijfscultuur, leiderschap en communicatie. Op haar website www.carolinekortooms.nl vertelt ze hier meer over.

Caroline heeft vandaag haar officiële laatste werkdag en in het najaar vindt de afscheidsreceptie plaats. Ze wil iedereen bedanken voor de talloze magische gelukservaringen die ze samen gecreëerd hebben en is ervan overtuigd dat er nog vele magische momenten zullen volgen.

Hoe ziet de directie er nu uit?

Het directieteam bestaat nu uit Jean Gelissen sr. (Algemeen Directeur Gelissen Group), Jean Gelissen jr. (Algemeen Directeur Toverland) en Paul Oomen (Technisch Directeur Toverland).
Link: https://carolinekortooms.nl/
Trefwoorden: Toverland, attractiespark, management, communicatie

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
09/03/20
Pleasure for all!; overprikkelde dagattracties in Nederland …?
Goed nieuws voor 20 procent van de wereldbevolking die overprikkeld is: ‘Six Flags’ 26 theme par...
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

08/07/20
Prijzen in de branche lopen op, niet zo sterk als vorig jaar
De prijzen voor consumentengoederen en -diensten lopen langzaam weer op. Ook in onze branche lopen de prijzen weer op.
07/07/20
Kamperen op Archeon met uniek driedaags arrangement
Museumpark Archeon heeft voor het eerst een eigen camping. Het park heeft hiervoor de samenwerking gezicht met Outstanding die normaal gesproken tenten levert voor festivals en evenementen. De camping is alleen te boeken met een driedaags arrangement in de maanden juli en augustus.
01/07/20
Richtlijnen voor toegankelijke dagjes uit in de 1,5 meter samenleving
Staatssecretaris Mona Keijzer heeft gisteren de richtlijnen voor toegankelijke dagjes uit in de 1,5 m samenleving in ontvangst genomen.
28/06/20
Toverland start met pop-up camping
Toverland start deze zomer met een pop-up camping met 120 standplaatsen.
22/06/20
Nieuwe coaster voor Efteling
Dit weekend heeft de Efteling de nieuwe coaster Max & Moritz geopend voor publiek. De attractie is speciaal voor families met kinderen vanaf 1 meter groot.
16/06/20
Tien dagattracties ondertekenen ambitie voor gezonder voedingsaanbod tijdens een dagje uit
Tien dagattracties waaronder pretparken, dierentuinen en musea hebben de Ambitie van Gezond Uit ondertekend.
15/06/20
Pretpark De Waarbeek stapt over naar all-inclusive formule
Het kleine pretpark De Waarbeek presenteert bij de opening een nieuwe kleine attractie in het thema van het Wilde Westen. Fundamenteler voor het park is de overstap naar een all inclusive aanpak. Dit seizoen wordt er in samenwerking met de Apeldoornse firma Hendriks-Hinzen een nieuwe tijdelijke attractie geplaatst in het park. “We slaan onze handen ineen om onze bezoekers een nieuwe beleving te kunnen bieden” aldus eigenaar Kevin Moespot.
10/06/20
Nieuwe meerjarige, internationale campagne voor de Efteling
Afgelopen weekend lanceerde de Efteling in Nederland haar nieuwe, internationale campagne voor de ko...