Geplaatst op: 19-04-2024
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken

Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken

Gewoon bij jou om de hoek’, dat is de boodschap die men twee weken lang door heel Drenthe in bushokjes ziet hangen. Doel van de campagne is om inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen. Want waar je ook woont, in het Drentse landschap is vlakbij altijd een plek waar je op ieder moment naartoe kunt om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van alledag.

 

Een druk bestaan

We leven in een drukke maatschappij, met een groeiende behoefte aan rust en bezinning. "Uit onderzoek*, dat we samen met PanelWizard uitvoerden, blijkt dat maar liefst 86% van de Nederlanders stress ervaart in het dagelijks leven. Werkdruk, lange to-do lijsten en zorgtaken zijn de grootste boosdoeners, maar ook zorgen over de eigen gezondheid spelen een rol”, aldus Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe. "Om te ontspannen gaan ook Drenten vaak ver weg, terwijl er in hun eigen omgeving zoveel plekken zijn om de wereld even op pauze te zetten”, laat Crum weten.

 

Onbekendere natuurgebieden om te ontdekken

Het Drentse landschap biedt ontelbaar veel plekken waar je als inwoner op ieder moment van de dag naartoe kunt om even bij te komen van de drukte van alledag. Verspreid over de provincie prijken dan ook afbeeldingen van dertien verschillende natuurgebieden. Daarbij is ervoor gekozen om wat onbekendere plekken in de directe omgeving te tonen. "Een inwoner van Ruinen of Dwingeloo is wel bekend met het Dwingelderveld, maar Landgoed Rheebruggen, daar komt men vaak niet. Door niet voor de geijkte natuurgebieden te kiezen, herontdekken Drenten niet alleen hun eigen provincie, we dragen ook bij aan een spreiding van de bezoekers.

Op deze wijze kunnen zowel mens als natuur ontstressen”, zegt Crum.

 

Hulp van inwoners bij realisatie

De foto’s die zichtbaar zijn op de posters zijn alle dertien door inwoners van of bezoekers aan Drenthe gemaakt. "Door afbeeldingen gemaakt door Drenten en bezoekers te gebruiken, wordt de boodschap nóg authentieker en geloofwaardiger. En hoe leuk is het, dat de foto die jij gemaakt hebt, nu zo groot en door iedereen te zien is”, zegt Crum. Op de poster staat ook een QR-code die passanten direct naar een wandelroute en wat meer achtergrondinformatie over het betreffende natuurgebied leidt. "We willen het ontdekken van het gebied zo laagdrempelig mogelijk maken”, geeft Crum aan.

 

Samenwerking natuurorganisaties en ROEG!

Bij de totstandkoming van de campagne is advies ingewonnen bij Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap en IVN. "Door inwoners te wijzen op onbekendere natuurgebieden, spreiden we bezoekers in gebied en kunnen we de doelstellingen van de natuurorganisaties ondersteunen. En zij kunnen ons het beste vertellen op welke plekken recreanten meer dan welkom zijn”, zegt Crum. Ook is er een doorvertaling naar het tv-programma ROEG! op RTV Drenthe. "De redactie was enthousiast over onze plannen en maakt in ieder geval vijf reportages. Samen met een inwoner wordt één van de dertien uitgelichte natuurgebieden bezocht, waarbij de bewoner deelt wat dit gebied zo bijzonder voor hem of haar maakt. De eerste reportage is op 23 april a.s. te zien”, aldus Crum.

 

Twee keer twee weken zichtbaar

De posters zijn twee weken lang zichtbaar in vijftig bushokjes verspreid over de provincie en worden ondersteund door een onlinecampagne op Instagram en Facebook. In september wordt de campagne herhaald. "We hopen dat mensen door deze campagne weer even met andere ogen naar hun eigen omgeving gaan kijken. Bij jou om de hoek vind je namelijk alle ingrediënten voor een moment van rust en ontspanning.

Het is met reden dat jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers voor Drenthe kiezen om weer even op te laden, dus kom mee naar buiten en ervaar het zelf”, laat Crum nog weten.

 

*Het onderzoek werd door PanelWizard uitgevoerd tussen 6 maart en 15 maart 2024 onder een representatieve steekproef van 1.078 Nederlanders.

Trefwoorden: Posters, bushokjes

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Exclusief voor leden
Grote zorgen bij natuur en cultuur over coalitieakkoord
De trein die Nederland, Blegië en Duitsland verbindt, zal vanaf zondag 9 juni officieel gaan rijden voor reizigers conform dienstregeling.
17/05/24
Exclusief voor leden
Drielandentrein rijdt vanaf 9 juni
De trein die Nederland, Blegië en Duitsland verbindt, zal vanaf zondag 9 juni officieel gaan rijden voor reizigers conform dienstregeling.
17/05/24
Exclusief voor leden
Arcadia 2025 bouwt Oldenhove om tot mienskipshûs
Over precies een jaar wordt het startschot gegeven voor Arcadia 2025, een 100-daags cultureel programma in de provincie Fryslân. In deze tweede editie wordt de kerk Oldehove in Leeuwarden weer een centrum voor de gemeenschap van kunst, cultuur en vrijetijd.
17/05/24
Exclusief voor leden
Eerste doorfietsroute Utrecht is meteen ook aantrekkelijk voor toerisme
Staatssecretaris Fleur Gräper, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, nam een kleine replica van een ijzeren Romeins masker in ontvangst tijdens een bezoek aan Gelderland. Ze kreeg het masker van gedeputeerde Peter Drenth. Gemeente Ede stond centraal, met de aansluiting op cultuur en erfgoed in de Foodvalley.
17/05/24
Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten.
17/05/24
De 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux
Pleisureworld heeft de 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux bekend gemaakt. Uit de top 10 wordt op 8 oktober, tijdens De Vakdag Vakantiehuis van de Toekomst 2024, de overall winnaar gekozen.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
17/05/24
Exclusief voor leden
Eerste doorfietsroute Utrecht is meteen ook aantrekkelijk voor toerisme
Veiliger en prettiger fietsen over een breed fietspad met zoveel mogelijk voorrang op kruisingen: dat is het idee achter het concept doorfietsroutes. De doorfietsroute F199 tussen Amersfoort en Bunschoten is de eerste in de provincie Utrecht die volledig gerealiseerd is.

||| Agenda |||

23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...