Geplaatst op: 09-04-2024
Auteur: Redactie
NRIT

De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel

De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel

In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.

Het Kleinste Mobiele Museum van Nederland is het resultaat van een samenwerking tussen Vechtdal Marketing, Vechtdal gemeenten, NBTC, tien streekproducenten en tweeëntwintig kunstenaars. Het museum, een vervolg op de expositie 'Kunst van de Korte Keten', reist de komende maanden door het Vechtdal, Reestdal en Hanzestad Zwolle en zal tijdens diverse evenementen en activiteiten te zien zijn. Meer informatie en de programmering: www.kunstvandekorteketen.nl.

Het Streekfeest de Waard is een innovatief project dat de verbinding legt tussen kunst en streekproducten in Zwolle en het Overijsselse Vechtdal. Met de Korte Keten Experience, een muziekvoorstelling van The Unstoppables, een streeklunch én een streekproductenmarkt - met heerlijke hapjes door TV-chef Ramon Brugman - is het bijzonder creatieve minimuseum klaar om bezoekers te ontvangen tijdens de reizende karavaan. 

Wethouder Monique Schuttenbeld: "Het Kunst van de Korte Keten project en het mobiele museum zijn waardevol voor Zwolle omdat ze creativiteit stimuleren en ruimte bieden voor experimenten, wat essentieel is voor een bruisende culturele en toeristische scene." Het museum, gehuisvest in een tweedehands paardentrailer, is toegankelijk voor iedereen en biedt een vernieuwend authentiek concept. Er is een digitale expositie over het verhaal van grond tot mond te zien. Bezoekers kunnen op een touchscreen de tien betrokken producenten selecteren en de kunstenaar vertelt over de inspiratie en het kunstwerk. Een greep uit de eerste reacties: ‘Wat mooi gemaakt zeg, heel bijzonder. Zo kun je met de kinderen ook nog eens naar een museum.’

KleinsteMuseum

Trefwoorden: marketing, cultuur, evenementen, overijssel

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Exclusief voor leden
Grote zorgen bij natuur en cultuur over coalitieakkoord
De trein die Nederland, Blegië en Duitsland verbindt, zal vanaf zondag 9 juni officieel gaan rijden voor reizigers conform dienstregeling.
17/05/24
Exclusief voor leden
Drielandentrein rijdt vanaf 9 juni
De trein die Nederland, Blegië en Duitsland verbindt, zal vanaf zondag 9 juni officieel gaan rijden voor reizigers conform dienstregeling.
17/05/24
Exclusief voor leden
Arcadia 2025 bouwt Oldenhove om tot mienskipshûs
Over precies een jaar wordt het startschot gegeven voor Arcadia 2025, een 100-daags cultureel programma in de provincie Fryslân. In deze tweede editie wordt de kerk Oldehove in Leeuwarden weer een centrum voor de gemeenschap van kunst, cultuur en vrijetijd.
17/05/24
Exclusief voor leden
Eerste doorfietsroute Utrecht is meteen ook aantrekkelijk voor toerisme
Staatssecretaris Fleur Gräper, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, nam een kleine replica van een ijzeren Romeins masker in ontvangst tijdens een bezoek aan Gelderland. Ze kreeg het masker van gedeputeerde Peter Drenth. Gemeente Ede stond centraal, met de aansluiting op cultuur en erfgoed in de Foodvalley.
17/05/24
Touroperator TUI zet campagne op met 10 influencers
Vandaag start TUI een campagne waarin de reisorganisatie op zoek gaat naar 10 TUInfluencers. Dat zijn niet de gebruikelijke influencers met veel volgers en een groot bereik op social media, maar TUI fans die graag op vakantie gaan en anderen daarvan laten meegenieten.
17/05/24
De 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux
Pleisureworld heeft de 10 meest innovatieve vakantieparken van de Benelux bekend gemaakt. Uit de top 10 wordt op 8 oktober, tijdens De Vakdag Vakantiehuis van de Toekomst 2024, de overall winnaar gekozen.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
17/05/24
Exclusief voor leden
Eerste doorfietsroute Utrecht is meteen ook aantrekkelijk voor toerisme
Veiliger en prettiger fietsen over een breed fietspad met zoveel mogelijk voorrang op kruisingen: dat is het idee achter het concept doorfietsroutes. De doorfietsroute F199 tussen Amersfoort en Bunschoten is de eerste in de provincie Utrecht die volledig gerealiseerd is.

||| Agenda |||

23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...