Geplaatst op: 29-03-2024
Auteur: Redactie
NRIT

Tweede schonere, stillere en zuiniger Airbus voor Transavia

Tweede schonere, stillere en zuiniger Airbus voor Transavia

Transavia heeft de tweede Airbus A321neo in ontvangst genomen als onderdeel van de omvangrijke vlootvernieuwing. De luchtvaartmaatschappij vervangt komende jaren de volledige Boeing-vloot.

De vernieuwing van de vloot draagt bij aan de doelstellingen uit het Akkoord Duurzame Luchtvaart. De nieuwe toestellen zorgen onder meer voor minder geluid voor omwonenden van luchthavens. De Airbus A320-familie, inclusief gekozen motor, verkleint de zogeheten noise footprint tot 50 procent; een duidelijk verschil van geluidsbeleving bij zowel take-off als de nadering. Verder zorgen de nieuwe Airbussen voor meer dan 15 procent reductie van CO2-uitstoot ten opzichte van de vorige generatie vliegtuigen.

Miljardeninvestering

Eind 2021 plaatste Air France-KLM een order voor 100 vliegtuigen uit de Airbus A320neo-familie - met de optie om nog eens 60 vliegtuigen aan te schaffen. Deze bestelling is bedoeld om de vloot van Transavia Nederland, Transavia Frankrijk en KLM te vernieuwen en uit te breiden. De order omvat zowel Airbus A320neo als Airbus A321neo vliegtuigen.

Pieter Wensveen, CFO Transavia, kreeg het nieuwe vliegtuig bij Airbus in Hamburg officieel overgedragen. "De luchtvaartsector staat voor een enorme opgave om schoner, stiller en zuiniger te vliegen. Daar investeren we miljarden in. De nieuwe toestellen zijn significant stiller. De komende zeven jaar wordt de hele vloot vernieuwd. Maar dat kan alleen als er ook perspectief blijft voor de luchtvaart. Voor deze zomer hebben wij al zes Airbussen in de vloot zitten. Deze zomer wordt al een vijfde van de nachtvluchten van Transavia door de nieuwe stillere Airbus uitgevoerd. Eind dit jaar hebben we er acht en volgend jaar is meer dan de helft van al onze vloot op Schiphol vernieuwd en dus meer dan 50 procent stiller. Dat is ook ruim beter dan de norm vanuit de overheid."

Meer comfort voor passagiers

De komst van de nieuwe vliegtuigen brengt passagiers meer comfort. In de cabine is plaats voor maximaal 232 reizigers waar dat er in de huidige Boeing 737-800 nog 189 zijn. De bredere cabine geeft een gevoel van extra ruimte, waarbij de grotere bagagebakken met verbeterde toegang ervoor zorgen dat handbagage gemakkelijker is op te bergen. Alle stoelen beschikken verder over USB C-poortjes om mobiele apparatuur op te laden.

Trefwoorden: luchtvaart, luchtvaartmaatschappijen

CELTH
 


||| Nieuws |||

17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
06/05/24
Luchtvaart moet van Europese toezichthouders stoppen met greenwashing
Twintig Europese luchtvaartmaatschappijen moeten van de ACM en andere Europese toezichthouders stoppen met misleidende duurzaamheidsclaims. De luchtvaartmaatschappijen moeten voor 1 juni de misleiding van consumenten door foute duurzaamheidsclaims stoppen
02/05/24
Eerste eigen Airbus Transavia
Transavia verwelkomt vierde schonere en stillere Airbus A321neo, eerste in bezit van luchtvaartmaatschappij zelf
30/04/24
Nederland en Vlaanderen ontwikkelen Wijnstraat
Nederland en Vlaanderen willen vier wijngebieden met elkaar verbinden in een zogenaamde Wijnstraat. De duurzame toeristische beleving staat voorop. Een Europese subsidie moet het project een vliegende start geven.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
09/04/24
De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel
In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...