Geplaatst op: 02-04-2024
Auteur: Marc Gerlings

De workshops zijn compleet

Workshops Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Veel interactie - Thema transitie

De workshops zijn compleet
Veel ruimte voor netwerken en jouw opinie over transitie in toerisme. Foto: HZ
De workshops voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd zijn compleet. Naast de twee key-notes en een stevige opening van het congres kun je echt aan de slag.

Deze 6 workshops worden in 2 rondes gegeven. Bepaal je keuze uit dit sterke aanbod, en schrijf je vandaag nog in. Dit wil je niet missen. 

3ST Speeding up Sustainability Skills in Tourism

Hoe zorg je ervoor dat niet alleen de koplopers werken aan de verduurzaming van hun bedrijf, maar dat ook de rest van de sector meedoet? Met Simon Witt & Maarten Soeters (HZ). Dit duo inspireert met de aanpak van het internationale project 3ST, ‘Speeding up Sustainability Skills in Tourism’, met negen bestemmingen langs de Noordzeekust.

Hoe stuur je op bewonersprofijt?

In Nederland is de ambitie dat alle inwoners profiteren van toerisme. Hoe ga je van het meten van draagvlak naar het sturen op dit profijt? En wat betekent dat voor alle spelers in het veld, zoals bedrijven, overheid en DMO? Deze interactieve workshop is met Daniek Nijland (HZ). Zij deelt de ervaringen, met veel voorbeelden uit de praktijk.

Impact veranderingen DMO

Destinatie Nederland, Silvijn Van Pinxteren en Daniëlle van Eenennaam nemen je mee in de veranderende rol van de DMO en destinatiemanagement. Interactieve workshop; Hoe zie jij deze rol veranderen en wat voor impact heeft dit op jouw werkzaamheden?

Stappen maken in regenerative tourism

Regenerative tourism met Ellen Schulten (Saxion), zet de volgende stap in toerisme. Over het concept regenerative tourism en de toepassingen in Oost-Nederland.

Transitie en technologie

Werksessie Technologie en transitie in toerisme met Nicolette Bolté (Saxion).

Vakantieparken en resorts management en trends

De verblijfsrecreatie verandert sterk. Met Jos van der Sterren (BUas) en een Zeeuwse ondernemer over trends in toerisme, bedrijfsopvolging en schaal- en kwaliteitstransitie in vakantieparken.

Kom kennis halen, netwerken, discussieer mee waar het vakgebied naartoe gaat. En wat ons nog staat te wachten! We zijn benieuwd naar jouw mening. Doe mee aan deze workshops en schrijf je nu in voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
Link: https://toerismecongres.nl/
Trefwoorden: toerisme, transitie, workshop, HZ, Destinatie Nederland, Saxio, BUas, ondernemen, DMO, duurzaam toerisme, onderzoek

CELTH
 


||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...