Geplaatst op: 06-02-2024
Auteur: Marc Gerlings

Bescherm je bedrijf met deze drie slimme tips

Bescherm je bedrijf met deze drie slimme tips
Tip: Let wel op de privacy van medewerkers en bezoekers en laat hen dus weten dat er camera’s hangen.
Wist je dat tot wel 40% van de ondernemers te maken krijgt met inbraken? Een flink hoog percentage wat laat zien dat goede beveiliging van het bedrijfspand enorm belangrijk is. Daarom is het verstandig om hier als ondernemer goed over na te denken. Er zijn genoeg opties om het bedrijf te beveiligen. Hier vind je drie slimme tips over het beveiligen van jouw bedrijfspand.

Kies voor toegangscontrole

De eerste tip voor een veiliger bedrijfspand is kiezen voor betere toegangscontrole van de parkeerplaats. Dit kun je doen door een slagboom of poort neer te zetten. Om de doorstroom van de parkeerplaats niet te verminderen, kun je een handig poortsysteem toevoegen, zoals die van Maurikssolutions. Zo kun je toegang geven aan jouw werknemers en klanten, maar blijven ongenodigde gasten buiten de deur. Je kunt de poorten koppelen aan een kaartsysteem, maar ook aan een belsysteem, zodat je contact kunt hebben met degene die voor de poort staat. Dit is vooral handig wanneer je vaak klanten verwacht. Ook kentekenherkenning is een goede toevoeging. Zo hoef je niet handmatig op de knop te drukken wanneer er een klant aankomt, maar kun je op basis van het kenteken mensen wel of niet toelaten. 

Maak gebruik van een alarmsysteem

De tweede tip is om gebruik te maken van een alarmsysteem. Voor slechts een paar honderd euro kun je een alarmsysteem kopen, wat je makkelijk zelf aan kunt leggen. Een draadloos systeem is in de aanschaf vaak wat duurder, maar is in het aanleggen weer goedkoper dan een systeem met kabels. Een alarmsysteem zal afgaan wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Het alarm zal afgaan, wat de inbrekers afschrikt. Tegelijkertijd zullen de contactpersonen die in het systeem staan gebeld worden, zodat je direct op de hoogte bent van een inbraak. 

Kies voor goede beveiligingscamera’s

De laatste tip is om te investeren in goede beveiligingscamera’s. Deze camera’s hebben twee voordelen. Ten eerste, door de camera’s goed in het zicht te hangen, zal het potentiële inbrekers afschrikken. De plaats van de camera’s is dus erg belangrijk. Ondanks dat ze wel in het zicht moeten hangen, moeten inbrekers er niet bij kunnen. Je moet ze dus op hoogte hangen, zodat ze niet vernield kunnen worden. Ten tweede, mocht er toch een inbraak plaatsvinden, kun je vaak makkelijker achterhalen wie de daders zijn. Vaak kun je met moderne camera’s direct zien wat er gebeurt. Mocht er een inbraak plaatsvinden, kun je direct zien wat er gaande is. Let wel op de privacy van medewerkers en bezoekers en laat hen dus weten dat er camera’s hangen en voor welk doel ze er hangen.

Trefwoorden: inbraak, veiligheid, beveiliging, camera, management

CELTH

Trendrapport


||| Nieuws |||

23/02/24
Booking.com houdt rekening met miljoenenboete uit Spanje
Boekingsplatform voor reizen en accommodaties Booking.com krijgt mogelijk een boete van 490 miljoen euro van de Spaanse mededingingsautoriteit CNMC.
23/02/24
Exclusief voor leden
Roken verboden in Walibi Holland
Walibi Holland wordt vanaf 30 maart een rookvrij park. Roken, het gebruik van e-smokers en vapes is daarom alleen toegestaan in de aangewezen rookzones. Het park is daarmee het laatste grote attractiepark dat roken in de ban doet. Hoe hebben andere attractieparken en dierentuinen roken gereguleerd?
23/02/24
Exclusief voor leden
Samenwerking Taalnacht en Museumnacht010
Samenwerking Taalnacht en Museumnacht010 De gemeente Rotterdam organiseert de Taalnacht tijdens Museumnacht010 op zaterdag 2 maart 2024 van 18.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek en verschillende musea in de stad. De Taalnacht is een initiatief om diverse Rotterdammers bij elkaar te brengen en samen Museumnacht010 te laten ervaren tijdens een programma vol taal en kunst. Cursisten die de Nederlandse taal leren worden tijdens de Taalnacht gekoppeld aan een Museumnacht-bezoeker die zich eenmalig als taalmaatje inzet. Kunst verbindt Vanuit de Centrale Bibliotheek maken Museumnacht-bezoekers en taalcursisten samen een stadswandeling en gaan met elkaar in gesprek. Zij bezoeken onder begeleiding twee musea. Cursisten kunnen oefenen met de taal en kennismaken met musea en kunst in de stad. Tegelijkertijd worden Museumnacht-bezoekers geïnformeerd over taal en laaggeletterdheid. Taalmuseum en dichten met Derek Otte De Centrale Bibliotheek wordt tijdens deze speciale nacht omgetoverd tot een taalmuseum. In samenwerking met Derek Otte en andere Rotterdamse dichters zijn er voordrachten van taalcursisten. Zij hebben in aanloop naar het evenement workshops gevolgd van Rotterdamse taalkunstenaars. De voordrachten worden gegeven in de Bibliotheek en het Maritiem Museum. Bezoek Taalnacht en Museumnacht010 Bezoekers die Museumnacht010 willen bezoeken in combinatie met de Taalnacht krijgen korting. Zij kunnen via de ticketshop een ticket aanschaffen voor €10 in plaats van € 19,50 met de kortingscode TAALNACHTxMUSEUMNACHT. In de week van 26 februari ontvangen alle deelnemers per mail alle praktische informatie. Na afloop van de Taalnacht kunnen bezoekers vrij deelnemen aan Museumnacht010.
23/02/24
Recreatiesector in adviesorgaan Wijdemeren
Een convenant tussen de recreatiesector en gemeente Wijdemeren zal binnenkort getekend gaan worden. Daarin wordt het gezamenlijk streven van partijen -waaronder HISWA-RECRON- naar een kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig Wijdemeers Plassengebied.
22/02/24
Exclusief voor leden
Ouwehands Dierenpak biedt meer entertainment met educatieve doel
Ouwehands Dierenpark biedt dit jaar veel meer edutainment. Het doel met die extra entertainment is om de educatieve doelen van het dierenpark beter te bereiken.
22/02/24
Dierenrijk bouwt nieuw tijgerverblijf en waterspeeltuin
Dierenrijk in het Brabantse Mierlo is gestart met een reeks verbouwingen in en rondom het tijgerverblijf. Het park realiseert ook een spannende waterspeeltuin voor de kinderen.
22/02/24
Exclusief voor leden
Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos
Social platform Amigos heeft voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken. De populaire Amigos app, met ruim 800.000 gebruikers, maakt een grote stap voorwaarts en richt zich op wereldwijde groei.
22/02/24
Nieuw themagebied voor DierenPark Amersfoort
DierenPark Amersfoort opent deze zomer een gloednieuw, groen themagebied: de Chimpanseevallei. Midden tussen de bomen krijgt de huidige chimpanseegroep drie keer meer klim- en bewegingsruimte dan voorheen.

||| Agenda |||

26/02/24
26/02/24 t/m 02-03-24: Vakantiebeurs voor mensen met een beperking
Van 26 februari t/m 2 maart 2024 organiseert het Vakantieschip voor de tweede keer dé aangepa...
12/03/24 t/m 13-03-24
12/03/24 t/m 13-03-24: Independent Hotel Show 2024
Independent Hotel Show Amsterdam is hét jaarlijkse hospitality-evenement dat zich volledig r...
19/03/24
19/03/24 t/m 19-03-24: hét kennisevent van de recreatie: Embrace.
Booking Experts organiseert op 19 maart 2024 de tweede editie van het kennisevent Embrace Growth: vo...
18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...