Geplaatst op: 06-02-2024
Auteur: Marc Gerlings

Bescherm je bedrijf met deze drie slimme tips

Bescherm je bedrijf met deze drie slimme tips
Tip: Let wel op de privacy van medewerkers en bezoekers en laat hen dus weten dat er camera’s hangen.
Wist je dat tot wel 40% van de ondernemers te maken krijgt met inbraken? Een flink hoog percentage wat laat zien dat goede beveiliging van het bedrijfspand enorm belangrijk is. Daarom is het verstandig om hier als ondernemer goed over na te denken. Er zijn genoeg opties om het bedrijf te beveiligen. Hier vind je drie slimme tips over het beveiligen van jouw bedrijfspand.

Kies voor toegangscontrole

De eerste tip voor een veiliger bedrijfspand is kiezen voor betere toegangscontrole van de parkeerplaats. Dit kun je doen door een slagboom of poort neer te zetten. Om de doorstroom van de parkeerplaats niet te verminderen, kun je een handig poortsysteem toevoegen, zoals die van Maurikssolutions. Zo kun je toegang geven aan jouw werknemers en klanten, maar blijven ongenodigde gasten buiten de deur. Je kunt de poorten koppelen aan een kaartsysteem, maar ook aan een belsysteem, zodat je contact kunt hebben met degene die voor de poort staat. Dit is vooral handig wanneer je vaak klanten verwacht. Ook kentekenherkenning is een goede toevoeging. Zo hoef je niet handmatig op de knop te drukken wanneer er een klant aankomt, maar kun je op basis van het kenteken mensen wel of niet toelaten. 

Maak gebruik van een alarmsysteem

De tweede tip is om gebruik te maken van een alarmsysteem. Voor slechts een paar honderd euro kun je een alarmsysteem kopen, wat je makkelijk zelf aan kunt leggen. Een draadloos systeem is in de aanschaf vaak wat duurder, maar is in het aanleggen weer goedkoper dan een systeem met kabels. Een alarmsysteem zal afgaan wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Het alarm zal afgaan, wat de inbrekers afschrikt. Tegelijkertijd zullen de contactpersonen die in het systeem staan gebeld worden, zodat je direct op de hoogte bent van een inbraak. 

Kies voor goede beveiligingscamera’s

De laatste tip is om te investeren in goede beveiligingscamera’s. Deze camera’s hebben twee voordelen. Ten eerste, door de camera’s goed in het zicht te hangen, zal het potentiële inbrekers afschrikken. De plaats van de camera’s is dus erg belangrijk. Ondanks dat ze wel in het zicht moeten hangen, moeten inbrekers er niet bij kunnen. Je moet ze dus op hoogte hangen, zodat ze niet vernield kunnen worden. Ten tweede, mocht er toch een inbraak plaatsvinden, kun je vaak makkelijker achterhalen wie de daders zijn. Vaak kun je met moderne camera’s direct zien wat er gebeurt. Mocht er een inbraak plaatsvinden, kun je direct zien wat er gaande is. Let wel op de privacy van medewerkers en bezoekers en laat hen dus weten dat er camera’s hangen en voor welk doel ze er hangen.

Trefwoorden: inbraak, veiligheid, beveiliging, camera, management

CELTH
 


||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...