Geplaatst op: 30-01-2024
Auteur: Marc Gerlings

PD-kandidaat: Kansen voor hotels door CSRD

PD-kandidaat: Kansen voor hotels door CSRD
Armand Odekerken. Foto: Zuyd Hogeschool.

In het Professional Doctorate voor Leisure, Tourism & Hospitality traject is Armand Odekerken ingestapt. Odekerken onderzoekt hoe verschillende hotelketens duurzaamheidsstrategieën kunnen ontwikkelen en implementeren die voldoen aan de wetgeving over Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). De onderzoeker ziet deze regelgeving niet als belemmering maar als kans voor hotels.

Naast de kansen onderzoekt Odekerken (van Zuyd Hogeschool) ook hoe die strategieën waarde creëren op financieel gebied en op het gebied van Environmental, Social en Governance (ESG) aspecten, passend bij de bedrijfswaarden.

Stappenplannen bieden

De focus ligt op het gebruik van stappenplannen om aangepaste integrale oplossingen te bieden die tot stand komen in samenwerking met alle relevante belanghebbenden. Het doel is een gevalideerde methode en tools te ontwikkelen voor duurzaamheidsstrategieën die waarde genereren voor de organisatie, het milieu en de maatschappij. Hotels worden aangemoedigd om de CSRD-richtlijnen te zien als een kans om zich te onderscheiden en hun reputatie te verbeteren.

Het onderzoek van Armand Odekerken heeft de titel ‘Beyond CSRD Compliance: A Key to Unlocking More Value for Hotels, the Environment, and Society’.

Op dit moment zijn 5 onderzoekers actief in het PD-traject Leisure, Tourism & Hospitality

Trefwoorden: hotel, Professional Doctorate, onderwijs, toerisme

CELTH

Trendrapport


||| Nieuws |||

16/02/24
Veel buitenlandse vakantieplannen voor deze zomer
Nederlanders willen de komende zomer meer op vakantie. Vooral buitenlandse vakanties zijn favoriet met populairste bestemmingen Spanje, Frankrijk en Italië. De toegenomen kans op extreem weer als gevolg van klimaatverandering beïnvloedt nog nauwelijks de bestemmingskeuze.
16/02/24
UNWTO wordt UN Tourism
De Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO) heeft haar naam veranderd in UN Tourism. Met dit nieuwe merk bevestigt de organisatie haar status als gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties.
15/02/24
Exclusief voor leden
Fel debat in Amsterdam over welke toeristen je wilt ontvangen
De Amsterdamse gemeenteraad neemt vandaag een beslissing over de exacte plaats van een groot Erotisch centrum aan de Zuidas. De beoogde locatie ligt in het gebied waar de Mariale bedevaart kathedraal voor de Vrouwe van alle Volkeren zou moeten komen volgens vele gelovigen. Die organisatie richt zich tot de gemeente met de vraag welk type toerist de hoofdstad wil ontvangen.
15/02/24
Exclusief voor leden
WTTC presenteert Call to Action aan Europa
De World Travel & Tourism Council (WTTC) roept de Europese Unie in haar Call to Action for the next Europan Political Cycle’ op om het potentieel van de toeristische sector voor werkgelegenheid en economie te bevorderen. In de aanloop naar de verkiezingen in 2024 richt de WTTC zich op een meer duurzame toekomst, het faciliteren van naadloos reizen en de digitalisering van de sector.
13/02/24
Nederlandse Valentijn destinaties top 3: Amersfoort, Enschede en Roermond
Het is weer bijna Valentijnsdag. Welke steden in Nederland kun je de liefde vieren. Overal, maar sommige steden passen daar beter bij. Met behulpt van sleutelwoorden en een zoekmachine kun je er een logisch lijstje van maken. Hier is de top 3 uitgewerkt en een top 10 als lijst.
05/02/24
Breda verwacht minstens 20.000 bezoekers voor haar nieuwe Explore Breda Store
Nieuwe VVV-winkel in Breda. Het vormt samen met het online platform explorebreda.com de off- een online-gids om de Bredase tradities en innovaties te ontdekken en te beleven.
01/02/24
Apollo zet webportaal op voor reisagenten
Nu gaat de touroperator ook live met Apollo Partner Web die het mogelijk maakt voor lokale reisbureaus en agenten om klanten direct in te boeken.
31/01/24
Exclusief voor leden
Investeerder 5square aandeelhouder bij Corendon
Corendon gaat hiermee een nieuwe groeifase in, waarbij de focus komt te liggen op de combinatie van touroperator en internationale hotelactiviteiten.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...