23-09-2024: Toerisme Top 2024

Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het thema is 'digitalisering & gastvrijheid' met als centrale vraag hoe de toeristische sector de kansen van digitalisering kan verzilveren. 

De digitale transformatie voltrekt zich in een hoog tempo. Dit biedt kansen én uitdagingen voor de toeristische sector. Nu al zijn technologieën zoals AI zichtbaar in de hele klantreis, van reservering tot de daadwerkelijke beleving. Terwijl enkele grote spelers de leiding nemen in deze transformatie, is het belangrijk dat iedereen in de sector, van groot tot klein, meedoet.

Op de Toerisme Top 2024 gaan we in veel verschillende sessies én op vele locaties met elkaar in gesprek over wat digitalisering voor het gastvrijheidsdomein kan betekenen. We schetsen een beeld van onze digitale toekomst en bekijken hoe de digitale transformatie een gunstige uitwerking kan hebben op bezoekers, beleidsmakers én ondernemers. Hoe digitaal vaardig ben jij als organisatie of ondernemer? We zijn benieuwd naar jouw inbreng!

Laat je deze dag inspireren door twee bevlogen keynote sprekers. Deborah Nas, professor en expert op het gebied van technologische innovatie vertelt hoe onze maatschappij omgaat met technologische transities. Milan Meyberg, een inspirerende visionair op het gebied van duurzaamheid, innovatie en AI neemt je mee in zijn revolutionaire denkwereld.Meer informatie op: https://toerismetop.nbtc.events

||| Nieuws |||

16/07/24
Volop initiatieven om overtoerisme juist wél aan te pakken
Er wordt wél professioneel gewerkt aan overtoerisme in de toeristische sector, zegt Anneke van Mispelaar van adviesbureau Bureau BUITEN. Er zijn volop initiatieven, waarbij beleidsmakers de omgeving, de bezoekers én de bewoners weer met elkaar in balans brengen.
15/07/24
Exclusief voor leden
Hoogste punt bereikt bouw Chimpanseevallei Dierenpark Amersfoort
Dierenpark Amersfoort heeft het hoogste punt in de bouw van de nieuwe Chimpanseevallei bereikt. Tot twaalf meter hoogte wordt de grootste netconstructie van het park met de hand vastgezet.
11/07/24
Exclusief voor leden
FNV ziet werkdruk te hoog worden op Schiphol
Na een jaar van relatieve rust over de drukte op Schiphol trekt vakbond FNV aan de bel voor de zomervakantie. Werknemers van Schiphol maken zich ernstige zorgen over de werkdruk, het ziekteverzuim en de veiligheidsrisico’s voor werknemers op Schiphol tijdens de aankomende zomerdrukte.
10/07/24
Op Texel fiets je over water
In het gebied Schettersweid op het Waddeneiland Texel is een nieuw drie meter breed fietspad aangelegd dat deels over het water van het natuurgebied gaat.
10/07/24
Advies: gebruik geen openbaar wifi netwerk
Recent is een Australische man gearresteerd nadat hij in een vliegtuig een nep wifinetwerk had opgezet om gegevens van medepassagiers te stelen. Dit bewijst dat mensen helaas zelfs tijdens hun vakantie moeten oppassen voor oplichters. Cindy Wubben van software maker Visma geeft advies aan reizigers.
09/07/24
Exclusief voor leden
Nederlanders meer naar buitenland op vakantie, koele vakantielanden in trek
Nederlanders gingen in 2023 meer naar het buitenland op vakantie. Vooral meer koele vakantielanden konden op een toenemende belangstelling van Nederlanders rekenen. De vakantiebestedingen groeiden fors.
08/07/24
Nederlandse vakantiegangers zoeken warmte op en mijden Parijs
Naar welke vakantielanden gaan Nederlanders dit jaar op zomervakantie en welke verschuivingen ziet TUI? Veel bekende landen en streken gaan aan top maar toch wel wat verrassingen.
04/07/24
Exclusief voor leden
Wat moet de toerist doen bij extreem weer?
Het Rode Kruis roept voor het eerst Nederlanders op om stil te staan bij mogelijke noodsituaties tijdens hun vakantie, zoals bijvoorbeeld de bosbranden die we begin deze week zagen op de Griekse eilanden Kos en Chios.