Geplaatst op: 17-05-2023
Auteur: Marc Gerlings

Populairste Nederlandse wandelroutes in 2023

Populairste Nederlandse wandelroutes in 2023

Holidu en AllTrails hebben een top 100 van Nederlandse wandelpaden opgesteld. In Noord-Holland (20), Gelderland (18) en Limburg (15) zijn de populairste wandelingen te vinden van deze top 100. De top 5 lichten we uit.

 

Ter gelegenheid van het begin van het wandelseizoen heeft het boekingsportaal voor vakantiehuizen Holidu (www.holidu.nl) in samenwerking met het outdoor platform AllTrails onderzocht wat de populairste wandelroutes in Nederland zijn anno 2023. Als je op zoek bent naar nieuwe wandeluitdagingen, laat je dan inspireren door onderstaande resultaten!

 

1 Bleek en Berg - door het Nationaal park Zuid-Kennemerland | 4.61? 11,3 km
In de buurt van Bloemendaal, dwars door de duinen, trekt dit wandelpad veel wandelliefhebbers aan. We snappen wel waarom. Afwisselingsrijke wegen door bos en langs het vogelmeer, met prachtige uitzichten langs het strand. Wilde paarden en koeien. Je kan bij Parnassia starten en na afloop jezelf heerlijk trakteren op een hapje en drankje.

 

2 Vijlenerbos - Drielandenpunt - Meelenbroek - Vijlen in Limburg | 4.58? 19,2 km
Deze prachtige rondwandeling langs de Belgische-Duitse grens is een ware uitdaging met 19,2 km. Je moet ingesteld zijn op een lange tour, maar het is niet al te moeilijk. Het heuvelachtige landschap biedt veel afwisseling en er zijn genoeg plekjes waar je onderweg even een pitstop kan houden. 

 

3 Waterloopbos - Kraggenburg in Flevoland | 4.56? 5,1 km
De derde meest populaire wandeling vind je in Flevoland. De naam zegt het al, onderweg kan je veel water verwachten. Het is vroeger gebruikt voor veel waterkundig onderzoek, waardoor je nog veel resten tegenkomt van proefjes rondom de deltawerken bijvoorbeeld. Extra bijzonder dus als je over de verschillende loopbruggen loopt en langs veel oude modellen.

 

4 Koning van Spanje - bij Gulpen in Limburg | 4.55? 13,4 km
Weer een prachtige afwisselende wandeling door de heuvels van Limburg. De Spanjaarden zouden hier ooit een tijd de heuvels bezet hebben tijdens de tachtigjarige oorlog, vandaar de naam van deze Heuvel ‘Koning van Spanje’. Het is een flinke tocht dus neem genoeg snacks en drinken mee voor onderweg.

             

5 Holterberg Rondwandeling - Holten in Overijssel | 4.55? 13 km
Deze wandeling loopt door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en de mooie heidevelden. Je moet er iets langer dan 3 uur voor uittrekken, over veel leuke paadjes en heuveltjes. Je mag je hond hier aan de lijn ook meenemen.

 

6 Kennemerduinen - Koevlak - Parnassia | 4.54 ? 10,8 km in Noord-Holland

7 Oude Hopel - Winselerhof - Strijthagen | 4.54 ? 5,6 km in Limburg

8 Wandelroute Heuven Beekhuizen Veluwezoom | 4.54 ? 9,7 km in Gelderland

9 Duivelsberg - Landschapsmuseum - Uitkijkpunt - Heksendans | 4.54 ? 6 km  in Gelderland

10 Rondje Friescheveense Plas en Eelde | 4.53 ? 10,9 km in Groningen

 

Een overzicht van de top 100 vind je via deze interactieve kaart van Nederland:

 

Algoritme voor onderzoek

De wandelroutes zijn verzameld in samenwerking met AllTrails. Alltrails heeft de grootste verzameling van wandelroutes die door gebruikers zelf worden aangevuld. Het algoritme houdt rekening met het aantal foto's, beoordelingen en opnames/recordings van de wandelingen. Ieder van deze punten wordt verschillend gewogen in de eindbeoordeling. Omdat de routes gebaseerd zijn op deze verschillende datapunten en kunnen worden aangevuld door bezoekers, kan de top 100 veranderen. Waardoor dit de huidige top 100 is voor het voorjaar 2023.


Trefwoorden: wandelen, route

||| Blogs |||

05/04/23
Pak het leiderschap in human capital
De digitale en duurzame transitie zoals de Europese Commissie de belangrijkste uitdaging voor toerisme omschrijft, schetst in het ‘Transition Pathway’’ document dat in 2022 is uitgegeven, 27 actiepunten. Met input en kennis van stakeholders uit alle disciplines in de toeristische sub sectoren, is een beeld geschetst wat de kwetsbaarheid maar ook de kansen toont voor de reiswereld in de toekomst. Dat geeft niet alleen inzicht in wat Brussel op de agenda heeft staan, maar faciliteert ook het gesprek hoe we nationaal en regionaal Human Capital in leisure, toerisme en hospitality kunnen aanpakken.
25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/05/23
Exclusief voor leden
Center Parcs Eifel na zeven maanden vernieuwingsslag open
Center Parcs Park Eifel opent vandaag opnieuw haar deuren voor gasten. Het vakantiepark was zeven maanden lang volledig gesloten voor een grondige make-over. Dat is ongekend voor Center Parcs. In Nederland zijn vernieuwingen tot nu toe doorgevoerd waarbij de parken gewoon open waren voor gasten. Dat komt ook door de nieuwbouw van 120 cottages.
25/05/23
Exclusief voor leden
WTTC: Productie SAF moet omhoog, actie dringend gewenst
De World Travel & Tourism Councit (WTTC) wil dat regeringen de productie en gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) voortvarend aanpakken. Doen ze dat niet dan zijn de klimaatdoelstellingen voor de luchtvaart onhaalbaar.
25/05/23
Grootse leisure-ontwikkelingen in Groningse Tolbert
Voor grootse leisure-ontwikkelingen hoef je niet altijd in de Randstad te zijn. In het piepkleine Groningse dorp Tolbert staat een mega leisure centrum met maar liefst 23 verschillende binnen- en buitenactiviteiten. Posta Plaza voegt nu honderden vierkante meters real life gaming toe aan het complex: Formule 1 en de Jail Challenge.
25/05/23
Frankrijk verbiedt korte binnenlandse vluchten
Voor het klimaat licht hoopvol nieuws uit Frankrijk dat komt met een verbod op korte binnenlandse vluchten. Wel een regeling met haken en ogen een eentje die minder ver gaat dan een burgerpanel wenste. Ook de impact op het klimaat is gering.
25/05/23
Exclusief voor leden
Bezoek attractieparken hersteld, dierentuinen en vooral musea nog niet
De grootste Nederlandse attractieparken zijn qua bezoek in 2022 hersteld van de coronapandemie. Het gezamenlijk bezoek loopt 1% voor op 2019. Een ander verhaal zijn de dierentuinen en de musea die het niveau van 2019 nog niet hebben behaald.
24/05/23
Rotterdam, Amsterdam en Graz de beste steden voor bewuste toerist
24 mei 2023 - Stedentrips zijn wereldwijd enorm populair, de verwachting is zelfs dat er in 2025 bijna 800 miljoen mensen jaarlijks een stedentrip maken1. Echter is het niet altijd makkelijk om bij het kiezen van de stad een verantwoorde keuze te maken als duurzame toerist.
24/05/23
Exclusief voor leden
ARTIS duikt in AI met Animal Intelligence
AI neemt heel veel over en maakt onze hele maatschappij anders. Maar het dierenleven is ook wonderlijk creatief ARTIS zet Artificial Intelligence in om die verwondering over het dierenleven te verbreden voor de bezoekers. Een creatieve actie de dierenwereld opnieuw te leren zien via de sociale mediakanalen van het park.
23/05/23
Center Parcs viert Dag van de Biodiversiteit
Op maandag 22 mei stond bij Center Parcs alles in het teken van de rijke flora en fauna in haar parken. Kinderen konden hun eigen minituintje maken en gingen op stap met een Ranger.