Geplaatst op: 16-03-2023
Auteur: Marc Gerlings

Terugkijken naar de online inspiratiesessie over toeristische ontwikkelingen in de regio

Terugkijken naar de online inspiratiesessie over toeristische ontwikkelingen in de regio

Kijk hier de online uitzending terug over toerisme in de regio. In de 1e online uitzending stond het toerisme in de stedelijke omgeving centraal. Nu laten we vier sprekers aan het woord over toeristische ontwikkelingen die juist de regio versterken.

  1. Dat kan op verschillende manieren en lagen. Dat kan met storytelling, hoe je daarmee een Europese route ontwikkelt. Dit is een bijzondere visie op The Spanish Way dat verbonden wordt aan het grote evenement Slag om Grolle.
  2. Dat gaat om de toeristische beleving en daarmee een extra bezoekincentive met Waddengastronomie voor Noord-Holland, Friesland en Groningen.
  3. Duurzaamheid en energietransitie, net in de regio ontstaan hier verdiepende projecten voor.
  4. En waarom presentaties geven aan Zeeuwse gemeenteraden over toerisme? Dat blijkt hard nodig, met verrassende inzichten over aanbod en vraag.
Kijken dus, interviews met Diana Korteweg Maris (Kenniscentrum Kusttoerisme), Anke Arts (NHL Stenden), Simon Witt (HZ) en Almudena Gonzalez (Saxion).



Samen met partners

De twee online uitzendingen en Het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd op 20 april worden mogelijk gemaakt door Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, LOI Hogeschool, Hogeschool Saxion, NHL Stenden, HZ University of Applied Sciences, TIO en mediapartner NRIT. Ondersteunend partner is Destinatie Nederland.


Trefwoorden: uitzending, trends, LOTM

CELTH
 








||| Nieuws |||

28/06/24
Noordwijk laat Beach Shuttle weer rijden
Op een van de eerste echte stranddagen heeft vandaag wethouder Theo Alkemade het officiële startsein gegeven voor de Beach Shuttle die tijdens de zomer van 2024 weer gaat rijden van en naar het strand in Noordwijk aan Zee. Het doel is de parkeerdruk in het dorp te verminderen.
24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
10/06/24
Exclusief voor leden
Ankie van Wersch directeur MVO Nederland
Ankie van Wersch (47) is de nieuwe directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland.
06/06/24
Duurzame energie voor Buitenplaats Beekhuizen  en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen
Natuurvakantiepark Buitenplaats en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizenb gaan samenwerken om duurame energie op te wekken.
06/06/24
Camperaars mijden hete vakantielanden
Nederlandse camperaars gaan de hitte in vakantielanden vermijden. Ze kiezen daarom in de toekomst voor andere landen en vinden dat campings te weinig doen.
29/05/24
Exclusief voor leden
Hoe duurzaam willen we reizen en wat is het tipping point?
Bijna driekwart van de reizigers is bereid om extra te betalen voor een ticket als dat geld wordt gebruikt om vliegen duurzamer te maken. Tegelijkertijd zegt 43% van de ondervraagden pas voor een treinreis te kiezen als dat goedkoper is dan vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Better Places.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
06/05/24
Luchtvaart moet van Europese toezichthouders stoppen met greenwashing
Twintig Europese luchtvaartmaatschappijen moeten van de ACM en andere Europese toezichthouders stoppen met misleidende duurzaamheidsclaims. De luchtvaartmaatschappijen moeten voor 1 juni de misleiding van consumenten door foute duurzaamheidsclaims stoppen