Geplaatst op: 01-03-2023
Auteur: Marc Gerlings

Maak de sprong naar energiezuinig en klimaatvriendelijk toerisme

Maak de sprong naar energiezuinig en klimaatvriendelijk toerisme
Kijk op 16 maart Toerisme in de regio - balans en ontwikkeling\'.

De provincie Noord-Holland verstrekt een ton aan subsidie voor vitale vakantieparken. ‘Omdat ondernemers niet altijd in staat zijn een verduurzamingsslag te maken’. Hoe kan het wel? Op 16 maart zie je dat in de 2e LOTM uitzending.


Ja, dat wil ik zien en schrijf me in (gratis).

In die 2e uitzending gaan we op zoek naar duurzame energie voor vakantieparken en daarbij ook oplossingen om klimaatvriendelijk te ondernemen. Het zijn de grote issues in de sector waarin we streven naar klimaatneutraal toerisme. Dat is nog niet zo eenvoudig. Het vraagt om kennis, moed, geld maar ook nieuwe oplossingen. Simon Witt (HZ) vertelt over de kansen. Maar ook over wat er zo lastig aan is.

Simon Witt: "Met HZ werken we aan meerdere projecten tegelijkertijd in de toeristische sector aan oplossingen voor energie, klimaat en duurzaamheid. De wil is er bij bedrijven en overheden om goed om te gaan met het klimaat. We lopen ook tegen lastige punten aan. Met de brede kennis die we door alle initiatieven verzamelen kunnen we het bedrijfsleven en de overheid in de transitie helpen. Als regio Zeeland kijken we naar maatwerk dat past bij de eigen regio. Ik wil daar graag meer over vertellen in de LOTM-uitzending ‘Toerisme en de regio’ op 16 maart.”

Het gaat veel verder in de uitzending dan zonnepanelen gebruiken en transitie. Wat dat allemaal inhoudt? Dat is nog geheim. kijken dus. Schrijf je in en je ontvangt ook het Dossier ‘Toerisme en de regio’. Simon Witt is één van de vier sprekers in de uitzending.

Dat doe je met partners

De twee online uitzendingen en Het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd op 20 april worden mogelijk gemaakt door Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, LOI Hogeschool, Hogeschool Saxion, NHL Stenden, HZ University of Applied Sciences, TIO en mediapartner NRIT. Ondersteunend partner is Kennisnetwerk Destinatie Nederland.

Trefwoorden: Trendcongres, uitzending, toerisme, energie, klimaat

CELTH

Trendrapport


||| Nieuws |||

20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars
07/02/24
Exclusief voor leden
Kritiek op volgende hub en loket voor duurzaam mkb
Het is pleisters plakken op een gebroken arm. Zeker als je kijkt naar de uitdaging die deze bedrijven hebben, meent Wouter Scheepens, directeur van MVO Nederland.
22/12/23
82% aangesloten waterrecreanten enigszins actief met duurzaamheid
Dit jaar heeft Waterrecreatie Nederland, net als in 2022, een enquête over duurzame waterrecreatie gehouden onder waterrecreanten en watersporters. De enquête is door 858 actieve watersporters ingevuld.
13/12/23
Impact maken met Bureau Ruimte voor Vrije Tijd
Door de toenemende vraag naar beleidsvisies en onderzoeken over recreatie en toerisme is Bureau Ruimte voor Vrije Tijd op zoek naar een projectleider vrijetijdseconomie.
12/12/23
Exclusief voor leden
 Klimaatneutraal toerisme is goed mogelijk met groei
Maandag is een eerste rapport uitgebracht door het Toerisme Panel over Klimaatverandering (TPCC) als bijdrage aan de Klimaatconferentie in Dubai. De belangrijkste bevindingen helpen beleidsmakers en de toerisme-industrie bij het versnellen van de planning en investeringen voor wereldwijd klimaatbestendig en nul-uitstoot toerisme.
06/12/23
Exclusief voor leden
Rotterdam The Hague Airport behaalt hoogste Carbon certificaat
Vandaag heeft Rotterdam The Hague Airport (RTHA) het hoogste certificaat ontvangen binnen het Airport Carbon Accreditation (ACA)-programma.
28/11/23
Vandaag eerste vlucht Londen – New York op SAF
Virgin Atlantic heeft de primeur met de eerste vlucht met volledig duurzame brandstof SAF, van Londen naar New York JFK. Zonder passagiers maar met eigenaar Sir Richard Branson en Mark Harper (UK staatssecretaris vervoer).
27/11/23
Exclusief voor leden
Van Gogh zonnebloemen in NP Van Gogh
In de zomer van 2024 krijgt Brabant een kunstwerk van planten en bloemen in de vorm van de ‘Vaas met zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Dit project, dat wordt uitgevoerd bij de Menmoerhoeve in Etten-Leur, wordt mogelijk gemaakt door Natuurhuisje die zich als partner aansluit bij Van Gogh Nationaal Park (NP).

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...