Geplaatst op: 01-03-2023
Auteur: Marc Gerlings

Maak de sprong naar energiezuinig en klimaatvriendelijk toerisme

Maak de sprong naar energiezuinig en klimaatvriendelijk toerisme
Kijk op 16 maart Toerisme in de regio - balans en ontwikkeling\'.

De provincie Noord-Holland verstrekt een ton aan subsidie voor vitale vakantieparken. ‘Omdat ondernemers niet altijd in staat zijn een verduurzamingsslag te maken’. Hoe kan het wel? Op 16 maart zie je dat in de 2e LOTM uitzending.


Ja, dat wil ik zien en schrijf me in (gratis).

In die 2e uitzending gaan we op zoek naar duurzame energie voor vakantieparken en daarbij ook oplossingen om klimaatvriendelijk te ondernemen. Het zijn de grote issues in de sector waarin we streven naar klimaatneutraal toerisme. Dat is nog niet zo eenvoudig. Het vraagt om kennis, moed, geld maar ook nieuwe oplossingen. Simon Witt (HZ) vertelt over de kansen. Maar ook over wat er zo lastig aan is.

Simon Witt: "Met HZ werken we aan meerdere projecten tegelijkertijd in de toeristische sector aan oplossingen voor energie, klimaat en duurzaamheid. De wil is er bij bedrijven en overheden om goed om te gaan met het klimaat. We lopen ook tegen lastige punten aan. Met de brede kennis die we door alle initiatieven verzamelen kunnen we het bedrijfsleven en de overheid in de transitie helpen. Als regio Zeeland kijken we naar maatwerk dat past bij de eigen regio. Ik wil daar graag meer over vertellen in de LOTM-uitzending ‘Toerisme en de regio’ op 16 maart.”

Het gaat veel verder in de uitzending dan zonnepanelen gebruiken en transitie. Wat dat allemaal inhoudt? Dat is nog geheim. kijken dus. Schrijf je in en je ontvangt ook het Dossier ‘Toerisme en de regio’. Simon Witt is één van de vier sprekers in de uitzending.

Dat doe je met partners

De twee online uitzendingen en Het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd op 20 april worden mogelijk gemaakt door Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, LOI Hogeschool, Hogeschool Saxion, NHL Stenden, HZ University of Applied Sciences, TIO en mediapartner NRIT. Ondersteunend partner is Kennisnetwerk Destinatie Nederland.

Trefwoorden: Trendcongres, uitzending, toerisme, energie, klimaat

CELTH
 


||| Nieuws |||

24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitalitu (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
10/06/24
Exclusief voor leden
Ankie van Wersch directeur MVO Nederland
Ankie van Wersch (47) is de nieuwe directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland.
06/06/24
Duurzame energie voor Buitenplaats Beekhuizen  en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizen
Natuurvakantiepark Buitenplaats en Tennis- en Padelvereniging Beekhuizenb gaan samenwerken om duurame energie op te wekken.
06/06/24
Camperaars mijden hete vakantielanden
Nederlandse camperaars gaan de hitte in vakantielanden vermijden. Ze kiezen daarom in de toekomst voor andere landen en vinden dat campings te weinig doen.
29/05/24
Exclusief voor leden
Hoe duurzaam willen we reizen en wat is het tipping point?
Bijna driekwart van de reizigers is bereid om extra te betalen voor een ticket als dat geld wordt gebruikt om vliegen duurzamer te maken. Tegelijkertijd zegt 43% van de ondervraagden pas voor een treinreis te kiezen als dat goedkoper is dan vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Better Places.
17/05/24
Suppers maken Nederlandse wateren schoon in tour
Deze zomer worden Clean up on Tours georganiseerd. Deelname is gratis en voor al het materiaal, inclusief sup en instructeur, wordt gezorgd.
06/05/24
Luchtvaart moet van Europese toezichthouders stoppen met greenwashing
Twintig Europese luchtvaartmaatschappijen moeten van de ACM en andere Europese toezichthouders stoppen met misleidende duurzaamheidsclaims. De luchtvaartmaatschappijen moeten voor 1 juni de misleiding van consumenten door foute duurzaamheidsclaims stoppen
02/05/24
Eerste eigen Airbus Transavia
Transavia verwelkomt vierde schonere en stillere Airbus A321neo, eerste in bezit van luchtvaartmaatschappij zelf

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...