Geplaatst op: 18-01-2023
Auteur: Marc Gerlings

Case communicatie Deventer in uitzending Trendcongres op 19 januari - kijken!

Case communicatie Deventer in uitzending Trendcongres op 19 januari - kijken!


Op donderdag 19 januari om 12.00 start de eerste online uitzending van dit jaar van het Trendcongres. Het thema is stedelijk toerisme en daar past de case door studenten van Saxion voor Deventer Marketing perfect bij. Kijken!

Schrijf je in


Na al de topnamen van Hildegard Assies (directeur Breda Marketing), Iris Kerst (Programma Manager van zowel het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam als het Expertise Netwerk Sustainable Urban Tourism) en Marcel Bastiaansen (professor leisure in toerisme bij BUas), schuift ook Yvonne van Klaarbergen aan (Docent Tourism Management & Opleidingscoördinator).

Deventer door de nieuwe generatie

Yvonne van Klaarbergen legt uit hoe opdrachtgever Deventer Marketing de studenten inzette voor vernieuwing in de communicatie, onder meer voor de social kanalen. Daar kwam voor beide kanten en voor de studenten veel bij kijken. Onderzoek, positionering, strategie, uitvoering, alles kwam samen. De studenten hebben onder druk veel geleerd. De learnings komen aan bod, voor de studenten maar ook voor de opdrachtgever. Boeiend, want deze jonge generatie heeft een andere kijk op Deventer.

"Samen stad van morgen bouwen”

Hildegard Assies, directeur van Breda Marketing zit ook aan tafel in de eerste uitzending van het Trendcongres in 2023. Daar zijn we blij mee. Assies geeft al een schot voor de boeg voor haar interview. "Ons meerjarenthema is 'de kracht van samen de stad van morgen bouwen'." Daar zitten heel veel trends in en we willen weten hoe ze die activeert.

Hoe krijg je duurzaam toerisme in de stad?

Iris Kerst is Programma Manager van zowel het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam als het Expertise Netwerk Sustainable Urban Tourism (ENSUT). Een bundeling van krachten van de hogescholen die opleidingen toerisme aanbieden. Wat doet dat met bedrijven, opleidingen en beleidsmakers? Iris geeft antwoord.

Wanneer wordt het té druk?

Marcel Bastiaansen (BUas) komt vertellen over de jongste inzichten over crowding en overcrowding in steden. Hoe beleeft de toerist een stad, drukte en rust? En heeft een bezoeker een prijs over voor de rust? Bastiaansen is mede-oprichter van het Experience lab. Dat lab is volop ingezet voor dit waardevolle onderzoek. Hoe kijkt hij naar revival van het toerisme?

Daarmee komt een uitdaging in beeld voor het toerisme. Lead-onderzoeker Marcel Bastiaansen: "Dit onderzoek draagt bij aan leefbare toeristische bestemmingen en past daarmee naadloos in ons onderzoeksprogramma ‘Leisure for a better society’.” Maar dan moet je wel weten hoe je de kennis van het onderzoek toepast. Marcel geeft een presentatie en hij krijgt kritische vragen.


De uitzending kun je gratis zien, schrijf je in. Als waardering voor je inschrijving ontvang je een klein Dossier Stad met aanvullende informatie na de uitzending.


De twee online uitzendingen en Het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd worden mogelijk gemaakt door Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, LOI Hogeschool, Hogeschool Saxion, NHL Stenden, HZ University of Applied Sciences, TIO en mediapartner NRIT. Ondersteunend partner is Kennisnetwerk Destinatie Nederland.

Trefwoorden: toerisme, stad, onderwijs, evenement, stad, dmo, student, kennis, spreiding, Breda, Deventer

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
09/04/24
De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel
In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.
03/04/24
Exclusief voor leden
Welke bekers mogen op festivals?
Het festivalseizoen is weer begonnen. Met Pasen stonden vele tienduizenden festivalliefhebbers weer in de tent of op de festivalweide. Vaak met een drankje in de hand. Maar hoe zit het ook alweer met die drinkbekers? Is wegwerpplastic helemaal in de ban of zit het genuanceerder?
29/03/24
Exclusief voor leden
Uitstoot Europese luchtvaart groeit met 16%
De CO2-voetafdruk van de luchtvaart in Europa is in 2023 met 16% gegroeid. Dat is 4% van de totale CO2-voetafdruk die in Europa wordt gegenereerd.
29/03/24
Exclusief voor leden
50 Best practices voor duurzaam toerisme in 1 publicatie
Bent u op zoek naar best practices voor duurzaam toerisme? Dan is de publicatie ‘Duurzaamheid in Oostenrijk’ van het Oostentijks Nationaal Bureau voor Toerisme iets voor u.
29/03/24
Exclusief voor leden
European Sleeper arriveert voor het eerst in Praag
Nederland heeft een rechtstreekse nachtverbinding per trein met Praag. Deze week is de eerste European Sleeper gearriveerd in Praag.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...