Geplaatst op: 18-01-2023
Auteur: Marc Gerlings

Case communicatie Deventer in uitzending Trendcongres op 19 januari - kijken!

Case communicatie Deventer in uitzending Trendcongres op 19 januari - kijken!


Op donderdag 19 januari om 12.00 start de eerste online uitzending van dit jaar van het Trendcongres. Het thema is stedelijk toerisme en daar past de case door studenten van Saxion voor Deventer Marketing perfect bij. Kijken!

Schrijf je in


Na al de topnamen van Hildegard Assies (directeur Breda Marketing), Iris Kerst (Programma Manager van zowel het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam als het Expertise Netwerk Sustainable Urban Tourism) en Marcel Bastiaansen (professor leisure in toerisme bij BUas), schuift ook Yvonne van Klaarbergen aan (Docent Tourism Management & Opleidingscoördinator).

Deventer door de nieuwe generatie

Yvonne van Klaarbergen legt uit hoe opdrachtgever Deventer Marketing de studenten inzette voor vernieuwing in de communicatie, onder meer voor de social kanalen. Daar kwam voor beide kanten en voor de studenten veel bij kijken. Onderzoek, positionering, strategie, uitvoering, alles kwam samen. De studenten hebben onder druk veel geleerd. De learnings komen aan bod, voor de studenten maar ook voor de opdrachtgever. Boeiend, want deze jonge generatie heeft een andere kijk op Deventer.

"Samen stad van morgen bouwen”

Hildegard Assies, directeur van Breda Marketing zit ook aan tafel in de eerste uitzending van het Trendcongres in 2023. Daar zijn we blij mee. Assies geeft al een schot voor de boeg voor haar interview. "Ons meerjarenthema is 'de kracht van samen de stad van morgen bouwen'." Daar zitten heel veel trends in en we willen weten hoe ze die activeert.

Hoe krijg je duurzaam toerisme in de stad?

Iris Kerst is Programma Manager van zowel het Urban Leisure & Tourism Lab Rotterdam als het Expertise Netwerk Sustainable Urban Tourism (ENSUT). Een bundeling van krachten van de hogescholen die opleidingen toerisme aanbieden. Wat doet dat met bedrijven, opleidingen en beleidsmakers? Iris geeft antwoord.

Wanneer wordt het té druk?

Marcel Bastiaansen (BUas) komt vertellen over de jongste inzichten over crowding en overcrowding in steden. Hoe beleeft de toerist een stad, drukte en rust? En heeft een bezoeker een prijs over voor de rust? Bastiaansen is mede-oprichter van het Experience lab. Dat lab is volop ingezet voor dit waardevolle onderzoek. Hoe kijkt hij naar revival van het toerisme?

Daarmee komt een uitdaging in beeld voor het toerisme. Lead-onderzoeker Marcel Bastiaansen: "Dit onderzoek draagt bij aan leefbare toeristische bestemmingen en past daarmee naadloos in ons onderzoeksprogramma ‘Leisure for a better society’.” Maar dan moet je wel weten hoe je de kennis van het onderzoek toepast. Marcel geeft een presentatie en hij krijgt kritische vragen.


De uitzending kun je gratis zien, schrijf je in. Als waardering voor je inschrijving ontvang je een klein Dossier Stad met aanvullende informatie na de uitzending.


De twee online uitzendingen en Het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd worden mogelijk gemaakt door Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Inholland, LOI Hogeschool, Hogeschool Saxion, NHL Stenden, HZ University of Applied Sciences, TIO en mediapartner NRIT. Ondersteunend partner is Kennisnetwerk Destinatie Nederland.

Trefwoorden: toerisme, stad, onderwijs, evenement, stad, dmo, student, kennis, spreiding, Breda, Deventer

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/01/23
Run op proefslapen in buitenlandse vakantieparken
Vakantieliefhebbers hebben zich de afgelopen weken massaal aangemeld om te komen proefslapen bij vak...
30/01/23
Interhome breidt portfolio uit met ruim 6.000 vakantiewoningen in Denemarken
De Interhome Group heeft via een strategische samenwerking met de Deense vakantiewoningaanbieder Sol...
30/01/23
Roompot trotse partner van DELTA Ride for the Roses
Eén op de drie mensen krijgt ooit kanker. In Nederland zijn dat elk jaar ongeveer 115.000 men...
26/01/23
Suncamp introduceert: campingadvies van de CampingGuru
Wil jij alles weten over jouw favoriete camping? Stel je campingvraag dan aan de persoon die echt op de camping is geweest. Vanaf nu is dat mogelijk. Suncamp introduceert de CampingGuru.
26/01/23
Exclusief voor leden
8 gemeenten Achterhoek aan de slag met vitaal maken vakantieparken
8 gemeenten in de regio Achterhoek bieden met een financiële bijdrage van de provincie Gelderland een programma aan om de vitaliteit van vakantieparken te verbeteren. Een regionaal programmateam met experts is actief om ondernemers te stimuleren en vakantieparken klaar te maken voor de toekomst. Dat is nodig want er wordt groei verwacht.
23/01/23
ACM tevreden met aanpassingen Ryanair van duurzaamheidsclaims
Vliegmaatschappij Ryanair communiceert duidelijker over de CO2-compensatie die ze aanbiedt bij het boeken van een vliegticket.
03/01/23
Kennisnetwerk Destinatie Nederland wordt brancheorganisatie
Het Kennisnetwerk Destinatie Nederland evolueert naar een brancheorganisatie voor destinatie- en citymarketing organisaties in Nederland. Wendy Sieger-Kintzen wordt de nieuwe directeur. In de DMO/CMO-raad bepalen provinciale vertegenwoordigers van de DMO’s en CMO’s de strategie van Destinatie Nederland. Het delen van kennis blijft een belangrijke activiteit.
08/12/22
Aarde en vingerafdruk in nieuwe logo GaiaZoo
Dierenpark GaiaZoo onthult zijn nieuwe logo. Daarin zijn de aarde en de voetafdruk van de mens in verwerkt.