Geplaatst op: 25-10-2022
Auteur: Marc Gerlings

Den Haag biedt brede winterprogrammering maar beperkt de sfeerverlichting

Den Haag biedt brede winterprogrammering maar beperkt de sfeerverlichting
Sfeerbeeld van de Royal Christmas Fair. Foto: The Hague & Partners.

Deze winter biedt Den Haag veel voor de bezoekers. De Royal Christmas Fair, The Hague HighLights, Cool Event en Magic Scheveningen, Jazz Enroute, straatentertainment, kerstconcerten, lichtobjecten door de hele de stad en nog veel meer. 

De winterprogrammering wordt gekoppeld aan de positie van koninklijke stad. 'Have a royal winter', is de boodschap van dmo The Hague & Partners.

Koninklijk genieten op de Royal Christmas Fair

De Royal Christmas Fair is één van de grootste kerstmarkten van Nederland. Van 8 tot en met 23 december 2022 brengt de Fair veel twinkelende lichtjes en met bekende kerstliedjes de ultieme kerstsfeer. Op het romantische Lange Voorhout in de historische binnenstad van Den Haag kun je elke dag van 12:00 tot 21:00 uur slenteren langs honderd kerstkraampjes, smullen van winterse lekkernijen, genieten van gratis optredens en natuurlijk originele kerstcadeautjes kopen.

Cool Event Scheveningen

Deze winter is de Haagse badplaats Scheveningen weer dé plek voor de ultieme wintersportervaring aan zee. Voor de veertiende keer verzorgt Cool Event Scheveningen een ijsbaan voor het Kurhaus. Op de overdekte ijsbaan kan jong en oud van 12 november 2022 tot en met 29 januari 2023 elke dag van 10-22 uur schaatsen. 

Dit jaar vinden er ook gratis schaatsshows plaats op de ijsbaan. Ook de ijssculpturenexpositie is dit jaar weer terug: kleed je warm aan, bewonder de mooiste ijssculpturen, zie hoe de kunstwerken gemaakt worden en ga ook zelf aan de slag, van 3 december 2022 tot en met 22 januari 2023. 

The Hague HighLights

Haagse verhalen vertellen met licht, dat is wat The Hague HighLights doet. Dit jaar komen er nieuwe verhalen bij en staan bijzondere plekken - in het Museumkwartier Den Haag – in het volle licht. Van woensdag 14 tot en met zondag 18 december (van 17 tot 23 uur) ben je van harte welkom om met vrienden, collega’s of familie de lichtkunstwerken te bekijken. Je vindt The Hague HighLights dit jaar op de Hofvijver, het Mauritshuis, de Gevangenpoort, de Lange Vijverberg en het Toernooiveld.  

Magical Winter 

Wanneer het begint te schemeren, komt het entertainment op Scheveningen je tegemoet. Op 29 en 30 december 2022 en 6 en 7 januari 2023 toer je rond in een koets als echte royalty en laat je je meevoeren langs alle lichtobjecten en pop-up acts. Geniet van metersgrote verlichte vliegers, dans mee naast de ballerina in een snowglobe en sluit de avond af met de Human Discoball of Lucifer’s Party vuuract op de Noord-Boulevard. 

Lichtobjecten verspreid door de stad

Vanaf eind november vind je door de hele stad verschillende LED lichtobjecten. Deze zorgen tussen 16.00 en 23.00 uur voor sfeer en gezelligheid en zijn bovendien zeer geschikt voor mooie instaposts. 

Royal Winter ShoppingNight

Op vrijdag 16 december winkel je extra lang tijdens de Royal Winter ShoppingNight met winterse fashion shows op het podium in de Grote Marktstraat, muzikale optredens en heel veel sfeer op straat.  

Dit alles en nog veel meer vind je deze winter in Den Haag op de speciale winterpagina denhaag.com/winter  

Energiebesparing

Vanwege de energiecrisis heeft de gemeente besloten de sfeerverlichting alleen tussen 16.00 en 23.00 uur aan te zetten. Zij roept Haagse ondernemers op om hetzelfde te doen met de eigen sfeerverlichting. 
Trefwoorden: Den Haag, winter 2022 2023, marketing, evenement, kerstmis, energiecrisis

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/02/23
Belang recreatieve verbinding meestal onderbelicht
Vaak blijven bij stads- en gebiedsontwikkelingen én bij grote infrastructurele werken de bela...
03/02/23
Caravana 2023 drukbezocht door kampeerliefhebbers
Na 3 jaar stond het WTC Expo in Leeuwarden van 25 - 29 januari 2023 weer vol met campers, caravans, ...
31/01/23
Even genieten van licht en Amsterdam
Het Amsterdam Light Festival 2022 - 2023 is weer voorbij. Wekenlang konden Amsterdammers en toeristen genieten van prachtige lichtkunstwerken. Droom even weg bij deze mooie beelden.
31/01/23
Exclusief voor leden
Trend: 40% financiering buiten banken om
Wie een beetje oplet in het vakgebied toerisme ziet steeds vaker nieuwe producten en diensten opduiken die op andere manieren de investering bij elkaar sprokkelen dan via de klassieke weg van de bank. Ronald Kleverlaan van Stichting MKB Financiering reageert op de ontwikkeling.
30/01/23
Run op proefslapen in buitenlandse vakantieparken
Vakantieliefhebbers hebben zich de afgelopen weken massaal aangemeld om te komen proefslapen bij vakantieparkenspecialist EuroParcs. Meer dan 60.000 mensen toonden interesse in een gratis vakantie in het Luxemburgse Kohnenhof of Karinthië in Oostenrijk.
30/01/23
Interhome breidt portfolio uit met ruim 6.000 vakantiewoningen in Denemarken
De Interhome Group heeft via een strategische samenwerking met de Deense vakantiewoningaanbieder Sol og Strand meer dan 6.000 vakantiewoningen en appartementen aan haar portfolio toegevoegd.
30/01/23
Werkzaamheden in Wolfheze voor betere balans tussen natuur en recreatie
Voor een betere balans tussen natuur en recreatie start Natuurmonumenten vanaf maandag 13 februari 2...
26/01/23
Steeds meer mensen gaan er samen tussenuit
Sinds afgelopen zomer ziet Groepen.nl een sterke toename in de vraag naar het verblijf in groepsaccommodaties. Deze trend naar gezamenlijk verblijf zet ook dit jaar (2023) sterk door.