Geplaatst op: 30-08-2022
Auteur: Marc Gerlings

Eerste cruiseschip in Scheveningen na coronaperiode

Eerste cruiseschip in Scheveningen na coronaperiode
Havenhoofd Scheveningen.

Cruiseschip MS Hebridean Sky meert op zaterdag 3 september om 9.30 uur aan in de haven van Scheveningen. Het is de eerste keer dat een cruiseschip weer aanmeert in Den Haag sinds corona. 

De omvang en faciliteiten in de Scheveningse haven lenen zich er uitstekend voor om het kleine cruiseschip te verwelkomen en wat Den Haag te bieden heeft, sluit mooi aan bij deze bezoekers, meldt dmo The Hague & Partners.

Anita Verwoest-Verhoog, Project Director Seaport The Hague-Scheveningen: "Onze haven ligt direct aan de Noordzee, het stadscentrum zit op nog geen vijftien minuten afstand, dit maakt de haven van The Hague-Scheveningen een verborgen parel voor de kleinere luxere passagiersschepen. Samen met The Hague Marketing Bureau organiseren we op maat gemaakte excursies.” 

De opvarenden van de MS Hebridean Sky krijgen een warm welkom: de rode loper wordt uitgerold en ze krijgen allemaal een bonbon met het logo van Scheveningen. De passagiers kunnen kiezen uit twee excursies: een wandeling door Scheveningen of een bustour met een bezoek aan het Mauritshuis. 

Voor de overige passagiers staan de vrijwilligers (Cityhosts) van de Haagse Ambassade klaar om informatie te geven over de stad. Ook zijn de groengele Haagsche Stadsfietsen beschikbaar voor wie op eigen gelegenheid de stad wil ontdekken.  

De MS Hebridean Sky heeft een ijsclassificatie en heeft als expeditieschip op Antarctica en in het Noordpoolgebied gefunctioneerd. Het schip is 90 meter lang en 30 meter breed en het herbergt 120 passagiers en 72 crewleden. ?Op 13 april 1991 werd de MS Hebridean Sky te water gelaten.  

Trefwoorden: cruise, Scheveningen, Den Haag, dmo

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

06/12/22
Exclusief voor leden
Hoe tevreden zijn Nederlanders met de hoeveelheid vrije tijd?
Hoe tevreden zijn Nederlanders met hun vrije tijd? En in welke provincie zijn ze het positiefst over de hoeveelheid vrije tijd? Het CBS zocht het uit en presenteert in de Monitor Brede Welvaart de nieuwste cijfers uit 2021.
05/12/22
Exclusief voor leden
Grootste consumentenbeurs zet online platform op
De Huishoudbeurs is vanaf 18 februari 2023 na drie jaar afwezigheid weer terug. De grootste consu...
02/12/22
Exclusief voor leden
Belevingskaart Elst opgeleverd
De Belevingskaart Elst en omgeving is gelanceerd op woensdag 23 november. Het is een handgetekende plattegrond waarop alles staat wat er te beleven is in Elst en omgeving. Het was Hester van Aalst van Stichting ‘Verbinden en Ontmoeten Elst’, die in de belevingskaart een gereedschap zag om mensen te verbinden en ontmoetingen te creëren in haar eigen dorp.
02/12/22
Utrechts Landschap nieuwe eigenaar van Harlanterrein bij Zeist
Utrechts Landschap heeft vandaag het Harlanterrein bij Zeist aangekocht. Het perceel van 8 hectare l...
30/11/22
Alle natte neuzen verzamelen voor het goede doel!
The Big Walk, de grootste hondenwandeling van Nederland, zal komend jaar plaatsvinden op recreatiege...
29/11/22
Waar zijn die mbo studenten-talenten recreatie?
De instroom van studenten in mbo recreatieopleidingen blijft achter. De klassen worden steeds kleiner. Nieuwe medewerkers zijn lastig te vinden en veel huidige medewerkers verruilen de recreatie voor andere sectoren. HISWA-RECRON en FNV Recreatie willen de sector wakker schudden op het congres op 6 december ‘Recreatie terug op de kaart’.
28/11/22
Stationsgebied Helmond maakt schaalsprong met placemaking
Het Stationskwartier moet dé ontmoetingsplek worden van Helmond en de regio. Met veel groen en een mooie mix van wonen, winkelen, werken en verblijven. Dat is de ambitie van de gemeente Helmond en de provincie Noord-Brabant.
28/11/22
Exclusief voor leden
Schoon water en gezonde bodem leidend bij beleid gebiedsontwikkeling
Voldoende en schoon water en een gezonde bodem wordt het uitgangspunt voor gebiedsontwikkeling. Daarom wil het kabinet water en bodem sturend laten zijn bij beslissingen over de inrichting van ons land. Dat heeft de ministerraad besloten, op voorstel van minister Harbers en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Dat beleid is van invloed op de recreatiegebieden en recreatiebedrijven.