Geplaatst op: 01-06-2022
Auteur: Redactie
Uitgever: NRIT Media

70-jarige Efteling verraste gisteren allereerste 70 bezoekers

70-jarige Efteling verraste gisteren allereerste 70 bezoekers

Gisteren is het attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel zeventig jaar geworden. De eerste zeventig gezelschappen die door de poort kwamen, werden daarom feestelijk verrast door Pardoes met ballonnen, jubileumgebak en een heus, exclusief VIPticket. De Nederlandse Oma Anja Seaton reageerde enthousiast: "Superleuk dit! Wij wonen al jaren in Ipswich in Engeland en we zijn een weekje op vakantie in Nederland. Een dagje Efteling kon natuurlijk niet ontbreken. Ik kan niet wachten om met de kleinkinderen het park te ontdekken.”

 

Het hele jaar wordt iedere dag en overal in het park om stipt 16.00 uur het 70-jarig jubileum gevierd door medewerkers samen met de bezoekers. Dit bijzondere vier-moment heeft een speciaal gecomponeerd verjaardagslied. Tot en met 3 oktober is dagelijks het tijdelijke jubileum-sprookje Efteling Wonderland te zien op de Speelweide. Bezoekers kunnen meespelen op het maffe verjaardags-theefeestje met de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas. Zij kunnen tussen 12.30 en 17.30 uur aanschuiven bij de grote feesttafel op de Speelweide. 

 

Bezoekers centraal

De Efteling zet in dit jubileumjaar de bezoekers centraal. "Sinds onze poort open ging hebben wij miljoenen bezoekers vermaakt en gevoed met verhalen. Hier hebben mensen samen ontelbare waardevolle herinneringen gecreëerd. En daar doen we het allemaal voor. Want hoe hard we ook ons best doen om de Efteling nog mooier te maken dan ze al was, zonder onze trouwe gasten zou het park nooit geworden zijn wat het nu is” verklaart algemeen directeur Fons Jurgens. "Gelukkig hebben de bezoekers ons in al die zeventig jaar steeds opnieuw gevonden. Zo kunnen wij de komende zeventig jaar doorgaan met het vertellen van verhalen en nieuwe herinneringen faciliteren.”

Trefwoorden: Jubileum Efteling

||| Blogs |||

12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

12/08/22
Exclusief voor leden
Ryanair biedt niet langer tientjesvluchten aan
Voor een tientje met de Ierse lowbudgetluchtvaartmaatschappij Ryanair vliegen naar bestemmingen als Praag of Kreta is verleden tijd. De voornaamste reden daarvoor is de stijgende brandstofprijs. Dat meldde Michael O’Leary 11 augustus in een interview met de BBC.
12/08/22
R&T 3 is uit – Waarom staat die trotse kaasmaker op de voorkant?
Het is in de zomervakantie van 2022 maar dat betekent niet dat de lezers van vakblad R&T in sandalen gestoken wandelen over een zonnig strand. In augustus en de rest van de zomer zijn veel vaklezers actief. In de derde week van juli viel R&T in de brievenbus met voorop een trotse maker van kaas op de voorkant.
12/08/22
Jubilerend Adventure Valley biedt nachtklimmen aan
Klimmen tussen het licht van de sterren? Dat kan voor een keer bij Adventure Valley op vrijdag 19 augustus als deze leisure locatie tien jaar bestaat.
12/08/22
Prima junimaand voor Nederlands toerisme
Toeristisch Nederland heeft een prima junimaand achter de rug. Zowel het aantal gasten als overnachtingen groeide sterk ten opzichte van 2021 en het verlies van de pandemie is bijna ingelopen. Maar het herstel is op de diverse deelmarkten niet overal even goed. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers uit de Statistiek Logiesaccommodaties van het CBS.
12/08/22
VisitVeluwe sluit zomerseizoen af met gratis koninklijke portretjes
VisitVeluwe zet een leuke actie op om bezoekers een mooie herinnering te bezorgen aan het einde van de zomermaand augustus. Het is onderdeel van het themajaar koninklijk.
12/08/22
Compensatieregeling voor reizigers die vlucht hebben gemist
Schiphol komt met een compensatieregeling voor reizigers die door de drukte op de luchthaven hun vlucht hebben gemist. Het aanbod van de luchthaven komt na druk van de Consumentenbond en de MAX Ombudsman die een proefproces aankondigden.
12/08/22
Exclusief voor leden
Succesvol lichtverhaal weer terug op muren Princessehof
Museum Princesshof gebruikt weer zijn buitenmuren om er een lichtverhaal op te vertellen. De productie Maria Louise was here keert terug en deze keer is het gratis voor het publiek. Een mooie combinatie van museum, erfgoed en het vertellen van een historisch verhaal.
12/08/22
Exclusief voor leden
Zuiderpark vist naar verhalen en ook naar verbeteringen
In het voorjaar van 2023 is het 100 jaar geleden dat officieel het plan voor het Zuiderpark werd goedgekeurd. Dat wordt onder meer gevierd met het verzamelen van verhalen over het park. Tegelijkertijd wil de organisatie horen wat het publiek nog meer wil in het park.