Geplaatst op: 18-11-2021
Auteur: Marc Gerlings

16 dijkversterkingsprojecten in Limburg

16 dijkversterkingsprojecten in Limburg
De vrijetijdseconomie werd hard geraakt door de overstromingen in Zuid-Limburg. Het waterschap zet 16 dijkversterkingsprojecten in gang om hoogwater in de toekomst beter op te vangen.

De ingenieurscombinaties Arcadis en Witteveen+Bos, WSP en Kragten, Royal HaskoningDHV en Fugro tekenden recentelijk het raamcontract Ingenieursdiensten voor het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) van het Waterschap Limburg. Het contract geldt voor maximaal zes jaar om de hoogwaterveiligheid van de Maas te verbeteren. Dat maakten de partijen vandaag bekend.

16 dijkversterkingsprojecten

Waterschap Limburg werkt onder het motto ‘Onze Maas, Onze veiligheid’ aan sterke dijken in heel Limburg. Met het oog op de toekomst werkt het waterschap aan een goede hoogwaterbescherming met zestien dijkversterkingsprojecten. De overstromingen rond de beekdalen en de Maas van afgelopen zomer tonen deze urgentie meer dan ooit aan.

Snelheid

Sabine Kern, Programmamanager HWBP Waterschap Limburg: "We kijken ernaar uit om met deze drie ingenieurscombinaties aan de slag te gaan en samen te werken aan de ruimtelijke kwaliteit voor onze hoogwaterbeschermingsopgave in Limburg." 

Op tien locaties is sprake van alleen een dijkversterkingsopgave, op de overige zes locaties gaat het om een gecombineerde opgave. De ingenieurscombinaties zorgen voor de voorverkenningen, verkenningen, planuitwerkingen, het voorbereiden en begeleiden van de realisatie tot en met oplevering en overdracht aan de beheerder. In de Noordelijke Maasvallei zijn zestien locaties aangemerkt om de waterkeringen te versterken.  

Water tegenhouden is klimaatopgave

Directeur Water & Infra Tjerk Jonker van WSP Nederland: "De overstromingen in juli hebben weer laten zien dat er een grote klimaatopgave ligt. Er zijn ingrijpende maatregelen nodig met veel impact op bewoners en landschap. WSP en Kragten zien er naar uit om samen met het Waterschap en de andere gecontracteerden te werken aan de waterveiligheid langs de Maas en we steunen het waterschap in de ambitie om deze plannen te versnellen."
Topics:Beleid, Leisure
Trefwoorden: water, wateroverlast, overstroming, recreatie, horeca

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

02/12/21
Staycation weer populair: 70% Nederlandse vakantiehuizen bezet door Nederlanders
Met de groeiende onzekerheid rondom de coronamaatregelen kiezen Nederlanders weer steeds meer voor e...
02/12/21
Bouw van nieuw centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen gestart
Op Vakantiepark Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het ni...
01/12/21
Johan Moerman is Officier in de Orde van de Oranje-Nassau
Koning Willem-Alexander heeft oud-directeur van Rotterdam Festivals Johan Moerman benoemd tot Officier in de Orde van de Oranje-Nassau.
29/11/21
Deventer krijgt Leisurestrip
Na jaren van praten en onderhandelen lijkt de Leisurestrip in Deventer weer een flinke stap dichterbij te komen. Deze zomer werden de kavels aan de Holterweg door de gemeente verkocht en nu presenteert architectenbureau Palazzo een voorlopig ontwerp van drie nieuwe gebouwen.
24/11/21
Zo kunnen we onze steden groener maken
Volgens de Verenigde Naties woonde in 2018 55 procent van de wereldbevolking in steden, en dat aantal zal naar verwachting toenemen tot 60 procent in 2030. Door de sterke concentratie van inwoners dragen steden enorm bij aan de algemene niveaus van vervuiling en CO2-uitstoot, maar biedt ook de mogelijkheid om veranderingen door te voeren die een brede en diepe impact kunnen hebben.
24/11/21
Kunstwerk langs A12 trekt aandacht voor Waterliniegebied (met video)
Automobilisten en fietsers zien op het talud langs de A12 bij Houten vast een beeld van een sluis, e...
22/11/21
Bedrijfsleven houdt rekening met verminderde toelevering in 2022
Bijna een kwart (23,9%) van de ondernemers verwacht dat in 2022 verstoringen bij leveranciers het meest invloedrijke gevolg van corona zullen zijn voor hun bedrijf. Ook zijn andere verwachte invloeden van de coronamaatregelen meegenomen in het CBS-onderzoek.
22/11/21
Exclusief voor leden
DIY in Ambachtenwerkplaats
Van 4 december 2021 t/m 16 januari 2022 is het Winter in het Nederlands Openluchtmuseum. De programmering ziet er bekend uit maar het museum biedt voor het eerst de Ambachtenwerkplaats.