Geplaatst op: 05-11-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Reistrends voor 2022: Wintersport in Oostenrijk, staycation in voorjaar

Reistrends voor 2022: Wintersport in Oostenrijk, staycation in voorjaar

Ondanks de onzekerheden die weer de kop op steken, zijn Nederlanders alweer bezig om hun vakantieverblijf voor 2022 vast te leggen.  Dat blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla. In de maanden januari en februari gaan Nederlanders voornamelijk naar Oostenrijk, in het voorjaar blijft men vooral in eigen land.

 

Voor de maanden januari en februari zijn er op dit moment 75% meer vakantiehuizen geboekt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is daarbij dat meer dan de helft (58%) van de boekingen een vakantiehuis in Oostenrijk betreft. Ter vergelijking: in januari en februari van dit jaar bleef 91% van de vakantiegangers uiteindelijk in Nederland.

 

Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla en OYO Vacation Homes: "Het skiseizoen viel begin dit jaar natuurlijk in het water door de vele reisrestricties, waardoor bijna iedereen in eigen land moest blijven. Oostenrijk is traditioneel gezien een populaire wintersportbestemming. We zien nu ook dat men deze traditie gewoon weer oppakt en in de wintermaanden massaal naar Oostenrijk gaat.”

 

Voorjaar

Voor het voorjaar ziet Belvilla een lichte stijging van 2% in het aantal door Nederlanders geboekte vakantiehuizen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In vergelijking met vorig jaar wordt er wel meer over de grens geboekt. Zo weten Nederlandse vakantiegangers de weg naar bijvoorbeeld Oostenrijk (+93%), Spanje (+94%) en Italië (+64%) weer te vinden.

 

De populairste bestemmingen tijdens deze periode zijn evenwel nog steeds Nederland (44% van de huidige boekingen), België (29%) en Oostenrijk (20%).

Topics:Onderzoek
Trefwoorden: Reistrends, wintersport, staycation

||| Blogs |||

13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/01/22
Wat heeft MarketingOost in 2021 qua marketing bereikt?
MarketingOost deelt haar resultaten van de marketing in 2021. Hoe hebben ze gescoord op de eigen website, in publicaties van derden en op socials?
19/01/22
Bioscopen dicht maar Pathé viert Popcorn Day
Vandaag is het National Popcorn Day. Daarom lanceert de bioscoopketen Pathé in samenwerking met JIMMY’s popcorn POPPED: acht recepten voor echte popcorn fans.
11/01/22
Europa-Park lanceert eigen streaming platform VEEJOY
Gisteren sloot Europa-Park de poorten voor het winterseizoen, maar vanaf nu zijn de verhalen van Dui...
04/01/22
Vier organisaties samen in Apeldoorn Partners
Op 1 januari 2022 zijn het Toeristisch Platform Apeldoorn, Congresstad Apeldoorn en Apeldoorn Marketing gefuseerd. Samen met Centrummanagement Apeldoorn vormen zij de nieuwe organisatie verantwoordelijk voor het vermarkten en ontwikkelen van Apeldoorn.
24/12/21
Winterlandschap onderdeel themajaar Ode aan het Landschap
Van de Noordkop tot aan het Gooi kan deze winter genoten worden van het Noord-Hollandse winterlandschap. Ode aan het Winterlandschap is onderdeel van het nationale themajaar Ode aan het Landschap 2021-2022.
20/12/21
Vliegbasis Soesterberg bijzonder decor voor Vuelta 2022
In Madrid is het parcours van de Vuelta 2022 bekend gemaakt. De 77e editie van de Spaanse wielerronde start vrijdag 19 augustus met een tijdrit door Utrecht en de dag erna zal er een etappe dwars door onze regio gaan. Voormalig vliegbasis Soesterberg is het decor van een tussensprint. Aan het publieksprogramma wordt nog gewerkt.
16/12/21
Bioscopenketen Pathé springt in op kans vervroegde kerstvakantie
De meeste scholen sluiten vrijdag 17 december het jaar af. Na de persconferentie over de coronamaatregelen van afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de scholen bijna een week langer met kersvakantie gaan. Pathé ziet daarin een kans en schakelde snel extra programmering in voor films in de vroege ochtend en overdag.
16/12/21
Exclusief voor leden
Europa wil meer toezicht op sterke online platforms
Het Europees Parlement heeft groen licht gegeven voor onderhandelingen met de lidstaten over regels om de activiteiten van grote onlineplatforms in de EU te reguleren. Daarmee wordt het toezicht op platforms sterk vergroot en dat kan leiden tot forse boetes.