Geplaatst op: 06-10-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Basic-Fit opent 1.000e club

Basic-Fit opent 1.000e club

Basic-Fit opende deze week haar 1.000e club in Tilburg. De basis van de fitnessketen werd 35 jaar geleden gelegd door René Moos die toen zijn eerste clubs startte. In 2010 werd het merk Basic-Fit verkregen. Ter ere van de 1.000ste club wordt de #BasicFitMilestone geïntroduceerd. Feitjes en verhalen van sporters en medewerkers die hun eigen (sportieve) mijlpalen hebben behaald door volhardendheid, discipline en uithoudingsvermogen worden gedeeld.

CEO René Moos: "We zijn ontzettend trots dat we onze 1.000e vestiging mogen openen. Het is een mijlpaal die we danken aan onze trouwe leden en medewerkers, zonder hen was dit niet gelukt. Zodra we na de lockdown weer open mochten hebben we het ledenaantal enorm zien toenemen in een korte tijd. Het bevestigt de belangrijke rol die wij hebben in de samenleving. Sporten is een levensbehoefte en we zijn blij dat we mensen kunnen helpen om in een veilige en verantwoorde omgeving te werken aan hun gezondheid. We blijven doorgroeien om zo dichter bij ons doel van 1.250 clubs te komen voor eind 2022.”

1.000ste vestiging

De nieuwe Tilburgse club is de vierde vestiging van Basic-Fit in Tilburg en is 24/7 geopend. De club heeft een open indeling en beschikt over de nieuwste apparatuur, zoals een Matrix Cardio lijn en een hip trust apparaat voor het trainen van de booty. Naast de openbare trainingsruimte zijn er ook diverse lessen, zowel live als virtueel. Denk aan BodyPump, BodyAttack, BodyBalance, Dance, Booty, XCore en Zumba. Virtuele lessen kunnen zelfstandig worden gestart door middel van een QR code.

Sterke groei

De Nederlandse budget-fitnessgigant is de afgelopen jaren explosief gegroeid, van een handvol clubs tot een groot aanbod in zowel Nederland als daarbuiten. Resulterend in ruim twee miljoen leden en vestigingen in vijf landen: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Hiervan zijn 200 clubs bovendien 24/7 open. Er werken zo’n 6000 personen.

De fitnessketen opent graag vestigingen op unieke locaties, denk aan oude kerken of fabrieken, maar ook in voetbalstadia zijn er clubs te vinden. Zo zijn er vijf locaties gevestigd in een kerk en zijn zes in de stadia van profvoetbalclubs (PSV Eindhoven, Roda JC Kerkrade, PEC Zwolle, FC Utrecht, Heracles Almelo, MVV Maastricht).

Topics:Sport
Trefwoorden: sport, fitness

||| Blogs |||

09/12/20
Brood en betaald voetbal
Brood en betaald voetbal
09/12/20 · Sport · Harm IJben | Lees meer
In een column eerder dit jaar nam ik u mee in mijn zienswijze op ‘het nieuwe normaal’. Ten tijde...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/11/22
Exclusief voor leden
Groei in F1 reizen naar Abu Dhabi in 2023
Afgelopen weekend vlogen 4.500 racefans met Corendon en Stip Reizen (onderdeel van Corendon) naar Abu Dhabi om de laatste Formule 1-race van dit seizoen te beleven. Voor de Formule 1 was dit de grootste uittocht van Nederlandse racefans naar een race buiten Europa ooit. Het is een groeimarkt en dat leidt tot nieuwe afspraken tussen de touroperator en het circuit.
15/11/22
Grootste golftoernooi voor vrouwen naar Nederland
Het grootste internationale golfevenement voor vrouwen komt in september 2026 naar Nederland. Op Bernardus Golf in Cromvoirt gaan de beste golfsters uit Europa en de Verenigde Staten de strijd met elkaar aan in de Solheim Cup.
14/11/22
Lichte stijging faillissementen
Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is voor de tweede maand op rij gestegen. Maar het algemene beeld is dat het aantal faillissementen nog steeds laag is in vergelijking met de jaren voor de coronacrisis.
26/10/22
Exclusief voor leden
Feyenoord City 'was niet uitvoerbaar'
Een harde uitspraak van Raad van State voor de gemeente Rotterdam. Het ambitieuze bestemmingsplan voor Feyenoord City was niet uitvoerbaar. Het hele bestemmingsplan mag niet doorgaan en daarmee gaat ook een streep door de woningbouw.
19/10/22
Exclusief voor leden
Fort Isabella gaat van het gas af
Fort Isabella, met haar rijke geschiedenis als verdedigingswerk van ’s-Hertogenbosch en als kazerne, gaat over op een volledig nieuw gasloos verwarmings- en koelsysteem. Met een strategie van twee grote stappen is naar dit moment toegewerkt.
17/10/22
BOA’s in buitengebied uitgerust met AED’s voor reanimatie
In Nederland worden per week 300 personen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Ui...
11/10/22
Exclusief voor leden
Nieuwe sponsor maakt activiteiten inclusiviteit mogelijk voor Uniek Sporten
Rabobank is officieel één van de hoofdpartners van Uniek Sporten geworden, een programma van Fonds Gehandicaptensport en samenwerkende gemeenten. Het nieuwe partnership richt zich er voornamelijk op om het thema inclusiviteit op de agenda van alle sportclubs te krijgen.
04/10/22
Hoe richt je de stad uitdagend in voor de WK volleybal?
Het WK volleybal voor vrouwen vindt plaats in drie speelsteden in Nederland. Apeldoorn is daar één van. Toernooidirecteur Manon Flier legt de inrichting uit.