Geplaatst op: 06-10-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Basic-Fit opent 1.000e club

Basic-Fit opent 1.000e club

Basic-Fit opende deze week haar 1.000e club in Tilburg. De basis van de fitnessketen werd 35 jaar geleden gelegd door René Moos die toen zijn eerste clubs startte. In 2010 werd het merk Basic-Fit verkregen. Ter ere van de 1.000ste club wordt de #BasicFitMilestone geïntroduceerd. Feitjes en verhalen van sporters en medewerkers die hun eigen (sportieve) mijlpalen hebben behaald door volhardendheid, discipline en uithoudingsvermogen worden gedeeld.

CEO René Moos: "We zijn ontzettend trots dat we onze 1.000e vestiging mogen openen. Het is een mijlpaal die we danken aan onze trouwe leden en medewerkers, zonder hen was dit niet gelukt. Zodra we na de lockdown weer open mochten hebben we het ledenaantal enorm zien toenemen in een korte tijd. Het bevestigt de belangrijke rol die wij hebben in de samenleving. Sporten is een levensbehoefte en we zijn blij dat we mensen kunnen helpen om in een veilige en verantwoorde omgeving te werken aan hun gezondheid. We blijven doorgroeien om zo dichter bij ons doel van 1.250 clubs te komen voor eind 2022.”

1.000ste vestiging

De nieuwe Tilburgse club is de vierde vestiging van Basic-Fit in Tilburg en is 24/7 geopend. De club heeft een open indeling en beschikt over de nieuwste apparatuur, zoals een Matrix Cardio lijn en een hip trust apparaat voor het trainen van de booty. Naast de openbare trainingsruimte zijn er ook diverse lessen, zowel live als virtueel. Denk aan BodyPump, BodyAttack, BodyBalance, Dance, Booty, XCore en Zumba. Virtuele lessen kunnen zelfstandig worden gestart door middel van een QR code.

Sterke groei

De Nederlandse budget-fitnessgigant is de afgelopen jaren explosief gegroeid, van een handvol clubs tot een groot aanbod in zowel Nederland als daarbuiten. Resulterend in ruim twee miljoen leden en vestigingen in vijf landen: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Hiervan zijn 200 clubs bovendien 24/7 open. Er werken zo’n 6000 personen.

De fitnessketen opent graag vestigingen op unieke locaties, denk aan oude kerken of fabrieken, maar ook in voetbalstadia zijn er clubs te vinden. Zo zijn er vijf locaties gevestigd in een kerk en zijn zes in de stadia van profvoetbalclubs (PSV Eindhoven, Roda JC Kerkrade, PEC Zwolle, FC Utrecht, Heracles Almelo, MVV Maastricht).

Topics:Sport
Trefwoorden: sport, fitness

||| Blogs |||

09/12/20
Brood en betaald voetbal
Brood en betaald voetbal
09/12/20 · Sport · Harm IJben | Lees meer
In een column eerder dit jaar nam ik u mee in mijn zienswijze op ‘het nieuwe normaal’. Ten tijde...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

06/10/21
Basic-Fit opent 1.000e club
Basic-Fit opende deze week haar 1000e club in Tilburg. Hoe heeft deze keten in 35 jaar kunnen groeien? En wat zijn de doelen voor de komende jaren?
06/10/21
Veel startende bedrijven in cultuur, sport en recreatie
De dynamiek is weer terug in het Nederlandse bedrijfsleven. Opvallend in september 2021 was de sterke groei in de sector cultuur, sport en recreatie.
16/07/21
Recreatieve druk Rottemeren verlagen door speciale fietsroute voor wielrenners
Het is heel druk rond de Rottemeren. Daarom is er met en voor de wielrenners nu een alternatieve route ontwikkeld: de WielerRotte. Dit wordt gefinancierd door het recreatieschap.
16/07/21
TeamNL Olympic Festival wordt geopend door de koning
Het TeamNL Olympic Festival, dat van 23 juli tot en met 8 augustus 2021 gehouden wordt op hét sportstrand van Den Haag (Scheveningen), inclusief de huldigingen van de Olympische sporters kan doorgaan.
13/07/21
Na gemist seizoen richt SnowWorld zicht op zomerskiën
Door de lockdown zag SnowWorld zich afgelopen winter genoodzaakt al haar vestigingen te sluiten. Meer dan een miljoen Nederlandse wintersportfans konden niet op wintersport en dat gemis merkt SnowWorld nu. De vraag naar activiteiten op de sneeuw is groter dan in een normale zomer.
28/06/21
Rotterdam The Hague Airport tot 2022 sponsor lokaal hardloopevenement
Rotterdam The Hague Airport blijft ook dit jaar hoofdsponsor van het hardloopevenement Bergse Plasloop. Al twee jaar eerder was de regionale luchthaven hoofdsponsor. Het heeft het nu verlengd voor dit jaar en voor 2022.
25/06/21
Exclusief voor leden
Flevoland komt met de 10 mooiste racefietsroutes
Speciaal voor de wielerliefhebbers hebben Sportservice Flevoland en Visit Flevoland, samen met de wielerclubs, de 10 mooiste racefietsroutes van de provincie gelanceerd. De fietsers zien de highlights van Flevoland, in groen, landschap en voormalige eilanden.
14/06/21
Speelsteden EK verdienen fors minder aan voetbalfans
Het EK-voetbal levert de speelsteden niet de toeristische inkomsten op waar voor de pandemie op was gerekend. Toch vallen de opbrengsten niet tegen. Dat heeft Pitchinvasion in een economische impactstudie berekend.