Geplaatst op: 24-03-2021
Auteur: Marc Gerlings

Vacansoleil stopt met eigen campings maar voegt 100 campings toe in aanbod

Actueel: vraag naar campingplaatsen groot

Vacansoleil stopt met eigen campings maar voegt 100 campings toe in aanbod
Vacansoleil verkocht de laatste 3 eigen campings.

Een stevige shift in de wereld van campings. Vacansoleil stopt met eigen campings. Het is veel lucratiever om de kernactiviteit te richten op verhuur van campingplekken op hun platform. Het aanbod wordt met 100 campings in Europa uitgebreid. De vraag naar campingplaatsen stijgt fors meldt CEO Jan Willem Verschoor.

Midden in de Corona-crisis voegt Vacansoleil meer dan 100 campings toe aan het aanbod. Vacansoleil breidt daarmee fors uit, omdat de vraag in Europa naar campingvakanties aanhoudend groot is en naar verwachting toeneemt. Ook het aantal bestemmings- en verkooplanden stijgt. Twee verkooppunten worden toegevoegd en er is een samenwerking met Vacanceselect.

Opening verkooppunten in populaire campingbestemmingen Slovenië en Spanje

Vacansoleil opent verkooppunten in Slovenië en Spanje om ook in die landen campingvakanties te kunnen verkopen. Marktleider Vacansoleil voorziet dat het verblijf op een camping deze zomer een favoriete vakantie zal zijn. "Vakantie vieren in de buitenlucht op een bestemming die met eigen vervoer bereikbaar is neemt door Corona in populariteit toe. Hierdoor stijgt de vraag fors ”, aldus CEO Jan Willem Verschoor van Vacansoleil. "Met deze uitbreidingen spelen we hierop in.”

Verkoop campingketen Iris Parc 

Om de gewenste groei te realiseren is Vacansoleil gestopt met het beheer van eigen campings. In de afgelopen twee jaar zijn daarom alle eigen campings van de hand gegaan. Deze maand zijn de laatste drie campings in Frankrijk verkocht aan het Franse Vacanceselect. Samenhangend met deze transactie is een deel van de uitbreiding van het campingaanbod gerealiseerd. "Vacansoleil gaat vanaf het seizoen 2021 ook vakanties aanbieden op de campings van Vacanceselect”, zegt CEO van Vacansoleil Jan Willem Verschoor. "Dit zijn stuk voor stuk topbestemmingen die helemaal passen bij de wensen van onze vakantiegangers.”

Keuze uit bijna 600 campings 

In Europa is Vacansoleil nu volledig gericht op campingvakanties. De forse uitbreiding van het aantal campings, bestemmingslanden en verkooplanden is een grote stap vooruit in de doelstelling om in heel Europa campingvakanties aan te gaan bieden. En samen met de uitbreiding van het aantal campings groeit ook het aantal soorten accommodaties zodat een bredere doelgroep kan worden bedient.

Momenteel biedt Vacansoleil vakanties aan in 19 landen, vanuit 13 verkooplanden. Jaarlijks maken zo’n half miljoen mensen in Europa gebruik van Vacansoleil. Dit aantal stijgt in 2021 door het openen van verkoopkantoren in Slovenië en -binnenkort- Spanje en de forse uitbreiding van het campingaanbod, voorspelt Vacansoleil. 

Vraag uit eigen markt groot?

Dat kan betekenen dat in heel Europa de vraag naar campingplaatsen groot is. Dan zijn de campings sterk afhankelijk van de vraag uit de eigen nationale markt. Gisteravond bij de persconferentie over de coronamaatregelen bleek dat versoepelingen voorlopig niet mogelijk zijn. Dat is een domper voor de reisindustrie want daar zit ook een belangrijke vakantieperiode bij. Het huidige negatieve reisadvies voor het buitenland blijft tot en met 15 mei 2021 van kracht, zei premier Rutte. De aanstaande meivakantie valt ook in die periode. Het kabinet adviseert dringend om de vakantie in eigen land door te brengen.

Scherp in management: Vakantieparken in Nederland

Wil je alles weten over het ontwikkelen van vakantieparken? Verbeter je managementkennis met 'Het vakantiepark in Nederland'.

Trefwoorden: camping, kamperen, verkoop, Vacansoleil, Vacanceselect, marketing

CELTH
 





||| Nieuws |||

20/03/24
Groningen Store organiseert schattenjacht in de stad
De Groningen Store bestaat vijf jaar en viert dat met een nieuwe webshop en een schattenjacht in de stad. Daarmee worden inwoners op een bijzondere manier bij de VVV betrokken.
20/03/24
Exclusief voor leden
Campagne door dmo's Finland rond 'gelukkigste bevolking ter wereld'
Finland is vandaag voor het zevende opeenvolgende jaar uitgeroepen tot het land met de gelukkigste bevolking ter wereld, volgens het World Happiness Report 2024* van de Verenigde Naties. Visit Finland en Helsinki Partners zetten dat in voor een campagne om een klein groepje bezoekers de lifehacks te laten ervaren met een masterclass.
07/03/24
NS station Leeuwarden steunt museum Princessehof
Spoorbedrijf NS wil meer doen met maatschappelijke partners. Concreet is dit te zien in het station ...
08/02/24
Bewonerscampagne Amsterdam laat bijzondere gezichten zien
Woensdag 24 januari lanceerde amsterdam&partners de nieuwe bewonerscampagne ‘Amsterdam verruimt je blik’, een campagne die het gevoel van trots bij Amsterdammers vergroot door de rijkdom aan perspectieven en initiatieven van Amsterdammers in beeld te brengen.
06/02/24
Ludieke zomercampagne Visit Zuid-Limburg: Don’t Vlaai Away
Don’t Vlaai Away is de ludieke aftrap van de zomercampagne van Visit Zuid-Limburg. De Limburgse DMO wil hiermee Nederlanders verleiden hun vakantie in eigen land te vieren en is een knipoog naar de Europese erkenning van de Limburgse vlaai als beschermd streekproduct.
01/02/24
Brabant zet vol in op bezinningstoerisme met Ons Kloosterpad
De toekomst van Ons Kloosterpad in de provincie Noord-Brabant is veiliggesteld. De provincie Noord-Brabant, Vereniging Samenwerkende Kloosters en Visit Brabant hebben daartoe een overeenkomst gesloten.
01/02/24
Apollo zet webportaal op voor reisagenten
Nu gaat de touroperator ook live met Apollo Partner Web die het mogelijk maakt voor lokale reisbureaus en agenten om klanten direct in te boeken.
31/01/24
Exclusief voor leden
Boekingen mei- en zomervakantie +30% bij Sunweb
Januari en februari zijn misschien wel de grauwste maanden van het jaar maar het boekingsseizoen is volop in beweging. Touroperator Sunweb meldt op basis van onderzoek dat ruim 1 op de 5 personen begint hun vakantiegeluk al bij het zoeken naar de reisbestemming.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...