Geplaatst op: 26-01-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Holland is exit, welkom voor The Netherlands

Holland is exit, welkom voor The Netherlands

NBTC heeft op haar event NBTC Focus haar strategie voor 2021 bekend gemaakt. Tegelijkertijd werd het nieuwe NL-logo dat de Nederlandse overheid overal in het buitenland gebruikt ook voor NBTC gelanceerd. Het domein holland.com is nog wel het internationale platform maar op deze site is Holland overal ingeruild voor The Netherlands. 

Volgens directeur Jos Vranken heeft toeristisch Nederland een dramatisch jaar achter de rug. "Helaas was omdenken van het businessmodel voor veel bedrijven niet rendabel en ligt er terecht veel nadruk op steunmaatregelen.” Steun die keihard nodig is als belangrijke voorwaarde voor herstel. Want zonder voldoende aanbod heeft Nederland toeristen na de crisis toeristen minder te bieden. 

Vervolg voor campagne ‘Hier moet je zijn’

Omdat internationale reizen vrijwel onmogelijk waren, heeft NBTC in 2020 de focus verlegd naar de Nederlandse toerist. En met succes want de campagne ‘Hier moet je zijn’, die samen met stedelijke en regionale dmo’s is uitgewerkt, heeft maar liefst 119 miljoen impressies opgeleverd. Bijzonder voor NBTC dat de bestemming Nederland al jaren niet meer als focusmarkt ziet. Ook dit jaar stimuleert NBTC het binnenlands toerisme met het overkoepelende verhaal van Nederland.  Aan de dmo’s in het land de taak daar verder inkleuring aan te geven. 

Met het al jaren geleden vastgestelde themajaar voor 2021 ‘Ode aan het Landschap’ heeft de organisatie een mazzeltje nu zoveel Nederlandse toeristen de rust, ruimte en veiligheid van het landschap opzoeken. De populariteit van de eigen natuur is ook NBTC niet ontgaan en ze gaan in 2021 met onderzoek en data de kennis rond bezoekersmanagement verder ontwikkelen. 

Vandaag richting heven aan de koers van morgen

De koers die NBTC met Perspectief 2030 heeft uitgezet, blijft voor Vranken onveranderd: "We geven vandaag richting aan de koers van morgen en zetten in op duurzaam herstel van de Nederlandse bezoekerseconomie. Nu zijn alle ballen gericht op herstel, maar dit is ook het moment voor het debat over Perspectief 2030 en het updaten van de Actieagenda zodat we na de Covid-19-crisis in kunnen zetten op de gewenste gast”, stelde Vranken die eenieder de opdracht gaf om "met elkaar richting te geven aan een vitale bestemming Nederland”.

De focus blijft dan ook gericht op het verzamelen van relevante data en inzichten, het wegzetten van een krachtig profiel van Nederland, het faciliteren van steden en regio’s en het aantrekken van waardevolle toeristen. "Vaccinaties en sneltesten moeten de bestemming Nederland weer openen voor toerisme”, hield Vranken de virtueel aanwezige professionals voor. "Hoop doet leven en daar moeten we ons aan vasthouden.” Lichtpuntje is dat veel wereldburgers snakken naar meer vrijheid. Informeren, inspireren en activeren van potentiële toeristen blijft in drie concrete stappen de opdracht. 

Topics:Toerisme
Trefwoorden: toerisme, inkomend toerisme, binnenlands toerisme, marketing, dmo's

||| Blogs |||

28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

12/04/21
Exclusief voor leden
Oasis verandert merknaam
Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten.
08/04/21
Exclusief voor leden
Verschuiving in bungalowparken groei boekingen onafhankelijke vakantieparken
Vakantie in eigen land is vanwege de reisbeperkingen door het coronavirus populairder dan ooit. Bungalowparken zijn niet alleen in trek in vakantieperioden, maar ook eromheen. Uit de reserveringen van website Bungalows.nl blijkt dat het coronavirus het boekingsgedrag van de Nederlanders sterk heeft veranderd. We combineren meer werk en vakantie en de onafhankelijke vakantieparken ontvangen meer boekingen.
08/04/21
13e vakantiepark voor Roompot in Noord-Holland
De grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland, Roompot, kondigt vandaag een 13de park in Noord-Holland aan. Gasten kunnen sinds vandaag hun vakantie op het kleinschalige en comfortabele park Strand49 in Sint Maartenszee bij Roompot boeken.
07/04/21
Regio zet Taskforce op versterken verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord
Noord-Holland Noord is een populaire bestemming voor toeristen en recreanten. Om de toppositie van d...
07/04/21
Kampeerder gaat voor laagseizoen en kleine campings
Kampeerders in heel Europa staan te springen om weer te kamperen. Ondanks dat in veel landen nog str...
07/04/21
Populairste konijn van Nederland ziet er na 25 jaar wat anders uit
25 jaar oude Koos ziet er vanaf vandaag wat anders uitHij blijft herkenbaar voor de trouwe Roompot g...
02/04/21
Meer zoekopdrachten naar groene omgeving meldt Airbnb
Uit nieuwe gegevens van Airbnb blijkt dat de Nederlandse interesse in lokale en reizen in Nederland sterk toeneemt. In maart bereikten zoekopdrachten naar landelijke verblijven in Nederland het hoogste niveau van dit jaar, en meer dan drie keer zo hoog als in maart vorig jaar.
02/04/21
Leiden Science Box naar Vlaamse media
Vijftien Vlaamse media ontvangen volgende week de Leiden Science Box. Een kistje vol wetenschappelijke (voor)proefjes als aankondiging op Leiden2022, European City of Science.