Geplaatst op: 26-01-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Holland is exit, welkom voor The Netherlands

Holland is exit, welkom voor The Netherlands

NBTC heeft op haar event NBTC Focus haar strategie voor 2021 bekend gemaakt. Tegelijkertijd werd het nieuwe NL-logo dat de Nederlandse overheid overal in het buitenland gebruikt ook voor NBTC gelanceerd. Het domein holland.com is nog wel het internationale platform maar op deze site is Holland overal ingeruild voor The Netherlands. 

Volgens directeur Jos Vranken heeft toeristisch Nederland een dramatisch jaar achter de rug. "Helaas was omdenken van het businessmodel voor veel bedrijven niet rendabel en ligt er terecht veel nadruk op steunmaatregelen.” Steun die keihard nodig is als belangrijke voorwaarde voor herstel. Want zonder voldoende aanbod heeft Nederland toeristen na de crisis toeristen minder te bieden. 

Vervolg voor campagne ‘Hier moet je zijn’

Omdat internationale reizen vrijwel onmogelijk waren, heeft NBTC in 2020 de focus verlegd naar de Nederlandse toerist. En met succes want de campagne ‘Hier moet je zijn’, die samen met stedelijke en regionale dmo’s is uitgewerkt, heeft maar liefst 119 miljoen impressies opgeleverd. Bijzonder voor NBTC dat de bestemming Nederland al jaren niet meer als focusmarkt ziet. Ook dit jaar stimuleert NBTC het binnenlands toerisme met het overkoepelende verhaal van Nederland.  Aan de dmo’s in het land de taak daar verder inkleuring aan te geven. 

Met het al jaren geleden vastgestelde themajaar voor 2021 ‘Ode aan het Landschap’ heeft de organisatie een mazzeltje nu zoveel Nederlandse toeristen de rust, ruimte en veiligheid van het landschap opzoeken. De populariteit van de eigen natuur is ook NBTC niet ontgaan en ze gaan in 2021 met onderzoek en data de kennis rond bezoekersmanagement verder ontwikkelen. 

Vandaag richting heven aan de koers van morgen

De koers die NBTC met Perspectief 2030 heeft uitgezet, blijft voor Vranken onveranderd: "We geven vandaag richting aan de koers van morgen en zetten in op duurzaam herstel van de Nederlandse bezoekerseconomie. Nu zijn alle ballen gericht op herstel, maar dit is ook het moment voor het debat over Perspectief 2030 en het updaten van de Actieagenda zodat we na de Covid-19-crisis in kunnen zetten op de gewenste gast”, stelde Vranken die eenieder de opdracht gaf om "met elkaar richting te geven aan een vitale bestemming Nederland”.

De focus blijft dan ook gericht op het verzamelen van relevante data en inzichten, het wegzetten van een krachtig profiel van Nederland, het faciliteren van steden en regio’s en het aantrekken van waardevolle toeristen. "Vaccinaties en sneltesten moeten de bestemming Nederland weer openen voor toerisme”, hield Vranken de virtueel aanwezige professionals voor. "Hoop doet leven en daar moeten we ons aan vasthouden.” Lichtpuntje is dat veel wereldburgers snakken naar meer vrijheid. Informeren, inspireren en activeren van potentiële toeristen blijft in drie concrete stappen de opdracht. 

Topics:Toerisme
Trefwoorden: toerisme, inkomend toerisme, binnenlands toerisme, marketing, dmo's

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
European Sleeper arriveert voor het eerst in Praag
Nederland heeft een rechtstreekse nachtverbinding per trein met Praag. Deze week is de eerste European Sleeper gearriveerd in Praag.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.
22/03/24
Exclusief voor leden
Wereldreistrends
Een interessant onderzoek van Skyscanner die het recente boekgedrag van reizigers wereldwijd in kaart heeft gebracht. Ze rapporteren over reisplannen voor de periode juni-augustus 2024 en spiltsen die uit naar regio.
20/03/24
Veel reisverkeer met Paasweekend
Parijs, Barcelona en Amsterdam zijn de meest populaire bestemmingen voor Nederlanders tijdens het Paasweekend. Naar Nederland komen vooral Duitsers, Belgen en Italianen. De Fransen volgen op plek 4. Dat ziet Booking.com in haar data.
14/03/24
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen.
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen. De platformen scoren een gemiddelde NPS van +63. De Net Promoter Score is een maatstaf voor het meten van klanttevredenheid. Natuurhuisje heeft de hoogste NPS (+86) en Trivago de laagste (+44).
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...