Geplaatst op: 05-01-2021
Auteur: Marc Gerlings

Landal Lommerbergen heeft eind in zicht van twee jaar renovatie

Landal Lommerbergen heeft eind in zicht van twee jaar renovatie
Je kunt naar het Avontureneiland via de hangbrug of via het pontje. Foto: Landal GreenParks

Vakantiepark Landal De Lommerbergen in Reuver krijgt het eind in zicht van een 24 miljoen euro grootte renovatie. Pronkstukken de Duo racer glijbaan en de Cone glijbaan staan op het punt om geleverd te worden. Van centrale faciliteiten tot de bungalows worden aangepakt. In de lockdown bleken het nieuwe Avontureneiland en het interactieve multifunctionele sportveld een hit.

Op 18 december 2020 werd de vernieuwde ParkShop met geïntegreerde Gifts & Fashion onderdelen in gebruik genomen. Ook is het nieuwe indoor speelparadijs opgeleverd. Door de nieuwe coronamaatregelen kan dat op dit moment echter nog niet in gebruik worden genomen. Gasten kunnen wel gebruik maken van een nieuwe snackbar, een multifunctioneel sportveld en een vernieuwd Avontureneiland. In februari 2021 heropent het subtropisch Zwemparadijs, dat is uitgebreid met twee spectaculaire waterglijbanen.

Alle vernieuwingen en uitbreidingen maken deel uit van een grootscheeps revitalisatieprogramma van het vakantiepark, dat in 2019 startte en doorloopt tot in 2021. In totaal wordt 24 miljoen euro geïnvesteerd in het toekomstbestendig maken van bungalows en faciliteiten.

Speciale kinderbungalows vaak verhuurd

Vorig jaar is op Landal De Lommerbergen gestart met de renovatie van alle 502 bungalows, een proces dat tot eind 2021 doorloopt. In groepjes van zes worden de bungalows in vijf weken tijd aangepakt waarna ze weer in de verhuur komen. General Manager Marcel Glaser van Landal De Lommerbergen: "Tot eind december hebben we bijna 300 bungalows gerenoveerd. Daar zijn ook nieuwe, gethematiseerde bungalows aan toegevoegd, zoals speciale kinderbungalows en babybungalows. Deze bungalows sluiten volledig aan op de belevingswereld van kinderen. De kinderbungalows beschikken onder meer over een stapelbedglijbaan, een spellentafel en kikkerbadkamer. Aangezien deze bungalow een goedlopend product is, verdubbelen we nu bijna het aantal kinderbungalows.” Buiten op het terras is een spel toegevoegd aan de buitenmuur en de kinderen kunnen springen op een trampoline.

De kinderbungalows zijn bijna altijd volgeboekt. Ook in deze lockdown blijft dit type bungalow het relatief goed scoren. Daarom besloot het management dit type in aantal meer dan te verdubbelen.

In lockdown is buiten actief zijn populair

Buiten voor Park Plaza staat blikvanger Avontureneiland, waarvan beide speeltuinen werden voorzien van nieuwe toestellen met onder meer elementen van water. Het thema van de Draak, het symbool van de gemeente Beesel is toegevoegd. De oude tennisbanen werden weggehaald en dat gaf ruimte voor een multisportveld dat in december openging. Deze Sports Arena is een multifunctioneel sportveld compleet met Sutumuur (interactieve voetbalmuur), Soccer 44 veld, basketbalveld, tafeltennistafels, sprintveld (2 banen) en multispeelveld. Voor dit in de lockdowntijd populaire veld zijn producten van Yalp en Kompan gecombineerd. In kerstperiode werd constant bij de Sutumuur gespeeld.

Naar twee glijbanen in zwemparadijs

In september van 2020 is gestart met voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe, spectaculaire Subtropische Zwemparadijs, dat op 12 februari 2021 opent. Er komen twee nieuwe glijbanen; een cone glijbaan en een duoracer voor kinderen en volwassenen. Die laatste is belangrijk voor de vele families die hier vakanties en weekendjes weg beleven. Glaser: "We krijgen niet alleen nieuwe glijbanen, maar ook worden tegelwerk, verlichting, decoratie en beplanting wordt aangepakt, evenals de ligweide. Het zwembad is leeg en is dan gesloten tot en met 11 februari, zodat alles geïnstalleerd kan worden.” 

Oorspronkelijk zou het zwembad op 4 januari leeggehaald worden. Door de lockdown ging het bad al half december dicht en er wordt sindsdien hard aan het bad gewerkt. Voor de gast onzichtbaar maar wel een grote investering is de verbetering van de ondergrondse waterbuffer voor de glijbanen en het bad.

Samenwerking in VVV-punt

Verspreid over 2021 staan ook nog talloze vernieuwingen op het programma, waaronder het Grand Café, het buitenterras, de restaurants, midgetgolfbaan, het Fun House, fietsverhuur, boogschietbaan en een nieuw receptiegebouw met uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. General Manager Marcel Glaser: "De gemeenteraad van Beesel heeft unaniem akkoord gegeven voor de investering in een VVV-inspiratie- en informatiepunt bij ons in het receptiegebouw op het park. Daar zijn we bijzonder trots op! Als straks alles gereed is, is het park weer volledig klaar voor de toekomst!”

Meer over de samenwerking in het nieuwe VVV-punt is te vinden in het  eerste nummer van magazine R&T van 2021.
Trefwoorden: bungalowpark, vakantiepark, faciliteiten, renovatie, Reuver, Lommerbergen, Landal

||| Blogs |||

28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/01/21
Huisje in vakantiepark populair bij een derde van de Nederlanders
Bijna één op de drie Nederlanders ziet vakantieparken als de ideale setting voor een v...
18/01/21
Nederland ook dit jaar favoriet vakantieland voor Nederlanders
Zoover verwacht dat ook dit jaar Nederlanders massaal in eigen land op vakantie gaan. Dat ziet de review- en boekingssite in het zoekgedrag op haar site. Net als in 2020 is ruim een derde van de vakantiegangers in 2021 op zoek naar bestemmingen in Nederland, met name in Limburg, Overijssel, Gelderland en Zeeland.
15/01/21
EuroParcs nieuwe eigenaar van familiecamping Camping Oriëntal
EuroParcs is de nieuwe eigenaar van Camping Oriëntal in Berg en Terblijt. Met de aankoop van de cam...
15/01/21
Verkiezing Camping van het Jaar 2021
De ANWB heeft tijdens een online evenement de winnaars bekendgemaakt van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing 2021. Acht campings vielen in de prijzen. De prijs kan van invloed zijn na de forse populariteit van deze vorm van recreatie in 2020 door de coronacrisis. In de weging van de onderdelen is te zien wat consumenten verlangen van een type camping.
15/01/21
Reisplannen naar Nederland op dieptepunt
Steeds minder buitenlanders plannen op korte termijn een reis naar Nederland. De reisintentie daalt met de groei van de coronabesmettingen. Korter van te voren boeken is nu de trend.
12/01/21
Overgang KRAS aanbod naar TUI omgeving
De KRAS reizen zijn sinds 11 januari te vinden op TUI.nl. Tegelijkertijd is de mediacampagne gestart om de overgang wereldkundig te maken.
08/01/21
CTO-functie in directie Roompot
Met de versterking van de trend naar digitalisering in de branche in 2020 willen veel bedrijven de IT-activiteiten beter verankeren. IT krijgt een vaste plek in de directie van parkengigant Roompot. Roel Hermens start op 1 februari 2021 als CTO bij Roompot.
05/01/21
Exclusief voor leden
TUI ontwikkelt shop voor losse vliegtickets
Het platform wordt in de komende maanden toegesneden op de Nederlandse markt en komt in februari 2021 beschikbaar voor alle reisagenten. Er is veel concurrentie in dit segment en toch verwacht de touroperator dit jaar nog miljoenen euro's omzet.