Geplaatst op: 25-09-2020
Auteur: Marc Gerlings

Derde marathon op schaal gaat door in Madurodam

Derde marathon op schaal gaat door in Madurodam
Derde marathon in Madurodam gaat door.
Het Haagse themapark Madurodam houdt op zondag 4 oktober de derde editie van haar eigen marathon speciaal voor kinderen. De opbrengst gaat naar het Gehandicapte Kind. Dit jaar rennen de deelnemers voor het project ‘Samen Spelen’.

De kinderen leggen tijdens deze run de traditionele marathon afstand af van 42 kilometer, dan op schaal 1:25 (dat is de oorspronkelijke schaalverhouding van Madurodam), oftewel 1,69 kilometer. Net als bij andere marathons komen ze langs talloze stedelijke hoogtepunten, zoals de Amsterdamse Dam, het Haagse Vredespaleis en de Erasmusbrug. Dit jaar krijgen de deelnemers bovendien een uniek kijkje achter de schermen: ze lopen dwars door een attractie én door een van de werkplaatsen van Madurodam, een plek waar bezoekers normaal gesproken nooit komen.

2020 editie alleen voor kinderen

Het evenement ontvangt dit jaar alleen kinderen aan de start. De marathon is voor jonge renners zonder en met beperking, in een rolstoel of zelfstandig lopend. Net als de afgelopen jaren kunnen racerunners ook deelnemen, zowel met de reguliere marathon van 1.69km (zelfstandig) als met begeleiding op een speciaal parcours van 500 meter.

Tussen 12.00 en 14.00 wordt gestart met startgolven waardoor het park voldoende afstand tussen de deelnemers kan houden.

Dit jaar staat het project Samen Spelen van stichting het Gehandicapte Kind centraal. Kinderen met een handicap spelen vaak alleen. Niet omdat ze dat willen, maar omdat er weinig plekken zijn die toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Daardoor missen ze vriendjes in hun buurt wat leidt tot eenzaamheid. De stichting zorgt er met steun van donateurs onder andere voor dat speeltuinen worden aangepast zodat álle kinderen er sámen kunnen spelen.
Trefwoorden: attractiepark, Madurodam, Den Haag, evenement

||| Blogs |||

05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/10/20
Pathé gaat ook bezorgen met Pathé Delivery
Pathé laat popcorn en andere bioscoopsnacks vanaf nu thuis bezorgen in samenwerking met Thuisbezorgd.nl onder de naam Pathé Delivery.
23/10/20
Derde overname van TopParken
En weer kondigt TopParken een overname op de Veluwe aan. Na eerder deze maand camping de Hertshoorn in Garderen te hebben overgenomen, wordt nu de koop van camping Berkenrode in Beekbergen aangekondigd. De camping wordt na de overname onderdeel van Recreatiepark Beekbergen, het bestaande vakantiepark van TopParken dat direct grenst aan camping Berkenrode.
23/10/20
Anderhalvemetersubsidie voor meer Friese ondernemers
Friese ondernemers hebben zo’n 200.000 euro aan subsidie van de provincie ontvangen voor maatregelen om hun bedrijf op de 1,5 metereconomie aan te passen. De provincie breidt de regeling nu uit naar meer sectoren door een uitbreiding van de lijst met SBI-codes. Er is nog 800.000 euro beschikbaar.
23/10/20
Pinomzet in vrijetijdssector weer onderuit maar minder hard dan in maart
De pinomzet is na de gedeeltelijke lockdown 10% lager dan normaal. Sectoren die hard zijn getroffen zijn de horeca en recreatie & cultuur. Maar minder hard dan in maart tijdens de eerste lockdown.
22/10/20
Exclusief voor leden
Foodvalley krijgt science center en belevingscentrum
De eerste paal werd gistermiddag in de grond geslagen door John Verbrakel, hoofd research en development bij Upfield. Dit gebeurde samen met Harry Dijkstra, directeur van bouwbedrijf Van Wijnen. Burgemeester van Wageningen Geert van Rumund en Rens Buchwaldt, bestuurslid van Wageningen University & Research, waren vanwege COVID-19 virtueel aanwezig.
22/10/20
Consument is pessimistisch maar niet zo erg als in maart
De stemming onder consumenten is in oktober 2020 iets verslechterd, meldt het CBS.
22/10/20
Exclusief voor leden
Actie Tulip hotelovernachting voor mantelzorgers
Iedereen kan kennissen of familieleden die actief zijn in de mantelzorg nomineren voor een gratis hotelovernachting inclusief ontbijt voor 2 personen in een van de Nederlandse hotels van de merken Golden Tulip en Tulip Inn.
22/10/20
Exclusief voor leden
Attractie FloriWorld krijgt ADE op bezoek
Dit Amsterdamse event kan dit jaar helaas niet doorgaan met publiek maar wordt zondag 25 oktober 2020 online gevierd. Verschillende ruimten in FloriWorld zullen decor zijn voor dit event.