Geplaatst op: 11-09-2020
Auteur: Marc Gerlings

80 locaties Landgraaf tot in detail online toegankelijk

80 locaties Landgraaf tot in detail online toegankelijk
Tim Vaessen, beleidsmedewerker vrijetijdseconomie en auteur van Ontdek Landgraaf en rechts wethouder Ramon Lucassen. Foto: Gemeente Landgraaf
Tweeduizend jaar geschiedenis in je broekzak. ‘Ontdek Landgraaf’ maakt het mogelijk. De telefoonvriendelijke website www.ontdeklandgraaf.nl maakt het cultuurhistorisch erfgoed van Landgraaf op gedetailleerde wijze toegankelijk voor inwoners en toeristen. 

Maandenlang onderzoek en schrijfwerk resulteerden in een grote verzameling verhalen, vergezeld van passend fotomateriaal. Sinds vanochtend is de website online met een eerste selectie van 80 locaties. 

Anya Niewierra, algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg, noemt Ontdek Landgraaf "Een uniek voorbeeld van storytelling over het boeiende verleden van de gemeente Landgraaf. En dan ook nog op een zeer aantrekkelijke en diepgaande wijze gepresenteerd. Wat een aanwinst om het toeristisch aantrekkelijke Landgraaf te versterken!”.
 

80 locaties

De 80 locaties worden ontsloten op kernen en thema’s. Iedere locatie - oftewel object - bevat beschrijvingen en anekdotes die gebaseerd zijn op degelijk literatuuronderzoek, raadpleegbaar via een bronnenlijst. De teksten zijn prikkelend en toegankelijk geschreven. Iedere locatie kan worden beoordeeld en gedeeld via social media. Het is de bedoeling om de website in de toekomst verder uit te breiden met nieuwe locaties, foto’s en mogelijkheden. 

Dit tot grote vreugde van wethouder Ramon Lucassen, die zelf veel affiniteit met cultuurhistorisch erfgoed heeft: "Landgraaf heeft een indrukwekkend verleden waar we écht trots op mogen zijn. Achter iedere steen schuilt een verhaal. Die verhalen moeten verteld worden om inwoners en bezoekers bewust te maken en te verwonderen. Met Ontdek Landgraaf is hier een schitterende basis voor gelegd’’.

Veilig tijdens Open Monumentendag

De wens om het Landgraafse erfgoed digitaal beleefbaar te maken voor het grote publiek, bestond al langer. Ruim voor covid-19 stonden hiervoor de seinen op groen en die beslissing biedt nu de nodige voordelen. Ontdek Landgraaf komt precies op tijd voor het weekend van Open Monumentendag 2020. 

Link: www.ontdeklandgraaf.nl.
Trefwoorden: erfgoed, storytelling, Landgraaf, beleid, marketing, regiomarketing

||| Blogs |||

28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.
24/03/20
Leidt het coronavirus straks tot een reset in ons denken en handelen?
En dan nu wat positief nieuws over het coronavirus2020. Alleen al om de allitererende getallen zou j...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/01/21
Exclusief voor leden
Platform Makers van Maastricht is live
Het is een mooie samenwerking van de creatieve industrie en de dmo Maastricht Marketing. Gistermiddag werd het platform Makersvanmaastricht.nl gestart.
12/01/21
Overgang KRAS aanbod naar TUI omgeving
De KRAS reizen zijn sinds 11 januari te vinden op TUI.nl. Tegelijkertijd is de mediacampagne gestart om de overgang wereldkundig te maken.
11/01/21
VVV Midden-Limburg wordt Visit Noord- en Midden-Limburg
Limburg Marketing heeft het consumentenmerk VVV Midden-Limburg vervangen door Visit Noord- en Midden-Limburg. Dit omdat ook de toeristische platforms van Venray en van Peel en Maas zich ook hebben aangesloten bij Limburg Marketing.
08/01/21
CTO-functie in directie Roompot
Met de versterking van de trend naar digitalisering in de branche in 2020 willen veel bedrijven de IT-activiteiten beter verankeren. IT krijgt een vaste plek in de directie van parkengigant Roompot. Roel Hermens start op 1 februari 2021 als CTO bij Roompot.
07/01/21
Bas van Es wordt merkleider Arnhem Nijmegen
Per 1 februari 2021 start Bas van Es als Merkleider Arnhem Nijmegen bij Toerisme Veluwe Arnhem Nijme...
04/01/21
Sunweb vraagt klant om te boeken bij de concurrent
Touroperator Sunweb geeft op een bijzondere manier weer dat de nood hoog is in de reissector. Het be...
28/12/20
Trend: combineer stad en strand
Weet je als ondernemer of regio bezoek aan stad en strand mogelijk te maken? Dit zijn de favoriete locaties voor toeristen blijkt uit een van de trends uit het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2020.
24/12/20
Fijne feestdagen en een voorspoedig 2021
De vrijetijdssector heeft een ongekend jaar achter de rug. De COVID-19-pandemie is na de Tweede Wereldoorlog de meest ingrijpende gebeurtenis die we met z’n allen meemaken. Een jaar met vrijheidsbeperkingen, naasten die we niet konden zien of ons zijn ontvallen, ongelofelijk veel psychisch en medisch leed, maar ook hoop, veerkracht en saamhorigheid.