Geplaatst op: 27-05-2020
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Studenten gaan sector met COVID-19-crisis helpen

Studenten gaan sector met COVID-19-crisis helpen
Afbeelding van StockSnap via Pixabay
CELTH organiseert samen met UNWTO, Saxion, NHL Stenden, HZ en BUas de eerste editie van de UNWTO Students’ League in Nederland voor derde- of vierdejaarsstudenten van leisure, toerisme en hospitality opleidingen. De studenten gaan aan de slag aan een case rond de COVID-19-crisis. De challenge vindt plaats van 1 tot 22 juni 2020. De oplossingen worden gepresenteerd aan een internationale jury.

Studenten helpen sector in crisis
De UNWTO Students’ League Nederland is een competitie tussen teams van studenten die hun onderwijsinstelling vertegenwoordigen. De studenten zullen alvast als toekomstige professionals ervaring opdoen en werken aan realtime cases. Daarnaast biedt het Nederlandse bestemmingen en organisaties de kans om echte ideeën en oplossingen te vinden die in de nabije toekomst voorgelegd kunnen worden aan klanten, managers en medewerkers. 

Tijdens de kick-off in juni werken studenten aan een case gericht op COVID-19. De internationale jury met vertegenwoordigers vanuit de Nederlandse sector en de UNWTO beoordeelt de oplossingen en ideeën onder andere op originaliteit, haalbaarheid, impact, consistentie en de implementatie van relevante Sustainable Development Goals.

UNWTO World Tourism Students’ League
De UNWTO Students’ League Nederland, wordt uitgevoerd onder de vlag van de wereldwijde UNWTO Academy. Het doel is om de samenwerking tussen de sector en onderwijs te versterken en snel veranderende skills sets in kaart te brengen, waarbij digitalisering en duurzaamheid centraal staan. Een jaarlijkse wereldwijde editie is het belangrijkste evenement van de UNWTO World Tourism Students’ League. In het najaar van 2020 wordt de tweede editie van de Students’ League Nederland gehouden, hierbij worden vijf challenges aangeboden en de finalisten in Nederland kunnen dan mee doen aan de wereldwijde finale in juni 2021.

Partners
NBTC en Kennisnetwerk Destinatie Nederland zijn de partners die tijdens de tweede editie van de UNWTO Students’ League Nederland zullen participeren. Voor deelnemende organisaties een mooie kans om in contact te komen met toekomstige professionals.

In dit document vindt u meer informatie over de UNWTO Students’ League. Wilt u meer weten? Neem contact op met Lobke Elbers.
Trefwoorden: Celth, crisis, corona

||| Blogs |||

03/01/21
2021 wordt een mooi(er) jaar!
2021 wordt een mooi(er) jaar!
03/01/21 · · Menno Stokman | Lees meer
2020 was een bijzonder jaar. Getekend door de start van een pandemie, met stille Amsterdamse grachte...
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
14/11/19
Naar toekomstgerichte bewuste bestemmingen
Column van Menno Stokman (CELTH) over de nieuwe rol van de gastvrijheidsindustrie
19/12/18
Transitie in toerisme
Transitie in toerisme
19/12/18 · Duurzaam toerisme · Menno Stokman | Lees meer
Menno Stokman van CELTH ziet dat toerisme in een transitie zit en stelt dat we naar een nieuw ecosysteem moeten.
04/06/18
Het gaat weer goed met het toerisme!
Het vertrouwen komt weer terug. Bezoekers- en verkoopcijfers stijgen. Het consumentenvertrouwen ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

24/12/20
Fijne feestdagen en een voorspoedig 2021
De vrijetijdssector heeft een ongekend jaar achter de rug. De COVID-19-pandemie is na de Tweede Wereldoorlog de meest ingrijpende gebeurtenis die we met z’n allen meemaken. Een jaar met vrijheidsbeperkingen, naasten die we niet konden zien of ons zijn ontvallen, ongelofelijk veel psychisch en medisch leed, maar ook hoop, veerkracht en saamhorigheid.
16/12/20
Is de reiziger bereid om te betalen voor klimaatcompensatie?
Melise Rikels, studente Tourism Management van NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden, heeft op vrijdag 11 december de TUI-CELTH Sustainable Tourism Thesis Award 2020 gewonnen. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan de student met de beste scriptie van Nederland over duurzaam toerisme.
16/11/20
Doe mee aan onderzoek naar het maatschappelijk belang van de vrijetijdssector
In opdracht van Gastvrij Nederland en de daarbij aangesloten branches onderzoekt het Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality (CELTH) de maatschappelijke waarde van onze sector. Hoe groot is deze waarde, hoe komt deze tot stand en hoe kunnen we de waarde verder vergroten?
27/07/20
Aan welke projecten werkt het Data & Development Lab?
Het Data & Development Lab heeft een mooi overzicht gemaakt van lopende projecten.
27/05/20
Studenten gaan sector met COVID-19-crisis helpen
CELTH organiseert samen met UNWTO, Saxion, NHL Stenden, HZ en BUas de eerste editie van de UNWTO Students’ League in Nederland voor derde- of vierdejaarsstudenten van leisure, toerisme en hospitality opleidingen. De studenten gaan aan de slag aan een case rond de COVID-19-crisis.
30/04/20
CELTH schetst vier scenario’s voor de bezoekerseconomie na de crisis
Op welke wijze en hoe snel kan de vrijetijdssector zich na de crisis herstellen? CELTH verkent daarvoor vier scenario's.
13/03/20
CELTH start samen met Indonesische partner Living Lab op Sumatra
CELTH gaat samen met het Indonesische DEL Institute of Technology een Living Lab op Noord-Sumatra starten. Daartoe is in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een intentieverklaring geteken
28/11/19
Video Het Trendrapport in 50 trends
Een video met in vier minuten de 50 opvallendste trends uit het Trendrapport.