Geplaatst op: 20-12-2014
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Amsterdam Marketing genomineerd voor Toerisme-Oscars

Amsterdam Marketing genomineerd voor Toerisme-Oscars
Amsterdam Marketing is met twee projecten genomineerd voor de prestigieuze Ulysses Award van UNWTO, de toeristische organisatie van de Verenigde Naties. Het gaat om ‘Amsterdam Bezoeken, Holland Zien’ in de categorie 'Innovation in Non-Governmental Organizations' en ‘Kerncijfers: Amsterdam als congresbestemming’ in de categorie 'Innovation in Research en Technology'. 


Frans van der Avert, directeur Amsterdam Marketing: "Als citymarketingorganisatie van Metropool Amsterdam zijn wij zeer vereerd met deze nominatie. Dit zijn de Oscars van de toeristische sector en het bevestigd dat innovatie in het Amsterdamse DNA zit.” De prijsuitreiking vindt plaats op 28 januari 2015 in Madrid. Er worden in vier categorieën prijzen uitgereikt. Het is bijzonder dat Amsterdam in twee categorieën met twee verschillende projecten is genomineerd. In totaal zijn 14 projecten genomineerd. De prijzen worden voor de 11e keer uitgereikt.


Amsterdam Bezoeken, Holland Zien

Het project ‘Amsterdam Bezoeken, Holland Zien’ loopt al vijf jaar en probeert internationale bezoekers aan Amsterdam te spreiden over de Metropool Amsterdam. Sinds 2009 wordt de Metropool Amsterdam als één integrale en gevarieerde bestemming gepromoot. Boudewijn Bokdam, projectmanager Amsterdam Marketing: "We merken dat steeds meer internationale bezoekers de regio rondom de stad zijn gaan ontdekken. Dit heeft een positief effect op de toeristische werkgelegenheid in de Metropool gehad.” Het project is een samenwerking tussen Stadsregio Amsterdam, 27 gemeenten en twee provincies in Metropool Amsterdam en wordt uitgevoerd door Amsterdam Marketing.


Het project is uitermate succesvol; het aantal internationale bezoekers dat vanuit Amsterdam een bezoek brengt aan de regio is sinds aanvang van het project met bijna 30% toe genomen, en de bijbehorende bestedingen die zij in de regio doen zijn per jaar met bijna 300 miljoen euro gestegen. Sinds bijvoorbeeld het Muiderslot zich ‘Amsterdam Castle’ is gaan noemen is het aantal internationale bezoekers dat een bezoek brengt aan het Muiderslot verdubbeld. 
Toerisme groeimarkt

Toerisme is ontzettend belangrijk voor de economie van de Metropoolregio Amsterdam. Internationale bezoekers dragen bijna 11 miljard euro bij aan de economie, zij zorgen voor 80.000 banen en helpen het goede voorzieningenniveau in stand te houden. Bovendien is de toeristische sector een van de weinige sectoren die de komende jaren nog flink zal blijven groeien. Het wordt het op sommige plekken steeds drukker, door groei van het aantal inwoners, een toename van het aantal bezoekers en de groei van bedrijvigheid. Dennis Straat, wethouder Zaanstad en bestuurlijk trekker van het thema Toerisme van de Metropoolregio Amsterdam: "Het spreiden van bezoekers over de regio is daarom niet alleen een economische kans voor de regio, maar biedt ook verlichting van de druk op bijvoorbeeld het centrum van Amsterdam. Deze nominatie bevestigt dat we op een innovatieve manier samenwerken om de regionale economie te versterken.”


Kerncijfers: Amsterdam als congresbestemming

"Met ‘Kerncijfers: Amsterdam als congresbestemming’ doen we een poging om de doelgroep van onze statistische gegevens te verbreden door het vergemakkelijken van de complexiteit ervan en het creëren van betrokkenheid”, aldus Olivier Ponti, manager research Amsterdam Marketing. Hiermee bevindt Kerncijfers: Amsterdam als congresbestemming’ zich op het snijvlak van technologie, onderzoek en design. Ponti: "We geven een menselijk gezicht aan statistische gegevens en het draagt bij aan het doen van heldere bedrijfsvoering.” Nieuwsgierig naar de innovatieve manier van het presenteren van onderzoek? Klik dan hier voor de Prezi-presentatie van Olivier Ponti, met audio!


Over Amsterdam Marketing

Amsterdam Marketing is de citymarketingorganisatie van Metropool Amsterdam, actief op het gebied van promotie, informatie, onderzoek en dienstverlening. De ambitie is om deze regio op de kaart te zetten als één van de vijf meest aantrekkelijke metropolen van Europa voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Onder het motto ‘I amsterdam’ profileert Amsterdam Marketing de Metropool Amsterdam als internationale woon- en werkmetropool, aantrekkelijke reisbestemming en proeftuin voor innovaties.

Link: http://know.unwto.org/event/11th-unwto-awards-excellence-and-innovation-tourism-ceremony-gala-dinner
Trefwoorden: amsterdam, awards, zakelijk toerisme. spreiding

Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

Plaats een reactie:

Naam:Verplicht
E-mailadres:Verplicht
Bericht:Verplicht
 

Reload Image


 
    

||| Blogs |||

08/07/19
Worden zonvakanties te heet onder onze voeten?
Het weer. Waarschijnlijk na seks het meest gebruikte zoekwoord op Google. Zeker deze week zijn de tr...
18/06/19
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
18/06/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 3 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We gaan op bezoek bij het Bernepark waar het bezoekerscentrum in een oude waterzuivering is gebouwd. Je kunt er zelfs slapen in rioolbuizen. Ook bezoeken we Ski Resort Alpenpark- Neuss en slapen daar in Hotel Fire & ICE.
12/06/19
Slapen in een gevangenis over de grens!
Slapen in een gevangenis over de grens!
12/06/19 · Horeca · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 2 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We laten ons vermaken en slapen bij het Road Stop Motel in Dortmund.
11/06/19
Ik google, jij googlet en wij googlen
Ik google, jij googlet en wij googlen
11/06/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Afgelopen week bracht ik een bezoek aan Google in Amsterdam. Ik was altijd al nieuwsgierig naar de m...
28/05/19
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
Op de Duitse Tour langs toeristische Hot Spots
28/05/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Horeca · Toerisme · Vakanties · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag start ik met een vijfdaags avontuur voor de ultieme short stay-bestemming bij onze Oosterburen in Noordrijn-Westfalen, een economisch zeer sterke regio met veel inwoners en unieke toeristische hot spots!

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/07/19
Bijzondere CAO-afspraken voor ZZP-ers
De Kunstenbond en de Werkgeversvereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (WNPF) hebben een nieuwe cao voor de poppodia en -festivals ondertekend. Bijzonder is dat er voor het eerst ook afspraken zijn gemaakt over tarieven van zzp-ers die minimaal 30% meer moeten ontvangen dan een werknemer in een vergelijkbare functie.
23/07/19
Watersnoodmuseum ontwikkelt interactief programma voor jeugd
Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft een leerzaam en interactief Jeugdwatersnoodmuseum opgezet.
22/07/19
Sterke toename verdrinkingen in 2018
In 2018 verdronken 112 inwoners van Nederland, 27 meer dan in 2017. Deze toename is alleen bij pers...
22/07/19
Novotel Amsterdam Schiphol Airport haalt grote klant binnen
Tijdens een ‘exclusief client’ event begin juli, is de samenwerking tussen Novotel Amsterdam Sch...
19/07/19
Nieuwe fietskaarten van Brabant bieden 5.000 kilometer fietsplezier
Vijfduizend kilometer aan prachtige fietsroutes in Brabant, overzichtelijk weergegeven door middel v...
19/07/19
Centrum voor Groepsaccommodaties overgenomen door Otium Leisure
Per 18 juli 2019 is het Centrum voor Groepsaccommodaties (CVG), de organisatie achter Groepen.nl, ov...
19/07/19
De Groene Koepel lanceert app Cultuurrijk
Wandelen door de Nederlandse geschiedenis, dat kan met de nieuwe app Cultuurrijk! Bijzondere plekken...
19/07/19
Wat betekenen cultuur en media voor de Nederlandse economie?
De bijdrage van cultuur en media aan de Nederlandse economie (bbp) bedraagt 3,7 procent. Dit gaat gepaard met een aandeel van 4,5 procent in de totale werkgelegenheid.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk