Geplaatst op: 20-12-2014
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Amsterdam Marketing genomineerd voor Toerisme-Oscars

Amsterdam Marketing genomineerd voor Toerisme-Oscars
Amsterdam Marketing is met twee projecten genomineerd voor de prestigieuze Ulysses Award van UNWTO, de toeristische organisatie van de Verenigde Naties. Het gaat om ‘Amsterdam Bezoeken, Holland Zien’ in de categorie 'Innovation in Non-Governmental Organizations' en ‘Kerncijfers: Amsterdam als congresbestemming’ in de categorie 'Innovation in Research en Technology'. 


Frans van der Avert, directeur Amsterdam Marketing: "Als citymarketingorganisatie van Metropool Amsterdam zijn wij zeer vereerd met deze nominatie. Dit zijn de Oscars van de toeristische sector en het bevestigd dat innovatie in het Amsterdamse DNA zit.” De prijsuitreiking vindt plaats op 28 januari 2015 in Madrid. Er worden in vier categorieën prijzen uitgereikt. Het is bijzonder dat Amsterdam in twee categorieën met twee verschillende projecten is genomineerd. In totaal zijn 14 projecten genomineerd. De prijzen worden voor de 11e keer uitgereikt.


Amsterdam Bezoeken, Holland Zien

Het project ‘Amsterdam Bezoeken, Holland Zien’ loopt al vijf jaar en probeert internationale bezoekers aan Amsterdam te spreiden over de Metropool Amsterdam. Sinds 2009 wordt de Metropool Amsterdam als één integrale en gevarieerde bestemming gepromoot. Boudewijn Bokdam, projectmanager Amsterdam Marketing: "We merken dat steeds meer internationale bezoekers de regio rondom de stad zijn gaan ontdekken. Dit heeft een positief effect op de toeristische werkgelegenheid in de Metropool gehad.” Het project is een samenwerking tussen Stadsregio Amsterdam, 27 gemeenten en twee provincies in Metropool Amsterdam en wordt uitgevoerd door Amsterdam Marketing.


Het project is uitermate succesvol; het aantal internationale bezoekers dat vanuit Amsterdam een bezoek brengt aan de regio is sinds aanvang van het project met bijna 30% toe genomen, en de bijbehorende bestedingen die zij in de regio doen zijn per jaar met bijna 300 miljoen euro gestegen. Sinds bijvoorbeeld het Muiderslot zich ‘Amsterdam Castle’ is gaan noemen is het aantal internationale bezoekers dat een bezoek brengt aan het Muiderslot verdubbeld. 
Toerisme groeimarkt

Toerisme is ontzettend belangrijk voor de economie van de Metropoolregio Amsterdam. Internationale bezoekers dragen bijna 11 miljard euro bij aan de economie, zij zorgen voor 80.000 banen en helpen het goede voorzieningenniveau in stand te houden. Bovendien is de toeristische sector een van de weinige sectoren die de komende jaren nog flink zal blijven groeien. Het wordt het op sommige plekken steeds drukker, door groei van het aantal inwoners, een toename van het aantal bezoekers en de groei van bedrijvigheid. Dennis Straat, wethouder Zaanstad en bestuurlijk trekker van het thema Toerisme van de Metropoolregio Amsterdam: "Het spreiden van bezoekers over de regio is daarom niet alleen een economische kans voor de regio, maar biedt ook verlichting van de druk op bijvoorbeeld het centrum van Amsterdam. Deze nominatie bevestigt dat we op een innovatieve manier samenwerken om de regionale economie te versterken.”


Kerncijfers: Amsterdam als congresbestemming

"Met ‘Kerncijfers: Amsterdam als congresbestemming’ doen we een poging om de doelgroep van onze statistische gegevens te verbreden door het vergemakkelijken van de complexiteit ervan en het creëren van betrokkenheid”, aldus Olivier Ponti, manager research Amsterdam Marketing. Hiermee bevindt Kerncijfers: Amsterdam als congresbestemming’ zich op het snijvlak van technologie, onderzoek en design. Ponti: "We geven een menselijk gezicht aan statistische gegevens en het draagt bij aan het doen van heldere bedrijfsvoering.” Nieuwsgierig naar de innovatieve manier van het presenteren van onderzoek? Klik dan hier voor de Prezi-presentatie van Olivier Ponti, met audio!


Over Amsterdam Marketing

Amsterdam Marketing is de citymarketingorganisatie van Metropool Amsterdam, actief op het gebied van promotie, informatie, onderzoek en dienstverlening. De ambitie is om deze regio op de kaart te zetten als één van de vijf meest aantrekkelijke metropolen van Europa voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Onder het motto ‘I amsterdam’ profileert Amsterdam Marketing de Metropool Amsterdam als internationale woon- en werkmetropool, aantrekkelijke reisbestemming en proeftuin voor innovaties.

Link: http://know.unwto.org/event/11th-unwto-awards-excellence-and-innovation-tourism-ceremony-gala-dinner
Trefwoorden: amsterdam, awards, zakelijk toerisme. spreiding

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/03/23
Klimaatdoelen verder uit zicht
Om de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs te halen moet de uitstoot van broeikasgassen onmiddellijk verminderen. Dat is de ongemakkelijke boodschap van het klimaatrapport van het IPCC.
21/03/23
Exclusief voor leden
Finland gelukkigste land, Nederland op plaats 5
Ondanks alle crises in de wereld blijft het geluk van de wereldburgers redelijk stabiel. Finland blijft het gelukkigste land met Nederland op een vijfde plaats. Ongelukkigste landen zijn Afganistan en Libanon. Dat staat in het World Happiness Report.
21/03/23
Exclusief voor leden
Bereik reismerken hoger dan voor de pandemie
Reismerken hebben in februari van dit jaar 8,6 miljoen Nederlanders bereikt. Zij bezochten die maand...
21/03/23
VisitDenmark lanceert campagne die gemaakt is door ChatGPT en Deepfake
VisitDenmark heeft een campagne gelanceerd waarvoor Chat GPT de teksten heeft geschreven en met deepfake/AI diverse video’s zijn gemaakt met iconische schilderijen in de hoofdrol. Kern van de marketingboodschap is kom niet naar de Mona Lisa, het Meisje met de Parel of Vincent van Gogh maar bezoek in plaats daarvan Denemarken.
20/03/23
Exclusief voor leden
Extra kaarten Zwarte Cross in 10 minuten weg
Ook voor deze extra kaartverkoop van de Zwarte Cross 2023 stormden weer veel belangstellenden op de ticketshop van de Feestfabriek af. Zaterdagochtend om 11.00 uur stonden liefhebbers met ruim 13.000 devices in de digitale wachtrij. De campingkaarten en zondagkaarten waren binnen 10 minuten weg.
17/03/23
Ruim 300 campings doen mee met Nationale Open Camping Dag
Vrijblijvend rondkijken op campings in Nederland. Dat kan op zaterdag 1 april 2023 tijdens de tweede Nationale Open Camping Dag. Er doen al ruim 300 campings mee, van heel groot tot minicamping.
17/03/23
Brabanthallen 's-Hertogenbosch voorzien van 5.000 zonnepanelen
Brabanthallen maakt stappen voor duurzaamheid door het plaatsen van zonnepanelen en led-verlichting.
17/03/23
Exclusief voor leden
Tulip Experience geen fotodrukte in tulpenvelden (met video)
Bij Noordwijkerhout is een nieuwe belevenis opgezet voor de bezoekers van de Bollenstreek die komen om de bloemenpracht in het voorjaar te bewonderen. Tulip Experience Amsterdam is een familiebedrijf wat onderdeel is van authentiek bollenbedrijf W.A.M. Pennings. Je krijgt ook een bosje tulpen mee na afloop.